Λαγός: «Ήταν όνειρο να παίξω στην ΑΕΚ»

Λαγός: «Ήταν όνειρο να παίξω στην ΑΕΚ»

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Βόρσκλα Πόλταβα μίλησε ο Παναγιώτης Λαγός τονίζοντας πως το να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, ήταν το όνειρό του.

Δεν έφυγε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ΑΕΚ ο Παναγιώτης Λαγός. Ο Έλληνας διεθνής θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ουκρανία και τη Βόρσκλα Πόλταβα. Έτσι, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, τονίζοντας πως η ΑΕΚ ήταν το όνειρό του.  

Πως πρόεκυψε η μεταγραφή στο Βόρσκλα Παναγιώτη?

Ο μάνατζέρ μου και ο δικηγόρος μου με έφεραν να δοκιμαστώ στην ομάδα. Συναντήθηκα με τον κόουτς και τα άλλα παιδιά. Όλοι ήταν φιλικοί απέναντί μου και μου συμπεριφέρθηκαν σαν να ήμουν μέλος της οικογένειάς τους. Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα εδώ.

Είχες ξαναέρθει στην Ουκρανία?

Είχα έρθει να αντιμετωπίσω την Εθνική Νέων της χώρας σας. Και όταν αποφάσισα να έρθω να δοκιμαστώ στην Βόρσκλα, μελέτησα προσεκτικά στο ίντερνετ για την πατρίδας σας. Ξέρω ότι η Βόρσκλα έχει κερδίσει το Κύπελλο και ότι έπαιζε στο Europa League και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Επίσης διάβασα πως ο Πολτάβα είναι μια όμορφη πόλη και πιο φιλική προς το περιβάλλον σε όλη την Ουκρανία.

Αλλά στην Ουκρανία δεν κάνει πιο κρύο απ' ότι στην Ελλάδα?

Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Όλοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν το κρύο. Ο καιρός είναι ο ίδιος για όλους.

Παναγιώτη παίζεις πολύ καιρό ποδόσφαιρο έχει μια μεγάλη καριέρα αλλά έχεις περάσει μόνο από δύο ομάδες...

Ξεκίνησα επαγγελματικά στα 16,5 χρόνια. Ο Ηρακλής της Θεσσαλονίκης απ' όπου και ξεκίνησα ήταν και η πρώτη μου ομάδα. Έπαιξα 4 χρόνια εκεί και μου άρεσε πραγματικά. Την τελευταία μου χρονιά εκεί βγήκαμε και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να αλλάξω ομάδα και να πάω στην ΑΕΚ. Ήταν το όνειρό μου να παίξω εκεί απ' όταν ήμουν 6 ετών. Είμαι οπαδός της ΑΕΚ. Πήρα με τη φανέλα της ομάδας το Κύπελλο και έχω μόνο καλές αναμνήσεις από αυτή την περίοδο.

Ήσουν αρχηγός στην ΑΕΚ. Γιατί αποφάσισες να φύγεις?

Η ομάδα είχε πολλά προβλήματα και είδα πως είδα πως δεν είχα πολλές ευκαιρίες εκεί.

Οικονομικά προβλήματα?

Όχι μόνο. Ήταν πολλοί παράγοντες. Αλλά τα οικονομικά προβλήματα ήταν μεγάλα. Πιστέψτε με ήταν πολύ δύσκολο για μένα να φύγω. Πρώτα απ' όλα σεβάστηκα την ομάδα και τον εαυτό μου και γι' αυτό αποφάσισα να φύγω.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στην προπόνηση της ΑΕΚ και της Βόρσκλα?

Στην Ελλάδα κάναμε πολύ σκληρή προπόνηση αλλά είδα πως εδώ οι παίκτες είναι πολύ γρήγοροι. Πολλά χιλιόμετρα και γρήγορος ρυθμός. Πρέπει να φτάσω στο επίπεδό τους σε αυτούς τους τομείς.

Με τον Σέρχι Σβίστουν (προπονητής) έχετε μιλήσει? Σε ποια θέση σκοπεύει να σε χρησιμοποιήσει;

Με ρώτησε που μπορώ να παίξω. Του είπα παντού εκτός από τερματοφύλακας (γέλια). Στην ΑΕΚ έπαιζα και στις δύο πτέρυγες τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, όπως και στο κέντρο. Η θέση δεν είναι το πρόβλημα.

Στην Βόρσκλα θα αντικαταστήσεις τον Γιεβγέν Σελίν στα αριστερά...

Ο Σελίν είναι πολύ καλός παίκτης και μόλις πήγε στην Ντιναμό Κιέβου. Παίζει επίσης στην Εθνική Ουκρανίας. Ωστόσο κι εγώ έχω διεθνής συμμετοχές. Παρόλα αυτά, καταλαβαίνω πως στη Βόρσκλα θα πρέπει να καλύπτω όλη την πτέρυγα και όχι μόνο την άμυνα. Είναι θέση που ταιριάζει στο στυλ μου.

Τι περιμένεις από αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα σου?

Για μένα είναι μια νέα εμπειρία καθώς δεν είχα φύγει εκτός Ελλάδας. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ και να δείξω στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες παίκτες είναι πολύ καλοί. Θα προσπαθήσω να κερδίσω την εμπιστοσύνη των οπαδών, αλλά πρώτα πρέπει να κερδίσω την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μου.



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved