Γκαλίτσιος στο Onsports: «Ζουν για το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο»

Γκαλίτσιος στο Onsports: «Ζουν για το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο»

Τα πρώτα βελγικά… παράσημα στο πέτο, άρχισε να ράβει ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Η εξαιρετική εμφάνισή στο τελευταίο παιχνίδι της Λόκερεν, δεν ανέβασε απλά την μετοχή του, αλλά του χάρισε και μια θέση στην καλύτερη ενδεκάδα της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Ελληνας αμυντικός αποτελεί ένα πολύτιμο γρανάζι της αμυντικής μηχανής της Λόκερεν. Ηταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της ομάδας του στην αναμέτρηση κόντρα στην Ρασίνγκ Γκενκ, όπου οι Φλαμανδοί σημείωσαν σπουδαία εκτός έδρα νίκη με 1-0.

Eίναι βασικός και αναντικατάστατος στα τελευταία παιχνίδια (μετράει τέσσερα… γεμάτα 90λεπτά, στα τέσσερα τελευταία ματς) και έχει συμπληρώσει έξι συμμετοχές με την φανέλα της βελγικής ομάδας, κάτι που μεταφράζεται σε 517 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής.

 Ο 25χρονος άσος μίλησε στο Onsports για την νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του στις 9 Δεκεμβρίου, τις εντυπώσεις από τα όσα συνάντησε στο νέο εργασιακό περιβάλλον, την προοπτική του επαναπατρισμού, τον Ολυμπιακό, την Λάρισα και την Εθνική ομάδα.


- Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την απόφαση που πήρες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Λόκερεν;

«Εάν κρίνω από τους πρώτους μήνες της θητείας στο Βέλγιο, πραγματικά είμαι χαρούμενος που υπέγραψα στην Λόκερεν. Μέσα από την συγκεκριμένη συνεργασία, έχω την δυνατότητα να βρω τον ρυθμό μου και να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο».

Πριν υπογράψεις στη νέα σου ομάδα, δέχτηκες προτάσεις και από άλλους συλλόγους από την Ελλάδα ή το εξωτερικό;

«Δεν ασχολήθηκα καθόλου με ελληνικές ομάδες. Από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα και επιθυμία μου, ήταν να συνεχίσω στο εξωτερικό. Είχα κάποιες συζητήσεις με γερμανικές ομάδες, αλλά έπρεπε είτε να περιμένω μέχρι τον Ιανουάριο, είτε έως το καλοκαίρι. Εκείνη την χρονική περίοδο ωστόσο, είχα συμπληρώσει αρκετά μεγάλο διάστημα εκτός δράσης και ήθελα μια ομάδα να καλύψει άμεσα τις ανάγκες μου. Είναι πολύ δύσκολο και σίγουρα όχι το καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή, να παραμένει χωρίς ομάδα. Ηξερα όμως ότι τα δύσκολα θα περάσουν και πως σύντομα θα επανέλθω με την φανέλα μιας καινούργιας ομάδας στα γήπεδα».

- Τι σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από το νέο περιβάλλον εργασίας και γενικότερα από όσα συνάντησες στο Βέλγιο;

«Ο κόσμος και γενικότερα όλοι όσοι ασχολούνται, αγαπάνε τρομερά και ζουν για το ποδόσφαιρο. Υπάρχει φοβερή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι παίκτες διαθέτουν πολύ καλή νοοτροπία. Δουλεύουνε σκληρά και είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά τους».

- Στο μέλλον φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο εξωτερικό, ή πίσω στα πάτρια εδάφη του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Προς το παρόν, αυτό που με απασχολεί είναι βρω όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα πατήματά μου και να σταθεροποιηθώ σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Με την Λόκερεν η συνεργασία μου δεν ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, αφού το συμβόλαιο... τρέχει για έναν ακόμη χρόνο. Από εκεί και πέρα, ποτέ κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Επί του παρόντος, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την συνεργασία μου με την Λόκερερν. Δεν μπορεί να γνωρίζω τι θα συμβεί στο μέλλον, σίγουρα όμως θα ήθελα να διατηρηθώ σε υψηλό επίπεδο».

- Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ποδοσφαιρική νοσταλγία για την Ελλάδα;

«Καθόλου…»

«Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα»


- Παρακολουθείς τα τεκταινόμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Για να είμαι ειλικρινής, ελάχιστα. Με λυπεί ωστόσο που πολλές ομάδες βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Μακάρι να καταφέρουν γρήγορα να κάνουν βήματα μπροστά και να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση και τις δύσκολες καταστάσεις. Στην Ελλάδα υπάρχει ποδοσφαιρικό ταλέντο και πρέπει να αξιοποιηθεί…».


«Η Λάρισα θα επανέλθει και με τίτλο…»


- Να υποθέσω ότι για την Λάρισα θα υπάρχει καλύτερη ενημέρωση;

«Μιλάω με φίλους μου και παρακολουθώ την πορεία της Λάρισας. Γνωρίζω πως περνάει δύσκολες καταστάσεις. Δεν αρμόζει στην ΑΕΛ η Football League, αφού είναι γεννημένη για να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαι αισιόδοξος πως σύντομα θα επιστρέψει δυναμικά στην πρώτη ταχύτητα και μάλιστα με τίτλο».

- Σου έχει μείνει πικρία για το άδοξο τέλος της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό;

Επειδή είμαι άνθρωπος που μου αρέσουν οι προκλήσεις, πάντα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Στον Ολυμπιακό πέρασα όμορφα χρόνια, αγάπησα την ομάδα, δέθηκα μαζί της και να κέρδισα αρκετά πράγματα».

- Φαντάζομαι πως η επιστροφή στην Εθνική ομάδα, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες σου;

«Κοίταξε, δεν θέλω να γίνω γραφικός και το λεω αυτό, διότι παρατηρώ πως όποιος κάνει μία καλή εμφάνιση αμέσως εκφράζει την επιθυμία του να παίξει στην Εθνική. Ασφαλώς πάντως και βρίσκεται μέσα στους στόχους μου, αυτό όμως είναι κάτι που θα επιτευχθεί μονάχα μέσα από μία καλή πορεία συνεχόμενων αγώνων».

- Τι θα συμβούλευες έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, που έχει να επιλέξει ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό…

«Είναι δίκοπο μαχαίρι η επιλογή. Νομίζω πως πρώτα θα πρέπει να δοκιμαστεί στην Ελλάδα, να κάνει την αρχή και εν συνεχεία εφόσον του δοθεί η ευκαιρία, να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό».



Οριστικά στον 2ο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας
Οριστικά στον 2ο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας
Ο Τιμ αποχωρεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν
Ο Τιμ αποχωρεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν
Αινιγματικός ο Ποτσετίνο για το μέλλον του στην Τσέλσι
Αινιγματικός ο Ποτσετίνο για το μέλλον του στην Τσέλσι
Conference League: Αγωνία για Νέα Φιλαδέλφεια και... ISIS - Σύσκεψη της ΕΛΑΣ
Conference League: Αγωνία για Νέα Φιλαδέλφεια και... ISIS - Σύσκεψη της ΕΛΑΣ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved