Μουντιάλ 2022: Οι καλύτερες ομάδες ίσως και να είναι σπίτι τους…
Intime

Μουντιάλ 2022: Οι καλύτερες ομάδες ίσως και να είναι σπίτι τους…

Μουντιάλ 2022: Το Παγκόσμιο Κύπελλο συνεχίζει να είναι το πιο όμορφο παραμύθι για την Αργεντινή του Μέσι, που κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν μας επιτρέπει να δούμε το υπέρτατο ματς: Αργεντινή-Βραζιλία. Ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που η Αγγλία φεύγει νωρίς και «σκοτωμένη» ψυχολογικά. Ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που όσα μοιάζουν φυσιολογικά, δεν αποδεικνύονται εφικτά.

Η φάση των «8» ολοκληρώθηκε με τη μόνη νορμάλ πρόκριση σε επίπεδο φαβορί και αουτσάιντερ, να είναι αυτή της Αργεντινής. Το εκπληκτικό Μαρόκο «σκότωσε» τον Κριστιάνο και την Πορτογαλία. Αναγκάζοντάς τον να φύγει με δάκρυα. Άσχημη εικόνα, στενάχωρη για έναν πραγματικά σπουδαίο ποδοσφαιριστή, είτε αρέσει η συμπεριφορά του είτε δεν αρέσει.

Σωστό ή λάθος που ο Σάντος τον άφησε εκτός ενδεκάδας; Η ιστορία θα το κρίνει. Πιθανότατα ως λάθος, επειδή η Πορτογαλία αποκλείστηκε απ’ το Μαρόκο. Η Κροατία ήταν εκείνη που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο σοκ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η Βραζιλία έμοιαζε και ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Η καλύτερη Βραζιλία των τελευταίων αρκετών διοργανώσεων.

Κυρίως ξένισε το πώς δέχτηκε την ισοφάριση για να πάει η πρόκριση στα πέναλτι. Ο Τίτε που ανασταλτικά έχει παρουσιάσει ένα εξαιρετικό σύνολο, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης, έχει την ομάδα του να πιέζει ψηλά και «τρώει» γκολ σε κόντρα των Κροατών. Αφέλεια λατινοαμερικάνικη, από μια ομάδα που δεν έδειχνε να την έχει.

Στο Γαλλία-Αγγλία όλοι λένε πως τα πάντα μπορούν να συμβούν, ήταν ντέρμπι. Όντως ήταν. Όμως στο χορτάρι η Αγγλία ήταν καλύτερη. Οι Γάλλοι από μια κόντρα στον Μαγκουάιρ πέρασαν και φυσικά απ’ το γνωστό «χαρακίρι» των Άγγλων. Πέναλτι άουτ και γεια σας. Σπίτι για να δείτε τη συνέχεια του τουρνουά.

Ξέχωρα απ’ το πόσο μας αρέσει το εκπληκτικό Μαρόκο. Θυμίζει και την Ελλάδα το 2004, είναι η έκπληξη που πάντα… κλέβει καρδιές. Έχοντας απίστευτο κόσμο στις εξέδρες, έχοντας παίκτες πρώτης γραμμής και ένα σύνολο παθιασμένο, με ηρωισμό και ψυχωμένο για να υπερασπιστεί την πατρίδα του. Λες και βρίσκεται σε ποδοσφαιρικό «πόλεμο».

Ξέχωρα απ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ξεκάθαρη: Οι καλύτερες ομάδες έχουν μείνει εκτός συνέχειας στη διοργάνωση. Η Βραζιλία είναι ξεκάθαρα η μία. Η Αγγλία είναι η δεύτερη. Η τρίτη είναι η Πορτογαλία. Υπέροχο ρόστερ, εμπειρία, νιάτα, ταλέντο. Κι όμως είναι αυτή η «κατάρα» του θεσμού. 90 λεπτά, ή 120, ή μια διαδικασία πέναλτι, κρίνουν την ίδια σου την τύχη.

Κανείς δε μειώνει όσους προχωρούν. Προφανώς Αργεντινή και Γαλλία φαντάζουν τα φαβορί για τελικό. Αλλά ποιος μπορεί να ξεγράψει Κροατία και Μαρόκο μετά και την τελευταία τους παράσταση; Το ποδοσφαιρικά ωραίο, είναι πως προχωρούν ομάδες και όχι «μηχανάκια». Ακόμη και το Μαρόκο που παίζει αμυντικά, έχει ταλέντο, έχει την ψυχή και δεν έχει απλά τρεξίματα, δυνατά κορμιά και καλές στατικές φάσεις. Το φέρνουμε ως παράδειγμα γιατί είναι το αουτσάιντερ σε αυτή τη φάση. Και στις υπόλοιπες ήταν, το αποτέλεσμα το είδαμε.

Τί θα γίνει από εδώ και πέρα; Μη γελιόμαστε όλοι περιμένουν ένα πράγμα: Το όμορφο τέλος στο παραμύθι. Τον Μέσι να οδηγεί την Αργεντινή σαν άλλος Μαραντόνα στη γη της επαγγελίας. Στην κορυφή που όλο της ξεγλιστρά με διάφορους τρόπους.

Η πίεση για την «αλμπισελέστε» είναι ακόμη μεγαλύτερη πλέον. Η τετράδα που έμεινε, καθιστά αυτόματα αποτυχία τη μη κατάκτηση. Σα να λέμε τι άλλο πρέπει να γίνει για να το πάρετε; Η Κροατία συνεπής, σοβαρή, με παίκτες «μπαρουτοκαπνισμένους». Με έναν Μόντριτς συγκινητικό. Αλλά και πάλι, ασύγκριτα χαμηλότερο εμπόδιο απ’ το να υπήρχε μπροστά η Βραζιλία.

Εν συνεχεία Γαλλία ή Μαρόκο. Οι Γάλλοι μπορούν να επαναλάβουν τον άθλο του 2018; Αν ναι θα είναι υπερβολικά μεγάλη μαγκιά και «σφραγίδα» πως πλέον μιλάμε για υπερδύναμη. Όχι πως αυτό περιμέναμε, απλά αν το ίδιο ακριβώς το έκανε η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γερμανία ή η Ιταλία (οι πιο εμπορικές Εθνικές στη χώρα μας) θα βγαίναμε στους δρόμους εκστασιασμένοι απ’ το ποδοσφαιρικό επίτευγμα.

Οδηγούμαστε στο τέλος ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου που είτε θα μας δώσει τη συγκίνηση που θέλαμε και περιμέναμε με την Αργεντινή του Μέσι, είτε θα αφήσει τεράστιες «πληγές» στην «αλμπισελέστε». Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Κακά τα ψέματα, είναι το Μουντιάλ τους πλέον. Όπως κι αν «κάτσει» η μπίλια.

Υ.Γ. Καλή η αντίδραση για τον τρόπο που πανηγύρισαν οι Αργεντινοί και τα νεύρα που υπήρξαν με τους Ολλανδούς. Δε γίνεται κανείς να μην είδε τι έκαναν οι «οράνιε» όμως. Η έλλειψη σεβασμού άρχισε απ’ τις δηλώσεις τους. Θα έπρεπε να ξέρουν πως αυτά δεν έχουν αποτέλεσμα συνήθως, ειδικά αν δεν είσαι η καλύτερη ομάδα.

Υ.Γ.1: Πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Όλοι φωνάζουν για κάποιο λόγο. Με VAR, ημιαυτόματο οφσάιντ, goal line technology. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Οι φωνές αν χάσεις δε θα σταματήσουν ποτέ ακόμη κι αν διαιτητεύουν ρομπότ. Απ’ την άλλη, οι διαιτητές καθορίζουν πολλά, ακόμη και στην εποχή της σχεδόν απόλυτης τεχνολογίας.

Υ.Γ.2: Προφανώς και η Αργεντινή είναι εξαιρετική ομάδα. Απλά βάζουμε πάνω απ’ αυτή κάποιες Εθνικές που αποκλείστηκαν ή τη Γαλλία που συνεχίζει, για έναν λόγο: Αν αφαιρέσεις απ’ την Αργεντινή τον Μέσι για ένα ματς, πόση τύχη θα έχει; Απ’ τους άλλους όποιον κι αν αφαιρέσεις έχουν κάτι να αντιπαρατάξουν. Αυτό παράλληλα είναι και το όπλο της Αργεντινής. Ο τρόπος που οι πάντες είναι ορκισμένοι να το πάρουν για τον Λιονέλ, τους κάνει «ατσάλινους».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μουντιάλ 2022: Τα 9 από τα 11 γκολ της Γαλλίας Εμπαπέ, Ζιρού, παλεύει ο Μέσι – Ο πίνακας των σκόρερ

Μουντιάλ 2022: Τα 9 από τα 11 γκολ της Γαλλίας Εμπαπέ, Ζιρού, παλεύει ο Μέσι – Ο πίνακας των σκόρερ

Μουντιάλ 2022: Πήδηξε στον… Θεό ο Εν Νεσίρι, ξεπέρασε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιβάι Γκαρσία! (vids)

Μουντιάλ 2022: Πήδηξε στον… Θεό ο Εν Νεσίρι, ξεπέρασε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιβάι Γκαρσία! (vids)

Μουντιάλ 2022: Ο Νεϊμάρ μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας - «Έχω καταστραφεί ψυχολογικά»

Μουντιάλ 2022: Ο Νεϊμάρ μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας - «Έχω καταστραφεί ψυχολογικά»

Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε»
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Euroleague: Η απάντηση για τις διαιτησίες στα Game 3 των Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
ΑΕΚ: Ο Ζίνι υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς
ΑΕΚ: Ο Ζίνι υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved