Γιόνας … και μοναδικός (videos+photos)

Γιόνας … και μοναδικός (videos+photos)

Η μοίρα του έχει παίξει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι αλλά ο Γιόνας Γκουτιέρεζ ήταν και παραμένει πάνω απ’ όλα ένας λίαν ξεχωριστός άνθρωπος που δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή.

Στα 31 του χρόνια ο Αργεντινός διεθνής μέσος είναι υποχρεωμένος να μην αγωνίζεται μέσα στα γήπεδα αλλά να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα με την επάρατη νόσο που τυχαία έπειτα από τραυματισμό του (μετά από μαρκάρισμα από τον Μπακαρί Σανιά τον Μάιο του 2013) ανακαλύφθηκε ότι τον είχε κτυπήσει τόσο νωρίς και τόσο ύπουλα, όπως δυστυχώς συμβαίνει σε ουκ ολίγους συνανθρώπους μας.

1410959229310 wps 97 NEWCASTLE UPON TYNE ENGLA


Αλλά τόσο μέσα όσο έξω από τα γήπεδα ο Λατινοαμερικανός ποδοσφαιριστής ήταν και εξακολουθεί να είναι κάτι το ξεχωριστό. Όσοι έχουν την τύχη να τον γνωρίζουν λίγο περισσότερο μιλούν πρώτα και πάνω απ’ όλα για το πόσο αξιόλογο άτομο είναι.

1410959199187 wps 96 Ruckas Videograbs 01322 8


Και όλοι τους ανεξαιρέτως, αλλά και όχι μόνον αυτοί, δεν μπόρεσαν να κρύψουν το σοκ και τη θλίψη τους όταν σε λίαν πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο στα γεννητικά όργανα και την εικόνα του μετά την χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

1410959379772 wps 101 Ruckas Videograbs 01322 8


Ελάχιστοι κατάφεραν να αναγνωρίσουν στην εικόνα του στην εν λόγω συνέντευξη τον ποδοσφαιριστή που είχε το παρατσούκλι «El Gago» (το κυνηγόσκυλο) για την ακούραστη και ασταμάτητη κίνηση του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αργότερα απέκτησε ένα νέο. Ο «σπάιντερμαν». Με τη μετονομασία του αυτή να κρύβει πίσω της μία σπουδαία ιστορία ανθρώπινης ευαισθησίας που τον κάνει να ξεχωρίζει από τις εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους του σε κάθε γωνιά του πλανήτη που έχουν κάνει όνομα στο δημοφιλέστερο των σπορ παγκόσμια.

jonas276


Το απέκτησε όταν αγωνιζόταν προηγούμενα με τη φανέλα της Μαγιόρκα όταν στη διάρκεια της εκεί καριέρα της είχε πάει σε τοπικό κινηματογράφο για να παρακολουθήσει ταινία με τον σούπερ – ήρωα των κόμικ και υποσχέθηκε σε μικρό φίλαθλο ότι θα του χαρίσει τη μάσκα του σπάιντερμαν την επόμενη φορά που θα σκόραρε.

Gutierrez460 copy


Και κράτησε την υπόσχεση του βγάζοντας μετά το εξαιρετικό του σόλο γκολ σε βάρος της Οσασούνα τη μάσκα του ανθρώπου - αράχνη που είχε φροντίσει να έχει κρυμμένη στην τσέπη του σορτ του.

JonasGutierrez12


Έκτοτε ήταν ο ποδοσφαιρικός σπάιντερμαν που αγαπήθηκε πολύ τόσο στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας όσο και στη Βόρεια Αγγλία όπου ήταν ο επόμενος ποδοσφαιρικός του σταθμός (από τον Ιούλιο του 2008).

010278~1037659200


Σύλλογος, φίλαθλοι και ΜΜΕ τον αγκάλιασαν δίχως κανένα δισταγμό όχι τόσο για τις ικανότητες του στη μπάλα όσο για τον εξαιρετικά ευγενικό, ευαίσθητο και ανοικτό του χαρακτήρα. Όχι ότι και ως …επαγγελματίας τα πήγαινε πίσω. Μάλιστα στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Νιουκάστλ κόντρα στην πανίσχυρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο θρυλικός βετεράνος κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ Άλαν Χάνσεν στο σχόλιο του στο περίφημο τηλεοπτικό πρόγραμμα Match of the Day είχε πει μετά το ισόπαλο 1-1 πως ο Γκουτιέρεζ ίσως αποτελέσει την μεταγραφή της χρονιάς.

1410962703648 wps 106 Newcastle forward Jonas G


Και μπορεί ο άνθρωπος που τον πήρε στο Τάινσαϊντ, ο θρυλικός Κέβιν Κίγκαν να αποτέλεσε παρελθόν για την ομάδα ένα μήνα μετά και η Νιουκάστλ να υποβιβάστηκε αλλά ο Αργεντινός άσος έμεινε πιστός στου «ανθρακωρύχους» και τους βοήθησε να επιστρέψουν στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

010278~914699600


Και η … μάσκα του έκανε την εμφάνιση της και στο «Σεντ Τζέιμσις Παρκ» εκείνη τη σεζόν μετά από ένα έξοχο γκολ κόντρα στην Πιτέρμπορο. Τότε με την ομάδα στην Τσάμπιονσιπ είχε αποκτηθεί ο συμπατριώτης του και συμπαίκτης στην εθνική ομάδα της Αργεντινής Φάμπιο Κολιτσίνι και ουκ ολίγες φορές ο ξεχωριστός αυτός άνθρωπος είχε αναλάβει ρόλο … μεταφραστή του τελευταίου μετά από τους αγώνες όταν οι ρεπόρτερ των βρετανικών ΜΜΕ ήθελαν να μιλήσουν με το πρώην Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λα Κορούνια (μεταξύ άλλων) .

article-2083691-0F5E891800000578-349 468x330


Ο 22 φορές διεθνής Γκουτιέρεζ που πέρυσι είχε μόλις τέσσερις παρουσίες στην Πρέμιερ Λιγκ ως δανεικός από τη Νιουκάστλ και εδώ και λίγους μήνες έχει γυρίσει στην πατρίδα του και υποβάλλεται σε θεραπεία δεν ξέχασε να αναφερθεί στον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο του σε ηλικία συμπατριώτη του και το πόσο του έχει σταθεί στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο της ζωής του.

1410997579614 Image galleryImage FILE PHOTO Jonas Gutierre

Και δεν πάμπολλοι εκείνοι που συγκινήθηκαν με την αποκάλυψη της από τον ίδιο και έχουν εκφράσει όχι μόνον τη θλίψη τους αλλά και την επιθυμία να του συμπαρασταθούν.

 

1410997566893 wps 66 FILE PHOTO Jonas Gutierre
Γιατί πάνω απ’ όλα είναι για τους περισσότερους ένα αγαπημένο πρόσωπο. Αντίθετα από τον τεχνικό της αγγλικής ομάδας Άλαν Πάρντιου που όταν τον ενημέρωσε για το σοβαρό του πρόβλημα υγείας του είπε με αγγλική … ψυχρότητα να αναζητήσει αλλού σταθμό στην καριέρα.






Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved