Μουντιάλ 2022 - Αγγλία-Γαλλία 1-2: Ο Ζιρού έστειλε τους «τρικολόρ» στα ημιτελικά (vids+pics)

Μουντιάλ 2022 - Αγγλία-Γαλλία 1-2: Ο Ζιρού έστειλε τους «τρικολόρ» στα ημιτελικά (vids+pics)

Μουντιάλ 2022: Με γκολ του Τσουαμενί, Ζιρού η Γαλλία υπέταξε 2-1 την Αγγλία και θα παίξει ημιτελικό με το Μαρόκο. Ευστόχησε για το 1-1 σε πέναλτι ο Κέιν, αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-2!

Ντερμπάρα με τα όλα της, αλλά πάντα χαίρεται ένας.

Η Γαλλία με γκολ των Τσουαμενί, Ζιρού, χωρίς να είναι ανώτερη, λύγισε 2-1 την Αγγλία και θα βρει στον δεύτερο ημιτελικό το εκπληκτικό Μαρόκο. Η Αγγλία το πάλεψε ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι του Κέιν και κέρδισε και δεύτερο αμέσως μετά το 1-2. Ο Κέιν πήγε πάλι απέναντι στον συμπαίκτη του στην Τότεναμ τον Γιορίς, όμως, αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα. Έτσι, η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία θα συνεχίσει το ταξίδι για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ενώ η Αγγλία επιστρέφει σπίτι της. 

Γκολάρα ο Τσουαμενί

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάταξη 4-3-3 και οι μονομαχίες ήταν αρκετές στη μεσαία γραμμή. Η Γαλλία απείλησε πρώτη στο 11’ όταν σε σέντρα του Ντεμπελέ, κεφαλιά του Ζιρού κατέληξε στα χέρια του Πίκφορντ.

Στο 17’, όμως, οι «τρικολόρ» άνοιξαν το σκορ. Η Γαλλία κυκλοφόρησε τη μπάλα, ο Γκριεζμάν έστρωσε στον Τσουαμενί, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 25 μέτρα πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μπέλιγχαμ και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ για το 0-1.

Ευκαιρίες η Αγγλία

Τα «λιοντάρια» φυσικά πίεσαν για την ισοφάριση και στο 21’ φάουλ του Σο μπλόκαρε ο Γιορίς.

Στο 22’ ο Κέιν βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά ο Γιορίς βγήκε και απέκρουσε το πλασέ του Άγγλου φορ.

Στο 25’ ο Ουπαμεκανό ανέτρεψε τον Κέιν, ο Βραζιλιάνος Σαμπάιο δεν έδωσε κάτι, αν και υπήρχε παράβαση. Κρίθηκε στο VAR ότι είναι εκτός περιοχής το μαρκάρισμα και δόθηκε συνέχεια.

Στο 29’ βολίδα του Κέιν, απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιορίς.

Στο 39’ κομπίνα των Γάλλων σε φάουλ, γύρισμα του Ερναντές και σουτ του Εμπαπέ έφυγε ψηλά άουτ.

Πέναλτι και 1-1

Η Αγγλία μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και 47’ δυνατό σουτ του Μπέλιγχαμ, έδιωξε σε κόρνερ ο Γιορίς.

Στο 52’, ωστόσο, η Αγγλία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σάκα από τον σκόρερ της Γαλλίας Τσουαμενί. Ο Κέιν στο 54’ βρέθηκε στην άσπρη βούλα απέναντι από τον συμπαίκτη του στην Τότεναμ τον Γιορίς, εκτέλεσε δυνατά στη δεξιά γωνία, αριστερά ο Γιορίς και 1-1.

Η Γαλλία προσπάθησε να αιφνιδιάσει άμεσα και στο 55’ αριστερό σουτ του Ραμπιό απέκρουσε ο Πίκφορντ.

Στο 60’ σουτ του Σάκα απέκρουσε ο Γιορίς και το ίδιο έκανε και στο 62’ σε σουτ του Κέιν.

Το παιχνίδι πλέον ήταν στην κόψη του ξυραφιού και στο 70’ η Αγγλία άγγιξε το 2-1. Φάουλ του Χέντερσον, η κεφαλιά του Μαγκουάιρ έγλειψε το δεξί δοκάρι.

Γκολ ο Ζιρού

Στο 77’ από κεφαλιά πάσα του Ντεμπελέ, πλασέ του Ζιρού στην καρδιά της άμυνας, ο Πίκφορντ απέκρουσε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ, όμως, προήλθε το 1-2. Η άμυνα απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Γκριεζμάν, ο οποίος έκανε τη σέντρα, κεφαλιά του Ζιρού κι αφού η μπάλα βρήκε και στον Μαγκουάιρ κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2.

Νέο πέναλτι, άουτ ο Κέιν!

Ο Σαουθγκέιτ έριξε στη μάχη και τον Μάουντ κι αυτός κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ερναντέζ. Ο Σαμπάιο αρχικά δεν έδωσε κάτι, αλλά κλήθηκε στο VAR να δει τη φάση. Έδωσε τελικά το πέναλτι, στο 84’ ο Κέιν βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Γιορίς, όμως, αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 100' η Αγγλία κέρδισε φάουλ, ακριβώς στο σημείο που την Παρασκευή η Ολλανδία με εκπληκτική κομπίνα έκανε το 2-2 κόντρα στην Αργεντινή. Ο Ράσφορντ επιχείρησε κι αυτός να σημειώσει το 2-2, όμως, η εκτέλεσή του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και οι Γάλλοι πανηγύρισαν την πρόκριση.

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο, Στόουνς (97' Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Ράις, Χέντερσον (79’ Μάουντ), Μπέλινγχαμ, Κέιν, Σάκα (79’ Στέρλινγκ), Φόντεν (84’ Ράσφορντ).

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Κούντε, Τ. Ερναντέζ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ντεμπελέ (79’ Κομάν), Ζιρού.



Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Μοναδική AR video εμπειρία με τη Μαρίνα Σάττι στο κέντρο της Αθήνας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved