«Βγαλμένο από μαφιόζικη ταινία»! (photos&tweets)

«Βγαλμένο από μαφιόζικη ταινία»! (photos&tweets)

Ατάκες-φωτιά διαδέχονται η μια την άλλη με αφορμή τις συλλήψεις στη FIFA το πρωί της Τετάρτης, δυο ημέρες πριν τις εκλογές προέδρου στην παγκόσμια ομοσπονδία

Από τον υποψήφιο πρόεδρο της FIFA πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν μέχρι τον σχολιαστή -πλέον- Γκάρι Λίνεκερ, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έχει πάρει… φωτιά μετά τις συλλήψεις στη FIFA και τα σχόλια πέφτουν «βροχή»!

Το Onsports σας παρουσιάζει πως αντιδρά ο κόσμος στο σκάνδαλο:

«Σήμερα είναι μια θλιβερή ημέρα για το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.

Η ανακοίνωση της UEFA για τις συλλήψεις αναφέρει: «Η UEFA είναι έκπληκτη και λυπημένη με τα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα στη Ζυρίχη και πλέον περιμένει περαιτέρω πληροφορίες. Ένα ανεπίσημο μίτινγκ της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει το απόγευμα στη Βαρσοβία πριν τον τελικό του Europa League».

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας Γκρεγκ Ντάικ πήρε επίσης θέση, αποκαλύπτοντας πως η FA θα στηρίξει τον πρίγκιπα: «Πρέπει να τονίσουμε ότι οι πρωινές εξελίξεις στη FIFA είναι πολύ σοβαρές για την ομοσπονδία και την τωρινή ηγεσία της. Ως μια από τις ομοσπονδίες που πρότειναν τον πρίγκιπα Αλί δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το ότι ξεκαθαρίζουμε πως αν οι εκλογές για πρόεδρο της FIFA προχωρήσουν κανονικά, θα ψηφίσουμε αυτόν. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει ερωτηματικό για το αν θα γίνουν κανονικά οι εκλογές».

6094949-large

Σαφώς πιο σκληρός ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ιρλανδίας, κάνοντας λόγο για μαφιόζικες καταστάσεις: «Μοιάζει σαν να είναι κάτι βγαλμένο από ταινία για τη μαφία».

1443632

Ακόμη πιο καυστικός ήταν ο «θρύλος» του αγγλικού ποδοσφαίρου και σχολιαστής του BCC Γκάρι Λίνεκερ, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter: «Δεν υπάρχει πιο διεφθαρμένος και ελεεινός οργανισμός στον πλανήτη από τη FIFA. Το σπίτι από τραπουλόχαρτα πέφτει. Ώρα για αλλαγή! Αν ο Μπλάτερ είχε έστω ένα… ψίχουλο αξιοπρέπειας, θα έφευγε τώρα, να πήγαινε στη φωλιά του, θα καθόταν στην πολυθρόνα του και θα χάιδευε τη γάτα του»!

Βαθύτατα λυπημένος δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Φρεντερίκ Τιριέ: «Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένος και λυπημένος για την τραγική εικόνα που δείχνει να έχει το ποδόσφαιρο εξαιτίας αυτών των συλλήψεων».

Θέση πήρε και ο πολιτικός κόσμος με τον Γερμανό δικαστικό Χέικο Μάας να λέει στην εφημερίδα Bild: «Οι οπαδοί έχουν δικαίωμα να απαιτούν να πέσει φως σε αυτά τα γεγονότα. Η διαφθορά δεν πρέπει να έχει θέση στο ποδόσφαιρο».

3-format8

Λόγο για… λάκκο έκανε ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Τέο Τσβάντσιγκερ μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post: «Είναι ένας τεράστιος λάκκος. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν ο Σεπ Μπλάτερ παραδώσει την προεδρία. Το πρόβλημα είναι το σύστημα της FIFA. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πλουτίζουν εκεί μέσα».

017428295 30300

Το σκάνδαλο σχολίασε και ο Αρσέν Βενγκέρ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας: «Το θέμα της FIFA είναι ντροπιαστικό. Αναρωτιέσαι τι κάνει το FBI εκεί. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα».

arsene-wenger nsn438c0fxo710y4e2h666ksw



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved