Παπακωνσταντίνου στο Onsports: «Αναβάθμιση ποιότητας στη Γ’ Εθνική»
SHARE

Παπακωνσταντίνου στο Onsports: «Αναβάθμιση ποιότητας στη Γ’ Εθνική»

Στη σέντρα βρίσκεται σήμερα η Γ’ Εθνική και ο εκ των εμπνευστών της αναδιάρθρωσης, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, μιλάει στο Onsports για τη νέα κατηγορία, το πραγματικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη διαιτησία.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε μιλώντας στο Onsports στην αναγκαιότητα περιορισμού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, αλλά και τους στόχους και τα οφέλη που προσδοκά από τη νέα Γ’ Εθνική. Αναφέρθηκε στα προβλήματα με τα γήπεδα και τους ξένους ποδοσφαιριστές, αλλά και στην πολεμική που δέχεται η διοίκηση της Ομοσπονδίας από πρόσωπα του παρελθόντος…

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο Onsports ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου:

Ξεκινά το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, πως το περιμένετε εσείς σαν ΕΠΟ που το διοργανώνετε, εφαρμόζοντας πλέον το πλάνο της αναδιάρθρωσης;

«Είμαστε διοίκηση στην ΕΠΟ κάτι λιγότερο από έναν χρόνο και αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων την κάναμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που κανένας δεν περίμενε. Η ελληνική επικράτεια, λόγω της οικονομικής κατάστασης, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, δεν χωρά να έχει πάνω από δύο επαγγελματικές κατηγορίες και μάλιστα όχι με μεγάλο αριθμό ομάδων.

Είμαστε σε μια συνεργασία με τη Football League και είχα μια συνάντηση ήδη με τον κύριο Καλογιάννη και έχει στείλει κι ένα έγγραφο η Ομοσπονδία και στη Football League και τη Super League, να προγραμματίσουν από τη σεζόν  2015-16 να μειωθούν οι ομάδες. Εγώ θα έλεγα προσωπικά ότι οι 16 ομάδες στη Super League είναι αρκετές, ενώ στη Football League δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 18.

Οσον αφορά τη Γ’ Εθνική, βρισκόμαστε στην πρώτη της χρονιά, μετά την αναδιάρθρωση. Ξεκινάμε με έξι ομίλους των 16 και 15 ομάδων, με την προϋπόθεση του χρόνου να γίνουν τέσσερις οι όμιλοι κι εκεί να σταθεροποιηθούν. Εκείνο που ζητάμε πλέον από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής είναι να δουλέψουν τα τμήματα υποδομής και να μην πληρώνουν ποδοσφαιριστές. Να δουλέψουν το ελληνικό στοιχείο, ώστε να σταματήσουν οι παράγοντες να αιμορραγούν οικονομικά. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με το τμήμα μάρκετινγκ, προσπαθεί να βοηθήσει τις ομάδες, όσον αφορά τις μετακινήσεις τους».

Υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι με την εύρεση χρημάτων για την ενίσχυση των σωματείων;

«Προχωράμε για να κάνουμε πράξη τη βούλησή μας, μολονότι η οικονομική ύφεση γνωρίζετε ότι έχει επηρεάσει την αγορά και επιδρά ανασταλτικά. Όμως το τμήμα μάρκετινγκ της Ομοσπονδίας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Απόδειξη είναι οι Εθνικές ομάδες και οι χορηγοί που έχουν προσεγγίσει. Γι’ αυτό δουλεύουμε και στη Γ’ Εθνική, για να έχουμε αποτελέσματα με οικονομικά οφέλη για τις ομάδες».

Δηλαδή αυτή τη στιγμή για τις μετακινήσεις των ομάδων, δεν υπάρχει κάποιο ποσό;

 Στην κατηγορία φέτος βρίσκονται ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Ιωνικός, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός. Ομάδες με μεγάλη εμβέλεια. Ο κανονισμός λέει πως οι ομάδες μπορούν να έχουν οφέλη μέσα από τις χορηγίες, αλλά σας είπα ότι φέτος είναι λίγο δύσκολο να βρούμε χορηγούς ως κατηγορία. Τη νέα σεζόν ίσως έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ηδη η ΑΕΚ έκλεισε συμφωνία με τη Nova για τα τηλεοπτικά. Εμείς σαν Ομοσπονδία στείλαμε ήδη ένα έγγραφο στις ομάδες του ομίλου να μας παραχωρήσουν το δικαίωμα διαπραγμάτευσης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προκειμένου να κλείσουμε μια συμφωνία συμφέρουσα για όλες τις ομάδες».

Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα με 92 ομάδες. Θεωρείτε ότι θα είναι ανταγωνιστικό; Ποιες είναι οι αγωνιστικές προσδοκίες σας;

«Εγώ το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Ειδικά φέτος με τις ομάδες που συμμετέχουν, όπως η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ο Ιωνικός, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Σημαντικό είναι ότι οι ομάδες πλέον δεν έχουν το περιθώριο να έχουν πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές, όπως γινόταν στο παρελθόν στη Football League 2. Θα στραφούν στο ελληνικό στοιχείο και στα τμήματα υποδομής. Ετσι θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για τις εθνικές ομάδες, αλλά και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Ηδη στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τα φιλικά με το Κατάρ, συμμετέχουν δύο νεαροί άσοι της ΑΕΚ, ένας του Ιωνικού κι ένας από το Αιγάλεω. Μόνο οφέλη μπορεί να έχει αυτή η κατηγορία για τις ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ίδιο γίνεται και στη Super League. Από τη στιγμή που οι ομάδες υπέγραψαν το μνημόνιο με την προτροπή του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Σαρρή, είδαμε αρκετές ομάδες να στηρίζονται σε νέα παιδιά, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Καλλονή. Όλοι θα στραφούν στα δικά μας παιδιά και έχουμε καλό υλικό».

Από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής τι εισπράττετε για το νέο αυτό πρωτάθλημα;

«Έχουμε πάρει μόνο θετικά μηνύματα. Δεν έχουμε πάρει κάποια αρνητική ένδειξη. Πλέον το ποδόσφαιρο θα πρέπει να στραφεί σε αυτούς που θέλουν, σε αυτούς που μπορούν, σε αυτούς που έχουν μεράκι και σε αυτούς που το πιστεύουν πραγματικά σαν ερασιτεχνική κατηγορία. Ολες οι ομάδες περίμεναν αυτή την εξέλιξη με την αναδιάρθρωση. Βλέπετε πως υπάρχουν ομάδες αυτή τη στιγμή στη Football League που δεν έχουν καταθέσει μετοχικό κεφάλαιο. Πρέπει και οι παράγοντες να καταλάβουν που βρισκόμαστε σαν χώρα. Η Ομοσπονδία αυτό προσπαθεί να κάνει. Να βάλει τις ομάδες σε καλούπια και να προγραμματίσουν οι ομάδες τι πρέπει να κάνουν».

Γι’ αυτό από τη νέα σεζόν θα μπουν και κριτήρια για τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική και την άνοδο στη Football League.

«Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε συνεργασία με τη Λίγκα της Αγγλίας. Μαζί του μιλάει το τμήμα αδειοδότησης της Ομοσπονδίας για να δούμε τι ισχύει, για να δούμε τι θα δώσουμε στις ομάδες ως κριτήρια αδειοδότησης. Ο κ. Δημητρίου μιλάει με την Ομοσπονδία της Αγγλίας γι’ αυτό το ζήτημα. Αυτά δεν θα ισχύσουν από αυτή τη μεταβατική χρονιά, αλλά από την επόμενη. Δουλεύει η ΕΠΟ προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να αναβαθμίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Ένα θέμα που έχει προκύψει στη Γ’ Εθνική, και όχι μόνο, είναι αυτό με τα γήπεδα και την καταλληλότητά τους. Πως κάποιες ομάδες θα πληρούν τα κριτήρια για γήπεδα, όταν δεν έχουν τη δυνατότητα να τα βελτιώσουν, καθώς είναι δημοτικά;

«Στο τελευταίο συμβούλιο πήραμε μια απόφαση για αναστολή των αποφάσεων για τα γήπεδα ως το τέλος του χρόνου για όλες τις κατηγορίες. Η συνεργασία με το Υπουργείο είναι σε πολύ καλό σημείο και τη Δευτέρα αναμένουμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα. Η ΕΠΟ έχει κατηγοριοποιήσει τα γήπεδα, άλλες προϋποθέσεις υπάρχουν για τη Super League, άλλες για τη Football League και άλλες για τη Γ’ Εθνική.  Το θέμα είναι ότι υπήρχε ένας νόμος, όπου η Περιφέρεια έδινε τις άδειες καταλληλότητας για τα γήπεδα, πράγμα που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην Ομοσπονδία και τις Ενώσεις. Με το Υπουργείο βρήκαμε σημείο επαφής και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση, προκειμένου την άδεια στα γήπεδα να τη δίνει η Ομοσπονδία και οι κατά τόπου Ενώσεις».

Όλα όμως τα γήπεδα έχουν προβλήματα…

«Στην ΕΠΣ Ευβοίας έχουμε πάρει απόφαση όλα τα γήπεδα της Α κατηγορίας να αναβαθμιστούν και να καλύπτουν ορισμένες στοιχειώδεις προϋποθέσεις. Πρέπει και μόνοι μας να δίνουμε το παράδειγμα για το που θέλουμε να πάει το ποδόσφαιρο».

Όμως τα περισσότερα γήπεδα είναι δημοτικά και οι δήμοι δεν δίνουν χρήματα ή τουλάχιστον όχι εγκαίρως για την βελτίωση των εγκαταστάσεων, δημιουργώντας πρόβλημα στις ομάδες…

«Νομίζω πως το βάλουν στο πρόγραμμα οι δήμοι θα βρουν τα χρήματα. Πολλοί δήμοι που αγαπούν τον αθλητισμό, προσφέρουν και φτιάχνουν. Εμείς με τη συνεργασία με την Λίγκα της Αγγλίας θα δώσουμε τα στάνταρτς που χρειάζονται για τα γήπεδα. Σε όλες τις Ενώσεις έχει σταλεί η κατηγοριοποίηση των γηπέδων και υπάρχει ενημέρωση για να προετοιμαστούν κατάλληλα».

Πρόβλημα προέκυψε φέτος και με τους ξένους και μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές στη Γ’ Εθνική, καθώς δεν μπορούν να βγάλουν άδεια εργασίας.

«Εχουμε μιλήσει με το αρμόδιο υπουργείο και είναι καθαρά θέμα των περιφερειών να πάρουν απόφαση για να δώσουν άδειες παραμονής. Ξέρω κι εγώ πολλά παιδιά που έχουν πάει σχολείο στην Ελλάδα, κυρίως Αλβανούς, οι οποίοι είναι από μικροί στη χώρα μας, εδώ έχουν τελειώσει δημοτικό, γυμνάσιο, αλλά δεν έχουν πάρει την υπηκοότητα ή άδεια παραμονής. Είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, αλλά μην ξεχνάμε πως το τμήμα δελτίων της ΕΠΟ ανακάλυψε πάνω 1000 δελτία παράνομα. Υπήρχαν δελτία σε τρεις Ενώσεις, ή παίκτης με ταυτότητα που ο αριθμός της ανήκε σε γυναίκα. Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε πολλά πράγματα, παρά να τα ελέγχουμε, αλλά οι περιφερειάρχες θα πρέπει να δώσουν έμφαση στο θέμα και σε παιδιά που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα, να δίνουν κάρτες για να παίζουν ποδόσφαιρο».

Δηλαδή αν μια ομάδα θέλει να πάρει παίκτη μη κοινοτικό που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα πρέπει να βρει άκρη με το υπουργείο Εξωτερικών;

«Όταν εμείς είπαμε ότι μπορούν στη Γ’ Εθνική να παίζουν τέσσερις ξένοι (σ.σ.: στη 18άδα), είτε κοινοτικοί είτε όχι, το σκεπτικό ήταν διαφορετικό. Όχι να φέρουμε ξένους από άλλες χώρες, αλλά να δώσουμε την ευκαιρία στους ξένους που βρίσκονται στη χώρα μας και δουλεύουν να παίξουν μπάλα και να μην τους διώξουμε. Οι ομάδες το εξέλαβαν αλλιώς και θέλησαν να φέρουν ξένους παίκτες και όχι να μπουν σε μια σειρά. Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί βάση στο ελληνικό στοιχείο. Οι μάνατζερ είναι αυτοί που ξεμυαλίζουν τις ομάδες. Η λογική της ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν είναι να φέρνουμε παίκτες από το εξωτερικό, αλλά να αναδεικνύονται ταλέντα από την Ελλάδα».

Εκτός από τη νέα Γ’ Εθνική, δημιουργήθηκε φέτος κι ένας νέος θεσμός, το Κύπελλο Γ’ Εθνικής. Πολλοί είπαν ότι αυτό έγινε για να πάρει ένα Κύπελλο η ΑΕΚ…

«Κύπελλο Ερασιτεχνών προϋπήρχε, απλά τώρα το κάναμε πιο εξειδικευμένο για να αναβαθμιστεί ο νέος θεσμός και να είναι πιο ανταγωνιστικό. Όταν καταστρώναμε το πλάνο της αναδιάρθρωσης, ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως η ΑΕΚ, η Λάρισα ή ο Πανσερραϊκός θα αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική. Εκτός του Κυπέλλου υπάρχει και το Super Cup, όπου ο Κυπελλούχος Γ’ Εθνικής θα παίξει με τον Κυπελλούχο Ερασιτεχνών. Ξεκίνησε φέτος, θα δούμε πως θα πάει, αλλά έχει ενδιαφέρον».

Το Κύπελλο Γ’ Εθνικής σκέφτεστε να το εκμεταλλευτείτε εμπορικά, μιας και η ΕΠΟ έχει όλα τα δικαιώματα;

«Ναι το σκεφτόμαστε και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τον θεσμό με ανταπόδοση προς τα σωματεία».

Η κόντρα της ΕΠΟ με τις Ενώσεις

Και το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν ταραχώδες για την ΕΠΟ, καθώς δύο Ενώσεις-μέλη της, το Ηράκλειο και το Κιλκίς κινήθηκαν νομικά εναντίον τους. Η ένταση εκτονώθηκε. Πλέον είναι όλα καλά με αυτές τις δύο Ενώσεις;

«Το πρόβλημα της ΕΠΟ δεν είναι ούτε η ΕΠΣ Ηρακλείου ούτε η ΕΠΣ Κιλκίς. Είναι μερικοί άνθρωποι που έχουν περάσει στο παρελθόν από την καρέκλα της Ομοσπονδίας και νομίζουν πως τους ανήκει για όλη τους τη ζωή. Αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα και μέσα από μπλογκς και δημοσιογράφους. Αυτό είναι το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ότι εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι που υπηρετούμε το ποδόσφαιρο, το πυροβολούμε. Εγώ είμαι έναν χρόνο στη διοίκηση της ΕΠΟ και θεωρώ ότι κάνουμε αγώνα για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου, έχουμε πετύχει πράγματα, όπως το ποδοσφαιρικό μνημόνιο για τις επαγγελματικές ομάδες, την αναδιάρθρωση, την επικοινωνία που έχουμε με το υπουργείο και η καλή συνεργασία, το προπονητικό κέντρο της Εθνικής ομάδας, η υποψηφιότητα για το Euro 2020. Είναι έργα και προσπάθειες που θα αφήσουν πνοή και ζωή στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Για αυτά παλεύουμε.

Για μένα δεν φταίει ούτε η ΕΠΣ Κιλκίς, ούτε η ΕΠΣ Ηρακλείου. Για μένα φταίνε αυτοί που παρουσιάζονται ως φίλοι σε αυτές τις Ενώσεις και ότι έχουν σχέση μαζί τους και μπορούν να τις σέρνουν αριστερά και δεξιά. Αυτοί φταίνε, αυτοί κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο και αν το ποδόσφαιρο έχει αρνητικό πρόσημο είναι εξ αιτίας αυτών. Πρέπει και ο κόσμος να καταλάβει ότι στο ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ βρίσκονται άνθρωποι που προέρχονται από τους κόλπους του, μέσα από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, από Ενώσεις. Δεν είμαστε τεχνοκράτες ή κολεγιόπαιδα, αλλά είμαστε άνθρωποι που τρέχουμε από γήπεδο σε γήπεδο και όσο καιρό θα είμαστε εδώ, θα πασχίζουμε για το καλύτερο».

Οπότε οι σχέσεις της διοίκησης της ΕΠΟ με τις δύο ΕΠΣ έχει αποκατασταθεί….

«Εγώ με τον κ. Τζώρτζογλου μιλάμε, έχουμε πολύ καλή σχέση. Αυτός είναι πρόεδρος στην ΕΠΣ Ηρακλείου, εγώ είμαι στην ΕΠΣ Εύβοιας. Με τον κ. Χατζηαποστόλου μπορεί να μην μιλάμε συχνά, αλλά δεν έχω τίποτα εναντίον του. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι. Άλλοι είναι αυτοί που δημιουργούν προβλήματα και είμαι σίγουρος προς πρόκειται για πρόσωπα που έχουν περάσει από την ΕΠΟ.  Ίσως είμαι λίγο ρομαντικός, αλλά έτσι νιώθω και αυτά λέω. Κανένας δεν… παντρεύεται την καρέκλα του στην ΕΠΟ, όλοι θα κάνουμε τη θητεία μας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να προοδεύσει.

Εγώ πιστεύω ότι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες παράγοντες, δημοσιογράφοι, θα πρέπει να το προστατεύουμε. Θα πρέπει να συνεργαζόμαστε. Θα πρέπει να υπάρχει αγνή επαφή και συνεργασία μεταξύ μας. Αυτό στην Ελλάδα δεν συμβαίνει. Χωριζόμαστε σε μπλοκ και ο ένας προσπαθεί να ρίξει τον άλλο. Αυτή η διοίκηση που είναι στην ΕΠΟ εδώ και έναν χρόνο, υπάρχουν κάποιοι που την πολεμάνε πριν καν εκλεγεί και δεν σέβονται τη βούληση των 56 Ενώσεων που ψήφισαν. Αυτή η διοίκηση είναι για τέσσερα χρόνια και θα κριθεί για το έργο της και όχι με λάσπες, γιατί βλέπουμε συχνά αισχίστου είδους δημοσιεύματα εναντίον μας».

Ο κύριος λόγος που η ΕΠΟ βρίσκεται στο στόχαστρο είναι η διαιτησία, που θεωρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Δεν θεωρώ ότι η διαιτησία είναι το μεγάλο πρόβλημα, αλλά κάποιοι παράγοντες, που στο παρελθόν χρησιμοποίησαν τη διαιτησία. Αυτοί οι παράγοντες που παλαιότερα δημιούργησαν προβλήματα με τη διαιτησία θέλουν τα ίδια προβλήματα να τα φορτώνουν και σε άλλους. Η διαιτησία μόνο στην Ελλάδα απασχολεί τόσο παράγοντες και δημοσιογράφους. Την Πέμπτη στο ματς του ΠΑΟΚ με τη Σαχτέρ το πέναλτι που δόθηκε, αν δινόταν στην Ελλάδα, θα έπρεπε να πέσει η ΕΠΟ, να κρεμαστεί ο Σαρρής και ο Μπριάκος. Τον διαιτητή θα τον κρεμούσαν στην Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσει η καχυποψία. Πρέπει κι εσείς οι δημοσιογράφοι να σταματήσετε να ασχολείστε τόσο πολύ, αλλά και κάποιοι παράγοντες που βγάζουν αμέσως ανακοινώσεις για να έχουν αυτοί εύνοια. Ας αφήσουν τη διαιτησία στο απυρόβλητο, ας σταματήσουν να ποινικοποιούν το ποδόσφαιρο μέσω της διαιτησίας  και τότε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα θα φτιάξει. Κακές διαιτησίες υπάρχουν, δεν λέω το αντίθετο».

Και τι κάνει η ΕΠΟ και η ΚΕΔ γι’ αυτές;

«Υπάρχουν ποινές που επιβάλλονται στους διαιτητές, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA. Τι θα πρέπει να κάνουμε; Να παίρνουμε κεφάλια. Αν κάποιος διαιτητής κάνει ένα λάθος θα πρέπει να τον συμμορφώσουμε και να τον βελτιώσουμε. Ποτέ στα χρονικά δεν υπήρχαν τόσα επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ελλάδα. Οι παράγοντες θα πρέπει να δούμε τι θέλουμε, τι αξίζουμε και τι περιμένουμε από το ποδόσφαιρο».

Θεοδωρίδης: «Ας περάσουν πρώτα τον Άρη και μετά να μιλάνε για τον Ολυμπιακό»
Θεοδωρίδης: «Ας περάσουν πρώτα τον Άρη και μετά να μιλάνε για τον Ολυμπιακό»
Ινσούα: «Κάναμε όσα ζήτησε ο προπονητής»
Ινσούα: «Κάναμε όσα ζήτησε ο προπονητής»
Μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Κοτζιάς
Μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Κοτζιάς
Διούδης: «Ξέρουμε που εκτελεί ο κάθε παίκτης»
Διούδης: «Ξέρουμε που εκτελεί ο κάθε παίκτης»

 • Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
 • NASCAR Decades: 80's
  23:30Ντοκιμαντέρ.
 • Πολεμικές Τέχνες: UFC Fight Night 2018
  23:45Ραφαέλ Ντος Άνιος - Καμάρου Ούσμαν 'Nigerian Nightmare'. Ο απόλυτος τελικός στο Τορόντο του Καναδά.
 • Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
 • Μπάσκετ: Τενερίφη - Μπασκόνια
  00:00Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • RBAR 2018
  00:35Τέξας, ΗΠΑ. Στιγμιότυπα.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E15
  01:30Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  01:45Μέγαρα. 6ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Βιλανόβα Γουάιλντκατς - Κάνσας
  02:00NCAA 2018 - 2019. Η φετινή σεζόν κολεγιακού μπάσκετ - κορυφαία αγωνιστική δράση από τους καλύτερους παίκτες των πανεπιστημίων. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Ίνγκολσταντ - Χάιντενχαϊμ
  02:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  02:45Προεπισκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:00Μέγαρα. 1ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Λοκομοτίβ Κουμπάν - Τσμόκι Μινσκ
  04:30VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Μαρίτιμο - Μπενφίκα
  04:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Βόλεϊ: Ντιναμό Μόσχας - Φενέρμπαχτσε
  05:45CEV Champions League Γυναικών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  06:15Ζάκυνθος. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  06:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Εσπανιόλ - Μπέτις
  07:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  07:10Daytona Advance Auto Parts Clash. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Μάιντς
  07:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Next Gen ATP Finals 2018
  08:00Μιλάνο. Στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  09:00Μαρκόπουλο.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  09:15NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  09:35Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  09:45Αφιέρωμα.
 • Κλήρωση UEFA Champions League 2018-19 (Ζ)
  10:00Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κλήρωση της φάσης των 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Χάντμπολ: Φλένσμπουργκ - Μπέργκισερ
  10:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • SportShow
  10:45Η εκπομπή SPORTSHOW σας προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία με κύριο άξονα την αγωνιστική δράση της εβδομάδας. Η εκπομπή περιλαμβάνει θέματα από όλα τα αθλητικά γεγονότα που έχουν θέση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της COSMOTE TV.
 • Κλήρωση UEFA Champions League 2018-19 (Ζ)
  11:00Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κλήρωση της φάσης των 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρουσίαση: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Κλήρωση UEFA Europa League 2018-19 - Pre Show (Ζ)
  11:25Παρακολουθήστε την pre show εκπομπή για την κλήρωση για τη φάση των 32 των ομίλων στο UEFA Europa League. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Ποδόσφαιρο: Σεβίλη - Ζιρόνα
  11:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Παπαδόπουλος.
 • NBA Daily
  12:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  12:05Κάννες, Γαλλία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Βόλεϊ: Περούτζια - Ντιναμό Μόσχας
  12:15CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Κλήρωση UEFA Europa League 2018-19 - Post Show (Ζ)
  12:40Παρακολουθήστε την post show εκπομπή για την κλήρωση για τα playoff των ομίλων στο UEFA Europa League. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μπάσκετ: Ορλάντο Μάτζικ - Γιούτα Τζαζ
  12:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2018-19
  13:3018η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Ποδόσφαιρο: Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Λεβερκούζεν
  13:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  14:1010η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  14:35Coiluna Loelle 2, Ιταλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Τένις: Αλιξάντρα Σασνόβιτς - Ελίνα Σβιτολίνα
  14:55WTA 2018. Brisbane International. Τελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  15:30Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • WRC 2018
  15:55Sassari Argentiera 2 - Power Stage, Ιταλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  16:0015η αγωνιστική.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:30XTERRA World Championship.
 • Ποδόσφαιρο: Ο Καλύτερος Αγώνας της Εβδομάδας
  17:00Παρακολουθήστε τους καλύτερους αγώνες.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  17:20Resolute Cup 2018.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  17:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2018
  17:45Ιταλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Αφιέρωμα: Sak Attack
  18:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις σημαντικότερες 'μάχες' της Μαρίας Σάκκαρη που την έφεραν στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του WTA. (Μαρία Σάκκαρη - Αράντξα Ρους. WTA 2018. Brisbane International. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.)
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Grand Prix of Qatar).
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Μαγδεβούργο (Ζ)
  19:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Motul de la Republica Argentina).
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  20:30Αθλητική εκπομπή.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  20:35NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2801
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  21:10Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Red Bull Grand Prix of The Americas).
 • COSMOTE SPORT 7HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies