Σαλπιγγίδης: «Έγιναν πολλά επεισόδια στο Μουντιάλ»

Σαλπιγγίδης: «Έγιναν πολλά επεισόδια στο Μουντιάλ»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε για όλα όσα έγιναν στη Βραζιλία το 2014 ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ - ΣΠΟΡ:

Για τις διαφορές που έχουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη: «Ωραία η Αθήνα, εξαρτάται πώς την ζεις. Η Θεσσαλονίκη είναι  πιο χαλαρή.  Στην Αθήνα είναι πιο απρόσωπα να πράγματα. Μου άρεσε η Αθήνα τα τέσσερα χρόνια που έζησα. Στην Αθήνα δεχόμουν καθημερινά  πολύ αγάπη. Ήταν όντως  ωραία χρόνια. Οι προκλήσεις της βραδινής  Αθήνας είναι πολλές και πρέπει να κρατάς χαμηλούς τόνους  αν θες να πετύχεις, και να μην ξελογιαστείς.

Επέλεξα να μείνω στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που γεννήθηκα. Έχω μεγαλώσει στις δυτικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, στις  φτωχογειτονιές συγκεκριμένα στην Πολίχνη. Ξέρετε και εδώ  ζούμε, αυτό που συμβαίνει μεταξύ Αθήνας και περιφέρειας. Δηλαδή  αν γίνει κάτι  στην Θεσσαλονίκη  σε επίπεδο έργων, θα γίνει πρώτα στις ανατολικές συνοικίες. Πρέπει να κοιτάμε να εξελισσόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι αλλά κοιτάμε τι κάνει η Αθήνα. Για πολλά φταίει η Αθήνα, όπως όλες οι πρωτεύουσες  αφού εκεί συγκεντρώνεται η εξουσία, αλλά ας κάνουμε και εμείς αυτό που πρέπει».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον: «Η αλήθεια είναι πως από τις 25 Αυγούστου που έφυγα από τον ΠΑΟΚ το τέλος είναι κοντά. Αν υπάρξει μια πρόταση ελκυστική, από σοβαρή ομάδα, ίσως το σκεφτώ να παίξω για ένα χρόνο. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον, το τέλος όμως είναι κοντά. Συνεχίζω να προπονούμαι παίζοντας μπάλα με παιδικούς μου φίλους. Αλλά τι μπορεί να γίνει αύριο κανείς δεν ξέρει».

Για την Εθνική στη Βραζιλία: «Δεν ήμασταν καθόλου ήρεμοι στην Βραζιλία. Από την αρχή στην προετοιμασία, δεν ήταν το καλύτερο κλίμα. Ασχολούμασταν με πολλά πράγματα εκτός των αντιπάλων μας π.χ. αν θα μείνει ο Σάντος. Ο προπονητής πιστεύω πως ήθελε να μείνει, αλλά η ιστορία γράφτηκε αλλιώς. Ολοι  έγραψαν για το επεισόδιο Τζαβέλα Μανιάτη. Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό, αφού είχαμε πολλά επεισόδια. Ξεκινήσαμε με τη βαριά  ήττα, μετά μιλήσαμε στα αποδυτήρια, συσπειρωθήκαμε, πήραμε την ισοπαλία με Ιαπωνία και τα δώσαμε όλα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Παρά το όχι τέλειο κλίμα ήμασταν τυχεροί,  όμως η τύχη μας γύρισε την πλάτη στο ματς με την Κόστα Ρίκα».

Για τη δική του παρουσία στην Εθνική Ελλάδος: «Είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μου όλα τα χρόνια με το εθνόσημο. Θεωρώ πως έδωσα πολλά και πήρα πολλά. Γελάω με αυτά που λένε, δηλαδή πως έφαγα τον Ρανιέρι. Δυστυχώς τα αποτελέσματα, οι συγκυρίες, οι κακές επιλογές και τα διοικητικά λάθη έφεραν τον πικρό αποκλεισμό από τα τελικά της Γαλλίας. Πιστεύω με σύνεση, σκληρή δουλειά και υπομονή να σταματήσει ο κατήφορος και να ξαναγίνει η Εθνική, όπως την καλή δεκαετία».

Για την προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Όταν πας να χτίσεις κάτι καλό, το πιο σημαντικό όπλο που πρέπει να έχεις είναι η υπομονή. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με κόσμο και πίεση. Του λείπουν οι τίτλοι, όμως όχι και η δίψα του κόσμου. Δεν είναι λογικό  να υπάρχει  μια συνεχής  αναστάτωση. Επίσης  δεν είναι σωστό να αλλάζουν πρόσωπα. Πρέπει να συσπειρώσεις τον κόσμο την ομάδα την διοίκηση, να τους κάνεις μια γροθιά, για να πετύχεις στο ποδόσφαιρο. Όταν πηγαινοέρχεται κόσμος δεν είναι ότι καλύτερο».

Για την κυριαρχία του ΠΑΟΚ στη Βόρειο Ελλάδα: «Αυτή την στιγμή και ανέκαθεν ήταν ο πιο δυνατός. Ο Άρης και ο Ηρακλής πρέπει να είναι στην πρώτη εθνική και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί».

Για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του πρόεδρο στον ΠΑΟΚ: «Τρέλα έχω, λεφτά που απαιτούνται να κάνεις πρωταθλητισμό δεν έχω».

Για την απουσία του από τη γιορτή του ΠΑΟΚ: «Έψαξαν να με καλέσουν τελευταία μέρα. Αν κάποιοι το έκαναν σκόπιμα, δεν το γνωρίζω. Έγιναν πολλά λάθη εκείνη την ημέρα, ίσως αυτό που με αφορά να ήταν μέσα σε αυτά. Δεν  κρατώ κακία».

Για την κριτική σε βάρος του Λουκά Βύντρα, αλλά και τον ιδίου από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Ο Λουκάς είναι ένα κλειστό παιδί, οπότε ή τον αγαπάς ή τον μισείς. Ο Λουκάς είναι πάρα πολύ καλός αθλητής. Δεν ξέρω για ποιο λόγο τον αντιμετώπισαν με αυτόν τον τρόπο.  Το ίδιο  συμβαίνει και με μένα. Τα’ χω πει πολλές φορές, το εξήγησα πως έφυγα από τον ΠΑΟΚ. Επέστρεψα αλλά μερικοί δεν ήθελαν να καταλάβουν. Έκανα τη χειρονομία να σιωπήσουν, παρεξηγήθηκε και αυτή.  Την συνείδηση  μου την έχω καθαρή. Δεν υπάρχει λόγος να γίνω  λαϊκιστής. Μπορούσα να μείνω ελεύθερος λόγο της προσφυγής αλλά δεν ήθελα. Σε όλες τις ιστορίες πρέπει να υπάρχει ένας κακός, σε αυτή ήμουν εγώ.

Ζήτησα συγνώμη, αν έθιξα κάποιους. Ο αθλητής έχει κάθε δικαίωμα να εκδηλωθεί κάποια στιγμή. Άνθρωποι ήμαστε κι εμείς, όχι μηχανές. Εμάς τους αθλητές μας έχουν παρεξηγημένους. Στην Ελλάδα πάρα πολύ συχνά σε βρίζουν οι δικοί σου οπαδοί, είναι συχνό φαινόμενο. Δεν έχω απαίτηση  να με γουστάρουν όλοι. Δεν είμαι ο τέλειος άνθρωπος . Είχαν πει ότι θα με απαγάγουν. Ήμουν φοβισμένος δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω και πήραν άλλοι την απόφαση. Υπήρχαν  στιγμές που νευρίαζα πολύ όταν με έβριζαν. Για να πετύχεις κάποια πράγματα στην ζωή σου πρέπει να έχεις εγωισμό».

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Τα τέσσερα χρόνια που έζησα ήταν πολύ καλά τα πράγματα. Ένιωθες ασφάλεια, καθώς όλα ήταν τέλεια. Στα άσχημα ένιωθες μια ασπίδα γύρο σου, δεν ήσουν μόνος. Ακολούθησαν δύσκολες στιγμές , καθώς υπήρχε η κόντρα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όμως συνολικά όλα κύλησαν ομαλά. Θα μπορούσαμε πάντως να πάρουμε κι άλλο τίτλο».

Για την επιστροφή στον ΠΑΟΚ από τον Παναθηναικό: «Ήθελα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ, δεν έβαλα σαν πρώτη επιλογή το συμβόλαιο. Ένοιωθα λίγο μόνος στην Αθήνα. Η πρόταση του Παναθηναϊκού και η αγάπη του κόσμου με κάλυπταν σε όλα, όμως ήθελα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη .Δεν ήθελα να μετανιώσω για κάτι που μπορούσα και δεν το ‘κανα».

Για το εάν θα ’κανε τατουάζ τον ΠΑΟΚ στο μπράτσο του: «Δεν μου αρέσουν τα τατουάζ. Δεν θα κανένα. Ο Κλάους είναι ο Mister Tattoo. Δεν το κρίνω, δεν το σχολιάζω, γιατί είναι επιλογή του κάθε ανθρώπου».

Για τον Κωστα Φορτούνη: «Ο Κώστας είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ένα χαρακτηριστικό που δύσκολα το βρίσκεις σε Έλληνα. Είναι τεχνίτης και μπορεί να τρυπήσει κάθε  άμυνα, γιατί παίζει κάθετα. Μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα και να βοηθήσει την Εθνική Ομάδα.Το γεγονός πως έχει ήθος είναι κάτι που τον κάνει ξεχωριστό. Δεν μπορώ να μπω σε αυτή την διαδικασία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έκανα μια επιλογή που θα πρόσφερα ασφάλεια στην οικογένεια μου».

 Για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα: «Παλιά δεν ασχολούμουν, αλλά με αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια αναγκαστικά ενημερώνομαι. Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΚΚΕ. Εύχομαι να βρεθεί γρήγορα η κατάλληλη λύση για την Ελλάδα και το λαό».



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved