Μουντιάλ 2022: Οι κορυφαίοι σκόρερ και οι 5+1 που φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Οι κορυφαίοι σκόρερ και οι 5+1 που φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία στο Κατάρ

Θρυλικοί παίκτες έχουν γράψει ιστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα με τα γκολ τους και οι σύγχρονοι άσοι προσπαθούν να τους φτάσουν.

Το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και οι σκόρερ στα Παγκόσμια Κύπελλα προσφέρουν χαρά και θέαμα. Τεράστιοι παίκτες έχουν γράψει ιστορία σε Μουντιάλ με τα γκολ τους και στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ βρίσκονται δύο Γερμανοί, δύο Βραζιλιάνοι και ένας Γάλλος.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ υπάρχουν 5+1 παίκτες που φιλοδοξούν να πετύχουν πολλά γκολ και να γράψουν το δικό τους όνομα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μίροσλαβ Κλόζε – 16 γκολ

Ο Μίροσλαβ Κλόζε είναι κάτοχος ενός ρεκόρ που δεν φαντάζει εύκολο να σπάσει στο Κατάρ. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παγκόσμιων Κυπέλλων με 16 γκολ. Αυτά ο Γερμανός στράικερ τα πέτυχε σε 24 συμμετοχές σε τέσσερις διοργανώσεις. Ο Κλόζε έκανε το ντεμπούτο του στο Μουντιάλ του 2002, στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Μάλιστα πέτυχε τότε χατ-τρικ, που κανείς δεν έχει καταφέρει ξανά από τότε. Πέντε γκολ πέτυχε το 2002, ενώ το 2006 σημείωσε έξι τέρματα, ενώ πέτυχε τέσσερα το 2010 και δύο το 2014, περνώντας στην ιστορία.

Ρονάλντο – 15 γκολ

Ο Ρονάλντο, ο Βραζιλιάνος φορ, το «φαινόμενο», είναι δεύτερος στη λίστα με 15 γκολ. Και μάλιστα μόλις σε 19 παιχνίδια σε τελική φάση Μουντιάλ, δείχνοντας την εκτελεστική του δεινότητα και ποιότητα. Το ντεμπούτο του έγινε το 1998, στη Γαλλία, όπου πέτυχε τέσσερα γκολ. Ακολούθησε το 2002, όταν και έκανε τρομερές εμφανίσεις, καθώς σκόραρε οκτώ γκολ και φυσικά κατέκτησε το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Η καριέρα του Βραζιλιάνου στη διοργάνωση ολοκληρώθηκε το 2006, στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου σκόραρε τρία γκολ και κατάφερε να ξεπεράσει τον Γκέρτ Μίλερ στον πίνακα των μεγαλύτερων σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Γκερτ Μίλερ – 14 γκολ

Ο Γκερτ Μίλερ έχει γράψει τη δική του ιστορία στα Μουντιάλ, με 14 γκολ σε μόλις δύο διοργανώσεις. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 ο Γερμανός επιθετικός πέτυχε 10 γκολ, όταν και κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ και έγινε ένας από του τρείς παίκτες που έχουν σκοράρει διψήφιο αριθμό γκολ σε ένα τουρνουά. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό που κατάφερε σε εκείνη την διοργάνωση, είναι ότι σκόραρε δύο συνεχόμενα χατ-τρικ, σε διάστημα μόλις τριών ημερών και έγινε ο δεύτερος στην ιστορία που το καταφέρνει. Στο Μουντιάλ του 1974 σκόραρε τέσσερα γκολ, σε επτά συμμετοχές, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει και στον τελικό.

Ζιστ Φοντέν – 13 γκολ

Ο Ζιστ Φοντέν έχει πετύχει 13 γκολ σε Μουντιάλ και το εντυπωσιακό είναι ότι όλα τα σκόραρε σε ένα τουρνουά, το 1958. Ο Γάλλος φορ σκόραρε και στα έξι παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του. Η Γαλλία δεν κατάφερε τότε να φτάσει στον τελικό, ενώ ο Φοντέν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1962, σε ηλικία 28 ετών, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού.

Πελέ – 12 γκολ

Συστάσεις δεν χρειάζονται για τον Πελέ, που έχει σκοράρει συνολικά 12 γκολ, σε τέσσερα τουρνουά και έχει καταφέρει να κατακτήσει τρείς φορές το τρόπαιο, γεγονός που αποτελεί φυσικά ρεκόρ. Ο Βραζιλιάνος μύθος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δεν είναι απλά ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε Μουντιάλ (17 ετών και 239 ημερών), αλλά είναι και ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελικό. Είναι ακόμη ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης (17 ετών και 239 ημερών, κόντρα στην Ουαλία), ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (17 ετών και 249 ημερών, κόντρα στην Σουηδία) και επίσης είναι ο νεότερος παίκτης που σκόραρε χα-τρικ σε Μουντιάλ.

Οι 5+1 σκόρερ στο Κατάρ

Το Μουντιάλ του Κατάρ είναι ιδιαίτερο για πολλούς λόγους, καθώς μεγάλα αστέρια της εποχής μας θα διεκδικήσουν τη διάκριση. Σε επίπεδο σκόρερ, 5+1 παίκτες φιλοδοξούν να κάνουν τη διαφορά σκοράροντας, διεκδικώντας να μπουν ίσως στην παραπάνω λίστα με τους κορυφαίους.

Αυτή θα είναι η τελευταία διοργάνωση για τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι και θα αποτελέσει ένα τέλος εποχής για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος άσος μετρά επτά γκολ σε Μουντιάλ, ενώ ο Αργεντινός σταρ έχει πετύχει έξι γκολ. Και οι δύο θα επιδιώξουν να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, αφήνοντας το στίγμα τους και σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Νεϊμάρ αποτελεί τον ηγέτη της Βραζιλίας και ήδη μετρά 6 γκολ σε Μουντιάλ, θέλοντας να την οδηγήσει στην έκτη κατάκτηση του τροπαίου.

Έξι γκολ μετρά και ο Χάρι Κέιν, ο οποίος θέλει κι αυτός να βοηθήσει την Αγγλία να φτάσει ψηλά στα γήπεδα του Κατάρ, με το κρυφό όνειρο του «it’s coming home», να υπάρχει στο νησί.

Ο Ρομελού Λουκάκου είναι ένα από τα αστέρια στα οποία βασίζεται το Βέλγιο για μια καλή πορεία στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ηδη ο έμπειρος στράικερ μετρά 5 γκολ ήδη σε Μουντιάλ και θέλει να παραμείνει παραγωγικός.

Η Γαλλία έχει υψηλές βλέψεις στο Κατάρ, όπως και ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο άσος των «τρικολόρ» μετρά 4 γκολ σε Μουντιάλ και φέτος θέλει να δώσει απαντήσεις για την αξία του, ελπίζοντας να βοηθήσει σημαντικά τη χώρα του σκοράροντας.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάρ 2022: Οι προπονητές με… διαρκείας σε Μουντιάλ – Ο Παρέιρα, ο Μιλουτίνοβιτς και οι άλλοι

Κατάρ 2022: Οι προπονητές με… διαρκείας σε Μουντιάλ – Ο Παρέιρα, ο Μιλουτίνοβιτς και οι άλλοι

Μουντιάλ 2022: Το «θέατρο» του Ριβάλντο που εξόργισε τους Τούρκους το 2002 (video)

Μουντιάλ 2022: Το «θέατρο» του Ριβάλντο που εξόργισε τους Τούρκους το 2002 (video)

Μουντιάλ 2022: Μπέργκαμπ, «μαγικός» αλλά μη «ιπτάμενος» Ολλανδός

Μουντιάλ 2022: Μπέργκαμπ, «μαγικός» αλλά μη «ιπτάμενος» Ολλανδός

Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved