Μουντιάλ 2022: Βέλγιο-Καναδάς 1-0: Μαγική εικόνα η νίκη των Ευρωπαίων (Videos)
https://twitter.com/BelRedDevils

Μουντιάλ 2022: Βέλγιο-Καναδάς 1-0: Μαγική εικόνα η νίκη των Ευρωπαίων (Videos)

Μουντιάλ 2022: Ο Καναδάς ήταν ανώτερος σε όλο το ματς, είχε τις ευκαιρίες και τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχασε πέναλτι, όμως δεν πήρε τίποτα κόντρα στο Βέλγιο που σκόραρε με τον Μπατσουαγί στο τέλος του πρώτου μέρους και πήρε το παιχνίδι!

Δύο νικητές ανέδειξε το ματς του Βελγίου με τον Καναδά. Απλά οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που πήραν την ουσία, δηλαδή τους τρεις βαθμούς μετά την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Οι βορειοαμερικανοί, ηττήθηκαν 1-0 όμως ήταν αυτοί που απέσπασαν το χειροκρότημα. Κοιτώντας στα μάτια τους ποιοτικότερους αντιπάλους και βγάζοντας ψυχή και πάθος στο χορτάρι, μαζί με τις ποδοσφαιρικές τους αρετές. Πέρα απ’ αυτά τα στοιχεία υπήρξε κι ατυχία πάντως, με αποτέλεσμα να χαθούν ευκαιρίες, να χαθεί πέναλτι πριν ανοίξει το σκορ και στο τέλος «μίλησε» η ποιότητα των «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι χρειάστηκαν μισή φάση ουσιαστικά για να φτάσουν στο 1-0.

Ο Καναδάς ήταν αυτός που άρχισε το ματς ορμητικά. Εκπλήσσοντας τους Βέλγους που προφανώς περίμεναν μια πιο συντηρητική τακτική απ’ τον αντίπαλό τους. Τελικά ο ενθουσιασμός των βορειοαμερικάνων τους έκανε να έχουν τα τρεξίματα, να πιέζουν εξαιρετικά και να μην επιτρέπουν στους Ευρωπαίους να δημιουργήσουν.

Μόλις στο 8ο λεπτό οι Καναδοί είχαν την τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Μπιουκάναν σούταρε, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Καράσκο. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε απ’ το VAR και είδε τη φάση, υποδεικνύοντας πέναλτι! Ο Αλφόνσο Ντέιβις ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουρτουά έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν.

 

Λίγο μετά (13’) έγινε άλλη μια φάση για πέναλτι, όμως υποδείχθηκε οφσάιντ παρότι η μπάλα πάει από τον Αζάρ στον Μπιουκάναν που εν συνεχεία του έγινε πέναλτι απ’ τον Βερτόνχεν. Το ματς συνεχίστηκε με τους Καναδούς να διαμαρτύρονται.

 

Οι Βέλγοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο ματς, μόλις στο 19ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε δεν είχε καθαρό μυαλό στην αντεπίθεση και δεν έδωσε στον Τίλεμανς, παρότι ήταν φάτσα με το γκολ ουσιαστικά.

 

Στο 23’ ο Αζάρ έφυγε απ’ τον αντίπαλό του, βρήκε τον Τίλεμανς, αυτός τον Μπατσουαγί, όμως ο Βέλγος στράικερ καθυστέρησε και του έφυγε λίγο το κοντρόλ, με αποτέλεσμα να σουτάρει υπό πίεση και να χάσει την ευκαιρία.

 

Ο Καναδάς είδε τον Χάτσινσον να σουτάρει άουτ στο 27’. Τρία λεπτά μετά, ο Τζόνστον έκανε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ, αλλά ο Κουρτουά έδιωξε με τις γροθιές.

 

Κόντρα στη ροή του αγώνα, το Βέλγιο κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Στο 44’ έγινε βαθιά μπαλιά από την άμυνα, με τον Μπατσουαγί να κερδίζει και να μπαίνει στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των «κόκκινων διαβόλων».

 

Ο Καναδάς θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια ισοφαρίζοντας, όμως στο 2ο των καθυστερήσεων ο Μπιουκάναν από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ μετά από γύρισμα του Λαριέα, σπαταλώντας σημαντική ευκαιρία.

 

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους Βέλγους να πραγματοποιούν δύο αλλαγές, στοιχείο ενδεικτικό της αγωνιστικής τους εικόνας παρότι ευτύχησαν να προηγηθούν. Ο Καναδάς στο 48’ απείλησε πρώτος με την κεφαλιά του Ντέιβιντ να φεύγει άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Εουστάκιο σούταρε έξω.

Το ματς από ένα σημείο και μετά, άρχισε να γίνεται ροντέο. Ο Καναδάς προσπαθούσε ηρωικά να ισοφαρίσει, με το Βέλγιο να βρίσκει χώρους. Στο 65’ ο Μίλερ έκοψε τον Ονάνα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Λαριέα σούταρε άουτ. Στο 67’ οι «κόκκινοι διάβολοι» βγήκαν στην κόντρα, ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Μπατσουαγί το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε.

 

Οι δυνάμεις των Καναδών άρχισαν να τους εγκαταλείπουν, καθώς είχαν σπαταλήσει ενέργεια για να πιέσουν έντονα τους Βέλγους για μία ώρα αγώνα. Όμως παρότι μειώθηκε η ορμή τους, συνέχισαν να πιέζουν έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς. Στο 76’ ο Μπιουκάναν γύρισε ωραία, αλλά ο Λάριν έχασε το κοντρόλ ενώ θα μπορούσε να βρεθεί σε θέση βολής.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο επιθετικός του Καναδά έπιασε την κεφαλιά, χωρίς να απειλήσει τον Κουρτουά που εκτινάχτηκε και μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

 

Η πίεση των Καναδών δεν καρποφόρησε κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στο τέλος του χωρίς να αλλάζει το 1-0 των Βέλγων. Οι οποίοι νίκησαν μεν αλλά προβληματίστηκαν, τη στιγμή που οι Καναδοί ηττήθηκαν αλλά κέρδισαν το χειροκρότημα.  

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεζ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντεντόνκερ, Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (46’ Μενιέ), Καστάνιε, Τίλεμανς (46’ Ονάνα), Αζάρ (62’ Τροσάρ), Μπατσουαγί (78’ Οπέντα).

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόργιαν, Τζόνστον, Μίλερ, Βιτόρια, Εουστάκιο (81’ Οσόριο), Χόιλετ (58’ Λάριν), Χάτσινσον (58’ Κονέ), Λαριέα (74’ Αντεκούγκμπε), Μπιουκάναν (81’ Μίλαρ), Ντέιβις, Ντέιβιντ.

 



Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved