Π.Καπετάνος στο Onsports: « Φετινός στόχος μου τα 20 γκολ»

Π.Καπετάνος στο Onsports: « Φετινός στόχος μου τα 20 γκολ»

Ο τελευταίος Έλληνας ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει ενάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο Λάμπρος Χούτος πριν από μια δεκαετία. Ο αρχισκόρερ της Κλουζ Παντελής Καπετάνος πήρε την… σκυτάλη και μιλάει αποκλειστικά στο Onsports για το ραντεβού με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο 29χρονος επιθετικός άνοιξε με το «καλημέρα» της φετινής σεζόν, λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα. Τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα Ρουμανίας, ένα στο Σούπερ Καπ, δύο στα προκριματικά του Champions League και το τελευταίο και καλύτερο (έστω και χωρίς βαθμολογικό όφελος για την ομάδα του) στο ραντεβού με την Γιουνάιτεντ, κάνουν το σύνολο οκτώ! Και η καταμέτρηση ασφαλώς συνεχίζεται, αφού ο πήχης τοποθετείται (και φέτος) ψηλά!    

-Ξεκινώντας την κουβέντα μας θα ήθελα να μου περιγράψεις πως αισθάνθηκες αγωνιζόμενος κόντρα σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Πρώτον να πω ότι η συμμετοχή στο Champions League, αποτελεί στόχο και χαρά κάθε ποδοσφαιριστή. Προσωπικά μου είχε δοθεί η δυνατότητα και στο παρελθόν να αγωνιστώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με την ΑΕΚ και την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρώτη φορά συναντήθηκαν οι δρόμοι μας και δεν κρύβω πως ένιωσα όμορφα, όχι μόνο λόγω ονόματος και δυναμικής, αλλά και επειδή ήταν μία από τις ευρωπαϊκές ομάδες που συμπαθούσα στα παιδικά μου χρόνια.

Το άσχημο βέβαια είναι πως ενώ μέχρι το μεταξύ μας ματς μετρούσαμε με την Κλουζ πέντε νίκες σε πέντε παιχνίδια στα προκριματικά και στους ομίλους του Champions League, κόντρα στην Γιουνάιτεντ, γνωρίσαμε την πρώτη μας ήττα».

- Πώς ένιωσες όταν έστειλες την μπάλα στα δίχτυα του Δε Χέα και σημείωσες το παρθενικό σου γκολ στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης;

«Για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο χάρηκα το γκολ στον επαναληπτικό με την Βασιλεία που συνοδεύτηκε από την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και λιγότερο το τέρμα κόντρα στην Γιουνάιτεντ. Όταν η ομάδα σου δεν παίρνει τίποτα από ένα παιχνίδι, τότε μοιραία ξεχνάς ότι καλό έχεις πετύχει στο συγκεκριμένο ματς».

- Μετά το 1-0, πίστεψες ότι τουλάχιστον δεν θα φύγετε ηττημένοι από το γήπεδο;  

«Προσωπικά, πίστεψα ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Πολύ γρήγορα όμως μας προέκυψε το πρόβλημα τραυματισμού με τον Σουγκού και αργότερα το δικό μου με τις ενοχλήσεις στην πλάτη. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας, η έμπειρη και ποιοτική Γιουνάιτεντ ισοφάρισε με ένα τυχερό γκολ και έφτασε αργότερα και σε ένα δεύτερο, εκμεταλλευόμενη κυρίως τη δική μας αδράνεια».

 

- Πώς διαμορφώνονται μετά την ολοκλήρωση και των αγώνων της 2ης αγωνιστικής οι ισορροπίες στον όμιλο σας;

«Εμείς από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, είχαμε οριοθετήσει ως στόχο την συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Από την στιγμή που το καταφέραμε, θα διεκδικήσουμε ότι το καλύτερο. Θεωρώ πως στον όμιλο μας η Μάντσεστερ θα τερματίσει πρώτη και από κεί και πέρα, θα γίνει μάχη για τη δεύτερη θέση. Και η Γαλατάσαράϊ διαθέτει πολύ δυνατή ομάδα, όπως απέδειξε με την εμφάνισή της στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ. Όλα είναι ανοιχτά και σε κάθε περίπτωση, η ομάδα μου παραμένει ζωντανή στο… κυνήγι της 2ης θέσης».   


«Μειονέκτημα του Ολυμπιακού
η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα»


- Κάνοντας μια παρένθεση, μήπως έτυχε να παρακολουθήσεις τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ και εάν ναι, ποιες οι εντυπώσεις σου από την αναμέτρηση στο «Εμιρεϊτς»;

«Ναι, το είδα το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα, δυστυχώς όμως στο τέλος δεν πήρε τίποτα. Επαιξε καλά και έχασε 3-1. Εάν δεν έπαιζε καλά αναρωτιέμαι τι θα γινόταν;

Η άποψή μου είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να παίρνει αποτελέσματα. Η υπόθεση της πρόκρισης παραμένει ανοιχτή, ωστόσο οφείλει για να ελπίζει να γίνει πιο παραγωγικός. Ενώ διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο, θεωρώ πως πληρώνει την έλλειψη ανταγωνιστικότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί που του φτάνει να κινείται στο 40% των δυνατοτήτων του για να κερδίζει τα παιχνίδια».  

- Για να επανέλθουμε στην Κλουζ έχετε χάσει έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος, βλέποντας την πλάτη της Στεάουα από την οποία σας χωρίζουν εννέα βαθμοί

«Όπως ανέφερε και προηγουμένως πρωταρχικός μας στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν, ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Όταν δίναμε παιχνίδια για τα προκριματικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης παράλληλα είχαμε και αγώνες για το πρωτάθλημα.

Χάσαμε βαθμούς σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια επειδή κάναμε ροτέισον, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας πέντε σοβαρών τραυματισμών που στέρησαν από την ομάδα πολύτιμες μονάδες. Ματς κλειδί είναι το επόμενο με την Στεάουα. Εχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και να μειώσουμε τη διαφορά σε ένα μαραθώνιο με πολλές ακόμη αγωνιστικές».   

- Την περασμένη σεζόν έγραψες στο… κοντέρ 12 γκολ στο πρωτάθλημα. Φέτος μετράς ήδη τέσσερα σε σύνολο επτά αγώνων; Πόσα ακόμη γκολ υπάρχουν στην… κάβα σου;

«Εκείνο που εύχομαι είναι να μην έχω τραυματισμούς, ώστε να μπορώ να προσφέρω στην ομάδα και να σκοράρω, κάτι άλλωστε που αποτελεί και δουλειά μου. Δεν κρύβω πως θα ήθελα φέτος να φτάσω τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα, δεδομένου πως το ρεκόρ μου είναι 19».


Τα γερμανικά «μάτια» και η Εθνική


- Ρεπορτάζ αναφέρουν πως εκπρόσωποι Γερμανικών ομάδων έκαναν scouting report για λογαριασμό σου στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ισχύει;  

«Το φετινό καλοκαίρι η ομάδα είχε πρόταση δύο εκατομμυρίων ευρώ από το Αννόβερο ωστόσο αποφάσισε να μην απαντήσει θετικά αφού έκρινε πως είμαι απαραίτητος για τους προκριματικούς αγώνες του Champions League. Μετά το τέλος του αγώνα με την Γιουνάιτεντ ο πρόεδρος μετέφερε στους δημοσιογράφους πως σκάουτερ γερμανικών ομάδων ήρθαν για να με παρακολουθήσουν χωρίς να αναφέρει ονόματα συλλόγων».

- Μπαίνεις στη διαδικασία να παρακολουθείς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Να σου πω την αλήθεια, βλέπω μονάχα παιχνίδια του Άρη εξαιτίας του αδερφού μου του Κώστα. Και αυτά με το ζόρι, αφού η ποιότητα ειδικά τη φετινή σεζόν, κυμαίνεται σε απογοητευτικά επίπεδα. Δεν θυμάμαι καμία άλλη χρονιά, τόσο κακό πρωτάθλημα από πλευράς θεάματος».

Κλείνοντας, να υποθέσω πως στο πίσω μέρος του μυαλού εξακολουθεί να υπάρχει η σκέψη της επιστροφής στην Εθνική ομάδα;

«Πρώτα απ΄όλα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το εξαιρετικό ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από κει και πέρα, εγώ είμαι εδώ. Ετοιμος να προσφέρω με μεγάλη μου χαρά, εάν και όποτε μου ζητηθεί»
 



Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved