Ενας οφθαλμίατρος στο Καραϊσκάκη

Ενας οφθαλμίατρος στο Καραϊσκάκη

Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, τα φώτα της δημοσιότητας στο σημερινό (2/10) ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ θα έπρεπε να πέφτουν σε άλλα πρόσωπα και όχι στον ρέφερι Μιχάλη Κουκουλάκη.

Στον Κέλβιν Μιραλάς, τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, στους υπόλοιπους άσους των δύο ομάδων, καθώς και στην άκρως ενδιαφέρουσα μάχη στην… σκακιέρα των προπονητών (Ερνέστο Βαλβέρδε Vs Λάζλο Μπόλονι).

Οχι πως δεν γίνεται κουβέντα για τους λεγάμενους, αλλά όχι μόνο γι΄αυτούς, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά ευρωπαϊκές χώρες. Βλέπετε, εδώ είναι Ελλάδα και σύμφωνα με τις ελληνικές ποδοσφαιρικές παραδόσεις, ξεχωριστή θέση στο «pre- game» ενός ντέρμπι καταλαμβάνει η διαιτησία. Τι είχες Γιάννη μου, ή καλύτερα Μιχάλη μου, τι είχα πάντα!

Ως εκ τούτου λοιπόν και όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, ο Μιχάλης Κουκουλάκης έχει αναγορευτεί σε πρωταγωνιστή του ντέρμπι, προτού καν κουνήσει το στραγάλι και σφυρίξει την σέντρα…

Οι κακές γλώσσες στην διαιτητική πιάτσα (και πάρα πολλές στην Θεσσαλονίκη) υποστηρίζουν πως ο διεθνής διαιτητής δεν ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση της ΚΕΔ. Όχι επειδή λόγω πρότερου διαιτητικού βίου έχει «δεθεί» σε άρματα (παρότι όπως όλοι οι συνάδελφοί του έτσι και αυτός, δεν έχει αποφύγει τις εικασίες και τα σχόλια σχετικά με το πού… πρόσκειται) , αλλά λόγω των κακών αναμνήσεων που διατηρούν από την αφεντιά του στον ΠΑΟΚ.

Ισως η πιο δύσκολη στιγμή της διαιτητικής διαδρομής του, ήταν ο δεύτερος προημιτελικός Κυπέλλου Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (2-0), όπου άφησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» με εννιά παίκτες και με μεγάλα (και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα) παράπονα.

Και επειδή πολλές φορές οι κακές αναμνήσεις, «στοιχειώνουν» σαν φάντασμα το παρόν καταρρίπτοντας την θεωρία, «περασμένα - ξεχασμένα», οι Θεσσαλονικείς «μούδιασαν» στο άκουσμα του ορισμού του…

Εάν, πάντως, στην ΚΕΔ το είδαν μόνο εξ επαγγέλματος, τότε μάλιστα να συμφωνήσουμε ότι ο 36χρονος Ηρακλειώτης… οφθαλμίατρος είναι ο κατάλληλος διαιτητής. Τώρα εάν του… σερβίρουν πριν από την σέντρα και κανένα ψαράκι από την θάλασσα του Πειραιά, έτσι για να ανοίξει το μάτι περισσότερο, ακόμη καλύτερα!

Το Onsports σεβόμενο τις παραδόσεις και τα «ήθη και έθιμα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, πραγματοποιεί focus στον διαιτητή του ντέρμπι, ο οποίος καλείται να σφυρίξει στο «Γ.Καραϊσκάκης» με εφόδια τις ευχές τηις ΚΕΔ και την… όραση 10 στα 10!

   * Γεννήθηκε στις 25/06/1975 στο Ηράκλειο, όπου μεγάλωσε, σπούδασε και συνεχίζει να μένει. Γέννημα θρέμμα της Κρήτης χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία. Είναι γιος του παλιού διεθνούς διαιτητή Γιώργου Κουκουλάκη.

*     Εργάζεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και μιλάει τρεις γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά). Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του περνάει στο νοσοκομείο. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους οφθαλμίατρους στην Κρήτη, ενώ φροντίζει να εξελίσσεται, συμμετέχοντας στο εξωτερικό σε διάφορα συνέδρια.

*     Τελείωσε τη σχολή διαιτησίας το 1992 και σφύριξε για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία την σεζόν 2000-2001. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α΄Εθνική στις 3 Οκτωβρίου 2004, στο ματς Αιγάλεω – Ιωνικός (1-0).

*     Μαζί με τον Τάσο Κάκο βρίσκεται φέτος στους «First class» Ελληνες διαιτητές όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΕΠΟ.

*     Κατέχει το ρεκόρ από πλευράς χρόνου τιμωρίας. Παρέμεινε δώδεκα αγωνιστικές (!) στην «κατάψυξη» έπειτα από το περυσινό παιχνίδι ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης (2-2) επειδή έκλεισε τα μάτια σε τρεις καραμπινάτες περιπτώσεις πέναλτι υπέρ της «Ενωσης».

*     Γυμνάζεται έξι φορές την εβδομάδα στο βοηθητικό του Παγκρητίου, μαζί με άλλους διαιτητές του Ηρακλείου. Αν και άκρως επικοινωνιακός, σπανίως θα τον συναντήσει κάποιος στις καφετέριες του Ηρακλείου. Προτιμάει ήσυχα μέρη για φαγητό παρέα με την οικογένειά του και καλούς φίλους.

*     Όπως λεει στο περιβάλλον του ξέρει να ξεπερνάει τις φουρτούνες, να κάνει την αυτοκριτική του και να προχωρά χωρίς να επηρεάζεται.

*    Ο ορισμός του σε παιχνίδια υψηλής… αδρεναλίνης δεν τον αγχώνει και δεν αλλάζει το ημερήσιο πρόγραμμά του. Συνεχίζει να γυμνάζεται κανονικά, να΄χει ανοιχτό το κινητό του, «φιλτράροντας», ωστόσο, τις εισερχόμενες κλήσεις.



Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved