Γραβάνης: «ΑΕΛ, όπως Πόρτο και Μπιλμπάο»
SHARE

Γραβάνης: «ΑΕΛ, όπως Πόρτο και Μπιλμπάο»

Με επιστολή του ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και νυν μέλος της διοικούσας επιτροπής, Αντώνης Γραβάνης, καλεί τη διοίκηση να είναι προσεκτική με τους υποψηφίους επενδυτές.

Ο έμπειρος παράγοντας θεωρεί πως οι «βυσσινί» θα πρέπει να πορευτούν στα χνάρια της Πόρτο και την Αθλέτικ Μπιλμπάο και να μην πιστεύει σε... πρίγκιπες.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η περίπτωση του κ. Πλεξίδα αποτελεί την επιβεβαίωση της πάγιας θέσης που από κοινού με τους συνυποψηφίους μου εκφράσαμε στις εκλογές της ΑΕΛ τον Αύγουστο 2013 (δίχως τελικά να εισακουστούμε στην πλειοψηφία μας), ότι δηλαδή το μοντέλο του «σωτήρα»-επενδυτή είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, ειδικά όταν δεν συνδυάζεται με προηγούμενη μελέτη και γνώση της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, των ιδιαιτεροτήτων, της λαϊκής δυναμικής και του έμψυχου δυναμικού, και κυρίως δίχως σεβασμό στην βαριά ποδοσφαιρική παράδοση της Λάρισας που μας «δείχνει τον δρόμο» διαχρονικά.

Σε σχέση με τον νεοεμφανισθέντα Ισπανό επενδυτή κ. Όλιβερ και την περιβαλλόμενη από πέπλο μυστηρίου πρόταση που κατέθεσε, οφείλουν να επισημανθούν τα εξής:

1. Η πλήρης ενημέρωση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαφάνεια που ευαγγελίζεται η νυν διοίκηση της ΑΕΛ. Πρέπει συνεπώς να δοθούν στη δημοσιότητα (εναλλακτικά τουλάχιστον σε όλα τα μέλη του Σωματείου προκειμένου να μορφώσουν άποψη) όλα τα έγγραφα του φακέλου υποψηφιότητας. Όλα στο φως! Και εννοώ τα αντίγραφα των παραστατικών, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν από όλους τους Λαρισαίους φιλάθλους.

2. Επειδή ήδη πολλά φημολογούνται (και όχι μόνον στην πόλη μας) σχετικά με τη σχέση του κ. Όλιβερ με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς της υπό εκκαθάριση και έχουσας χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, αυτό δηλαδή που οδήγησε την ανδρική ομάδα της ΑΕΛ σε συμμετοχή σε ερασιτεχνική διοργάνωση μετά από 35 χρόνια επαγγελματικής ιστορίας και ακόμη διατηρεί συμφέροντα στο AEL FC Arena: α) Θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, ώστε η χρήση του AEL FC Arena να γίνει με όρους που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα, την ευημερία και την πρόοδο της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ. β) Πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δεσμευτεί η ΠΑΕ ΑΕΛ με μία πολυετή σύμβαση μίσθωσης και δυσβάστακτο ετήσιο αντάλλαγμα που θα την στραγγαλίζει οικονομικά (ας μην ξεχνάμε ότι το μίσθωμα που είχε συμφωνήσει να καταβάλει η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 στην Γήπεδο Α.Ε. είχε φτάσει πριν λίγα χρόνια τα 2 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ ετησίως, όταν το απαιτούμενο κεφάλαιο για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ ανέρχεται σε 360.000 ευρώ – ο νοών νοείτω). Το γήπεδο υπάρχει για την ΑΕΛ και όχι η ΑΕΛ για το γήπεδο. Και καλό είναι να έχουμε στο νου ότι άλλη ευκαιρία επανεκκίνησης δίχως χρέη μάλλον δεν θα ξαναϋπάρξει στο μέλλον της Ομάδος, όπως το καλοκαίρι.

Κάθε μέρα ακούω ότι η Ομάδα περνάει την «κρισιμότερη φάση της ιστορίας της». Τα χειρότερα όμως πέρασαν το καλοκαίρι. Τότε, που μια χούφτα ορκισμένων ζηλωτών δώσαμε μάχες οπισθοφυλακής, για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και άλωσης του Σωματείου από συμφέροντα που επεδίωκαν και προωθούσαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο τη λύση της αγοράς ΑΦΜ που ισοδυναμούσε με θανάτωση της ΑΕΛ και καταφέραμε να το παραδώσουμε ελεύθερο και καθαρό από χρέη. Δυστυχώς, το κλίμα διχόνοιας και διάσπασης που τεχνητά είχε καλλιεργηθεί τότε (θυμίζω τις γνωστές καταστάσεις Ειρηνοδικείου κλπ) και των φιλάθλων γενικότερα, δεν επέτρεψε στο Σωματείο της ΑΕΛ να διαδραματίσει έγκαιρα τον καίριο θεσμικό και εγγυητικό του ρόλο οδηγώντας τις εξελίξεις με τον τρόπο που έπρεπε, σημαίνοντας γενικό προσκλητήριο και παλλαρισαϊκή πανστρατιά για την αντιμετώπιση της Γ’ Εθνικής με μια ομάδα κατά βάση ΑΕΛική και λαρισινή, οργανωμένη σε αυστηρά επαγγελματικά πρότυπα και βασισμένη στα έσοδα από εισιτήρια και χορηγίες με πλήρη οικονομική συνέπεια και διαφάνεια. Αν κερδίζαμε το στοίχημα της συσπείρωσης πέρυσι, θα είχαμε αποφύγει τα βεβιασμένα εκβιαστικά διλήμματα μεταξύ των επίδοξων «σωτήρων»-επενδυτών που δεν παρείχαν καμία εγγύηση και καμία πραγματική επένδυση στο αύριο της Ομάδας, με τα σημερινά επακόλουθα. Και στη χειρότερη των περιπτώσεων, αν αποτυχαίναμε, θα το κάναμε όπως μας αρμόζει. Μόνοι μας και με το κεφάλι ψηλά. Όχι εξαιτίας κάποιου άλλου.

Δυστυχώς η μάζα του φίλαθλου κόσμου της ΑΕΛ πίστεψε ότι το καλοκαίρι μιλούσαμε για μια καταδικασμένη σε αποτυχία, σχεδόν δονκιχωτική, απόπειρα. Ίσως φταίει η δική μας επικοινωνιακή απειρία, ίσως η τρομερά δύσκολη χρονική συγκυρία και προτιμήθηκε η πεπατημένη.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τη μόνη ρεαλιστική και αποδοτική σε βάθος χρόνου διέξοδο και λύση για την ΑΕΛ. Και αν υπάρχουν ποδοσφαιρικές πόλεις-πρότυπα ανά τον κόσμο που έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό την ποδοσφαιρική τους αυτονόμηση (Μπιλμπάο, Πόρτο, Οξέρ κ.α.), στην Ελλάδα μόνον η Λάρισα με το πλούσιο ποδοσφαιρικό της δυναμικό, το φανατικό της κοινό και το ανεπανάληπτο ιστορικό της προηγούμενο μπορούν να το πραγματώσουν. Αντί να ελπίζουμε στις αγαθές προθέσεις και τις ικανότητες του κάθε «επόμενου», αρκεί να πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε. Φίλαθλοι, οπαδοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες. Δεν είναι αργά για μια πανστρατιά των ΑΕΛικών δυνάμεων που θα δώσει λύσεις στα διαφαινόμενα αδιέξοδα.

Καλώ τη διοίκηση της ΑΕΛ την ύστατη στιγμή να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Απαράδεκτος ο Σπανούλης, επιτέθηκε φραστικά στον Παππά στη φισούνα του ΟΑΚΑ! (video)
Απαράδεκτος ο Σπανούλης, επιτέθηκε φραστικά στον Παππά στη φισούνα του ΟΑΚΑ! (video)
Μπλατ: «Είμαι αισιόδοξος, δουλεύουμε πολύ»
Μπλατ: «Είμαι αισιόδοξος, δουλεύουμε πολύ»
Έξτρα βολές μετά το ντέρμπι ο Θανάσης Αντετοκούμπο (videos)
Έξτρα βολές μετά το ντέρμπι ο Θανάσης Αντετοκούμπο (videos)
“100άρα” πριν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ η Μπαρτσελόνα!
“100άρα” πριν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ η Μπαρτσελόνα!

 • Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
 • Postgame Show (Ζ)
  18:00Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Παρουσίαση: Ρήγας Δάρδαλης.
 • MotoGP 2018
  18:25Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • UEFA Nations League Show 2018-19 (Ζ)
  18:30Μια εκπομπή για το UEFA Nations League.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E670
  19:00Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018 (Ζ)
  19:30Homestead Miami Ford EcoBoost 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Ισπανία - Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Ζ)
  19:45Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2018.Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • NBA Daily
  20:05Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Μέμφις Γκρίζλις (Ζ)
  20:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018 (Ζ)
  21:00Τέξας, ΗΠΑ. Αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • WRC 2018
  21:15SS21 Wedding Bells 1, Αυστραλία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  21:45Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  22:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  22:15Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC 2018
  22:35SS24 Wedding Bells 2 Power Stage, Αυστραλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Μαϊάμι Χιτ - Λ. Α. Λέικερς (Ζ)
  23:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Χάντμπολ: Ολυμπιακός - Νέξε
  23:30EHF Cup 2018-19. 3ος προκριματικός γύρος. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Στιγμιότυπα
  23:45Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
 • COSMOTE SPORT 9HD
  00:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  00:10Μέγαρα. 6ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Μίντεν - Βέτσλαρ
  01:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E11
  01:30Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • La Liga Specials - Docs E2
  01:45Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Γιούτα Τζαζ
  02:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • GP Confidential 2018 E23
  02:25Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ζιρόνα - Λεγανές
  02:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  02:55Μαραθώνας. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  03:00Τελικός: Τσεχία-ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  04:00Τέξας, ΗΠΑ. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Μπάνβιτ - Καρσίγιακα
  04:30Τουρκικό Πρωτάθλημα 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Τρίκαλα AO - Αστέρας Τρίπολης
  04:45Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  05:50Τέξας, ΗΠΑ. Αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Βόρεια Ιρλανδία - Αυστρία
  06:15UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Όμιλος Β3. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Μπάσκετ: Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Μέμφις Γκρίζλις
  06:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Φράιμπουργκ - Μάιντς
  07:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 11η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  07:30Τελικός, Τσεχία-ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • GP Confidential 2018 E23
  08:15Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ελλάδα - Εσθονία
  08:30UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Όμιλος C2. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Χάντμπολ: Ολυμπιακός - Νέξε
  08:45EHF Cup 2018-19. 3ος προκριματικός γύρος. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  09:00Homestead Miami Ford EcoBoost 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Μαϊάμι Χιτ - Λ. Α. Λέικερς
  09:15NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E46
  10:30Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ουγγαρία - Φινλανδία
  10:45UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Όμιλος C2. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Τένις: Γαλλία - Ισπανία
  11:10Davis Cup 2018 by BNP Paribas. Ημιτελικοί. Αγώνας Μονού. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Παναχαϊκή - Ολυμπιακός
  11:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • NBA Daily
  12:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Γιούτα Τζαζ
  12:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Αγγλία - Κροατία
  13:00UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Όμιλος A4. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • WRC 2018
  13:35SS21 Wedding Bells 1, Αυστραλία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Τένις: Νόβακ Τζόκοβιτς - Αλεξάντερ Ζβέρεφ
  13:45Nitto ATP Finals 2018 - Λονδίνο. Τελικός. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης, Μαρίζα Γεωργίτση.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC 2018
  14:55SS24 Wedding Bells 2 Power Stage, Αυστραλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ελβετία - Βέλγιο
  15:15UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Όμιλος A2. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • NBA Daily
  15:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E8
  16:00Αφιέρωμα.
 • Μπάσκετ: Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Μέμφις Γκρίζλις
  16:15NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  16:3011η αγωνιστική.
 • WRC 2018
  16:45Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γεωργία - Καζακστάν (Ζ)
  17:00UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Όμιλος D1. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου
  17:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 11η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Moto3 2018
  18:00Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E11
  18:30Αθλητική εκπομπή.
 • NBA Daily
  18:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  19:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Fed Cup 2018 by BNP Paribas
  19:15Οι καλύτερες στιγμές του 2018. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός
  19:20Betshop Basket League 2018-19. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Moto2 2018
  19:25Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Λιχτενστάιν - Αρμενία (Ζ)
  19:45UEFA Nations League 2018-19. Φάση ομίλων. 6η αγωνιστική. Όμιλος D4. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  20:30XTERRA Pan-AM Championship.
 • MotoGP 2018
  20:50Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Μπάσκετ: Μαϊάμι Χιτ - Λ. Α. Λέικερς
  21:35NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  21:45Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies