Στο κυνήγι της Λιλ
Στους τέσσερις πόντους μείωσε και πάλι τη διαφορά από τη κορυφή η Μαρσέιγ, μετά το νικηφόρο πέρασμά της από την έδρα της Λανς με 1-0.
Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος, διεξήχθη στο «Φελίξ Μπολάρ», όπου η Λανς φιλοξένησε τη Μαρσέιγ. Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Αυτή που χαμογέλασε στο τέλος όμως ήταν η Μαρσέιγ που πήρε τη νίκη με 1-0 με τέρμα του Σεϊρού στο 69’ και μείωσε εκ νέου την απόσταση από την κορυφή και τη Λιλ στους τέσσερις βαθμούς. Αντίθετα η Λανς βρίσκεται σε δυσμενή θέση, καθώς παραμένει πέντε βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με εννέα αγωνιστικές να μένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.
Στη Νίκαια, η Λιόν αυτοκτόνησε απέναντι στη Νις και έμεινε στο 2-2, δεχόμενη και τα δύο τέρματα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Νωρίτερα έδειχνε να καθαρίζει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο με τέρματα, των Κάλστρομ (22’) και Λισάντρο Λόπεζ (45’). Ωστόσο, η αποβολή του Ντιακιτέ στις καθυστερήσεις και η παραχώρηση του πέναλτι, έδωσε την ευκαιρία στον Μουλουνγκί, να μειώσει και τον Σιβέλι να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 93’. Πλέον η ομάδα του Κλοντ Πιέλ βρίσκεται οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές.