Μουντιάλ 2022 - Ισπανία-Γερμανία 1-1: Δίκαιη ισοπαλία και θρίλερ στο φινάλε (vids+pics)

Μουντιάλ 2022 - Ισπανία-Γερμανία 1-1: Δίκαιη ισοπαλία και θρίλερ στο φινάλε (vids+pics)

Μουντιάλ 2022: Η Γερμανία βρήκε απάντηση στο γκολ του Μοράτα, ο Φούλκρουγκ ισοφάρισε την Ισπανία για το τελικό 1-1 και πλέον όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Η ήττα της Ιαπωνίας από την Κόστα Ρίκα κρατούσε ζωντανή τη Γερμανία ακόμα και με ισοπαλία ή και ήττα. Φυσικά τα «πάντσερ» στο ντέρμπι του πέμπτου ομίλου με την Ισπανία ήθελαν τη νίκη για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Η Ισπανία με τη σειρά της ήθελε τη νίκη για να τελειώσει την πρόκριση στους «16». Με γκολ του Μοράτα που μπήκε αλλαγή, η Ισπανία άγγιξε τον στόχο της. Αλλά οι Γερμανοί δεν το έβαλαν κάτω, ως συνήθως. Κι αυτοί με μία αλλαγή, τον Φούλκρουγκ, έφτασαν στο 1-1, ένα δίκαιο αποτέλεσμα και παραμένουν ζωντανοί για πρόκριση. Αρκεί να νικήσουν την Κόστα Ρίκα και να χάσει η Ιαπωνία από την Ισπανία. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο άλλο ματς, τότε θα μπλέξουν με τα σκορ. Θα πρέπει δηλαδή η Γερμανία να νικήσει με 2-1, 3-2 ή φυσικά με δύο γκολ διαφορά.

Δοκάρι η Ισπανία

Οι Ισπανοί θέλησαν να πάρουν την κατοχή στο ξεκίνημα και τα κατάφεραν, ενώ στο 7’ άγγιξαν το γκολ. Κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, που έφτασε στον Όλμο, αυτός εξαπέλυσε βολίδα με το δεξί και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, αφού τη βρήκε και ο Νόιερ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τους Ισπανούς να δείχνουν, πάντως, πιο δραστήριοι. Στο 21’  δυνατό σουτ του Ζόρντι Άλμπα με το δεξί εκτός περιοχής, έφυγε άουτ η μπάλα, ενώ η Γερμανία απείλησε στο 24’ όταν αριστερό σουτ του Γκνάμπρι, κατέληξε 1-2 μέτρα άουτ. Στο 26’ ο Νόιερ πάσαρε λανθασμένα στον Όλμο, αυτός έκανε την κάθετη στον Φεράν Τόρες, αλλά το σουτ κόντραρε και μπλόκαρε τελικά ο Γερμανός τερματοφύλακας.

Ακυρώθηκε γκολ

Στο 40’ η Γερμανία σκόραρε. Ο Ρούντιγκερ με κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία, αλλά ήταν εκτεθειμένος ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και το γκολ ακυρώθηκε.

Σε κάθε περίπτωση, τα «πάντσερ» είχαν βγάλει από το παιχνίδι τους Πέδρι και Γκάβι. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τη Γερμανία, όμως, να αγγίζει πρώτη το γκολ. Στο 56’ Οι Ισπανοί άρχισαν το τίκι τάκα στην άμυνα, η Γερμανία πίεσε κι έκλεψε, αλλά το πλασέ του Κίμιχ στο ύψος του πέναλτι, απέκρουσε ο Σιμόν. Στο 58’ δεξί μακρινό αδύναμο σουτ του Όλμο μπλόκαρε ο Νόιερ.

Γκολ ο Μοράτα!

Στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η Ισπανία άνοιξε το σκορ. Στο 62’ ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μοράτα με δεξί σουτ με το εξωτερικό εκτέλεσε τον Νόιερ για το 1-0.

Στο 65’ η Ισπανία έφτασε κοντά στο 2-0. Πάσα του Όλμο, άφησε τη μπάλα ο Γκάβι, αλλά το αριστερό σουτ του Ασένσιο έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 73’ η Γερμανία έφτασε κοντά στο 1-1. Φοβερή κάθετη στον Μουσιάλα αυτός μόνος του, σημάδεψε τον Σιμόν, στη συνέχεια σουτ του Γκνάμπρι κόντραρε σε κόρνερ.

Ισοφάρισε η Γερμανία

Η Ισπανία δεν έδειχνε διάθεση ή ικανή στη συνέχεια να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να κλειδώσει τη νίκη. Δεν μπορούσε να βγάλει αντεπίθεση και να περάσει τη σέντρα, ενώ η Γερμανία με την είσοδο των Σανέ, Φούλκρουγκ και τον Μουσιάλα να γίνεται πιο δραστήριος, φαινόταν ότι μπορεί να σκοράρει. Και το πέτυχε στο 83’.

Ο Σανέ έκανε κάθετη στον Μουσιάλα, αυτός την έφερε μπροστά, μπήκε στη φάση ο Φούλκρουγκ και με δεξί κεραυνό άφησε άγαλμα τον Σιμόν για το 1-1.

Μετά το 1-1, ο ρυθμός ήταν τρομερός και στο 95' ο Σανέ έφυγε απέναντι από τον Σιμόν, αντί να τον πλασάρει, τον πέρασε, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και το γύρισμά του κόπηκε σε κόρνερ.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Ρόδρι, Άλμπα (82’ Μπάλντε), Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Μπουσκέτς, Γκάβι (66’ Γουίλιαμς), Πέδρι, Ασένσιο (66’ Κόκε), Τόρες (54’ Μοράτα), Όλμο.

Γερμανία (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Ρούντιγκερ, Ράουμ (87’ Σλότερμπεκ), Κέρερ (69’ Φίλκρουγκ), Σούλε, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85’ Χόφμαν), Μουσιάλα, Γκιντογκάν (69’ Κλόστερμαν), Μίλερ (69’ Σανέ).



Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved