Παναρκαδικός: Καταγγελία για «κλίμα πολέμου» στην Κάτω Αχαγιά

Παναρκαδικός: Καταγγελία για «κλίμα πολέμου» στην Κάτω Αχαγιά

Σε Καταγγελία – Διαμαρτυρία προς την ΕΠΟ προχώρησε η διοίκηση του Παναρκαδικού για τα όσα έγιναν την Κυριακή στο παιχνίδι με την Αχαϊκή στην Κάτω Αχαγιά.

Το ΔΣ των «πρασίνων» συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας, όπου αποφασίστηκε να αποσταλεί έγγραφη καταγγελία - διαμαρτυρία μέσω της ΠΣ Αρκαδίας στην Ελληνική Ομοσπονδία και μέσω της οποίας ζητείται η απόδοση ανάλογων ευθυνών στους διοργανωτές και υποκινητές αλλά και στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εκτρόπων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.)
(κοινοποιούμενης μέσω της ΕΠΣ Αρκαδίας)

Τρίπολη, 24.03.2015
Αρ. Πρωτ: 120/2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η διοίκηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Α.Ο.» αισθάνεται την ηθική υποχρέωση, απέναντι σε όσους σέβονται πραγματικά και προασπίζονται τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να καταγγείλει τα απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη την 22.03.2015 στο Εθνικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας μεταξύ της ομάδος μας και της ΑΧΑΪΚΗΣ Α.Ε.

Ειδικότερα, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ΑΧΑΪΚΗ Α.Ε., για την όλη στάση και συμπεριφορά των μελών της Διοίκησης, των ποδοσφαιριστών της, του προπονητή της, των λοιπών μελών του τεχνικού επιτελείου της και των εκτελούντων διατεταγμένη αποστολή «φιλάθλων» της, τη μεθοδευμένη και οργανωμένη επίθεση κατά της αποστολής της ομάδος μας, τις βιαιοπραγίες και τους απροκάλυπτους εκβιασμούς που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές και οι εκπρόσωποι μας, καθώς και τις απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής όλων των μελών της αποστολής μας.

Συγκεκριμένα, παραθέτουμε συνοπτική περιγραφή όσων συνέβησαν πριν την έναρξη, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακοπή του αγώνα της 22ης Μαρτίου 2015, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για την παραμονή της ομάδος της ΑΧΑΪΚΗΣ Α.Ε. στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία:

α) Έξι (6) ημέρες πριν τον αγώνα κοινοποιήσαμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας (δια μέσου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας), το από 16.03.2015 και με Αρ. Πρωτ.: 119/2015 επίσημο έγγραφο του σωματείου μας, με το οποίο αιτηθήκαμε την λήψη αυξημένων αστυνομικών μέτρων εν όψει της ομαλής διεξαγωγής του ως άνω κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα (επίσημο αντίγραφο του οποίου επισυνάπτουμε στην παρούσα).

β) Κατά την άφιξη της ομάδας μας στο γήπεδο διαπιστώσαμε ότι η αστυνομική δύναμη ήταν απολύτως ανεπαρκής, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και μέλη της διοίκησης να δεχτούν σωματική βία και προπηλακισμούς από ποδοσφαιριστές, μέλη της Διοίκησης και οπαδούς της ΑΧΑΪΚΗΣ Α.Ε. Σημειωτέον, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, την ενισχυμένη παρουσία των οποίων επίμονα είχαμε αιτηθεί, κατέφθασαν «κατόπιν εορτής».

γ) Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του αγώνα (ημίχρονο), οπαδοί της γηπεδούχου ομάδος επιτέθηκαν στα αποδυτήρια της ομάδος μας, προκαλώντας σημαντικές υλικές φθορές από τις οποίες απειλήθηκε άμεσα η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μας. Οι παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτή τη περίπτωση ενήργησαν καθυστερημένα ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του αγώνα και με την ανοχή των αστυνομικών οργάνων, ποδοσφαιριστές της ομάδος μας κατά την αντικατάστασή τους, δέχτηκαν ύβρεις και χειροδικίες από αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές και μέλη της Διοίκησης της ΑΧΑΪΚΗΣ Α.Ε. (για τη νομιμότητα της παρουσίας των τελευταίων στον αγωνιστικό χώρο εκφράζουμε αμφιβολίες).

δ) Μετά τη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, για τους λόγους που εκτενώς αναφέρονται στο σχετικό Φύλλο Αγώνος, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδος μας, κατά την αποχώρησή τους από τη φυσούνα του αγωνιστικού χώρου, δέχτηκαν οργανωμένη άνανδρη επίθεση από ποδοσφαιριστές καθώς και από άτομα που φορούσαν μπουφάν με τα διακριτικά της ΑΧΑΪΚΗΣ Α.Ε., οι οποίοι στα πλαίσια της «φιλοξενίας» τους και όντες σε κατάσταση εκτός ελέγχου (καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν απλοί παρατηρητές των τεκταινόμενων), τους γρονθοκοπούσαν βιαίως, καταπατώντας την προσωπικότητά τους με βρισιές, φτυσίματα και απειλές κατά της ζωής τους και προκαλώντας, ευτυχώς όχι σοβαρούς, τραυματισμούς.

ε) Μέσα σε ένα «κλίμα πολέμου», καθώς ομάδα οπαδών της ΑΧΑΪΚΗΣ Α.Ε. προέβη στη ρίψη καπνογόνου εντός του κλειστού χώρου που οδηγούσε στα αποδυτήρια καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και μέλη της διοίκησης μας, φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια της ομάδος, όπου σημειώνοντας παγκόσμια πρωτοτυπία στα αθλητικά δρώμενα, η αποστολή της ομάδος μας παρέμεινε κλειδωμένη για  3,5 ώρες και περικυκλωμένη από οπαδούς και διοικούντες της ΑΧΑΪΚΗΣ Α.Ε. οι οποίοι απειλούσαν και έβριζαν με την αιτιολογία ότι η ομάδα τους δεν νίκησε(!!). Τελικά, κατά τις 20.30 το βράδυ και με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η αποστολή του «ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο.» αποχώρησε με προορισμό την πόλη της Τρίπολης.

Επειδή σε κάθε περίπτωση, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας για τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές μας, που στην προσπάθειά τους να ασκήσουν το επάγγελμά τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια, αντιμετώπισαν πρωτόγνωρες καταστάσεις απειλής της σωματικής ακεραιότητας και της προσωπικότητάς τους, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανήκουν στο παρελθόν.

Επειδή, είναι προφανές ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να οπισθοδρομεί εφόσον συμπεριφορές, όπως αυτές που προεκθέσαμε παραμείνουν ατιμώρητες.

Επειδή κρίνεται απαραίτητο να κοινοποιηθεί η παρούσα στον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού καθώς και στον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.        

         ΖΗΤΑΜΕ

Να ενεργήσετε τα νόμιμα και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες στους διοργανωτές, στους υποκινητές και στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εκτρόπων που αναφέρουμε στο ιστορικό της παρούσας.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ Α.Ο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΝΕΙΝΩΝΔΑΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved