Μουντιάλ 2022: Σάλος στη Νότια Αμερική, η Χιλή κατά Εκουαδόρ - «Έχει Κολομβιανό παίκτη»! (pics)

Μουντιάλ 2022: Σάλος στη Νότια Αμερική, η Χιλή κατά Εκουαδόρ - «Έχει Κολομβιανό παίκτη»! (pics)

Η ομοσπονδία της Χιλής κατήγγειλε στη FIFA την αντίστοιχη του Εκουαδόρ για πλαστά πιστοποιητικά γέννησης του ποδοσφαιριστή Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγκούρα.

Σάλος στη Λατινική Αμερική.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής, η οποία αποκλείστηκε από το Μουντιάλ του Κατάρ, κατήγγειλε στη FIFA ότι το Εκουαδόρ χρησιμοποιεί πλαστό πιστοποιητικό κι έχει στις τάξεις του παίκτη που γεννήθηκε στην Κολομβία και είναι και τρία χρόνια μεγαλύτερος απ’ ό,τι έχει δηλωθεί.

Το Εκουαδόρ έχει προκριθεί στο Μουντιάλ. Η Χιλή ουσιαστικά επιθυμεί την τιμωρία του και να πάρει τη θέση του (ήρθε ισοπαλία εκτός και ηττήθηκε 2-0 εντός από τον Ισημερινό) στο Κατάρ. Να του αφαιρεθούν όλοι οι βαθμοί, ωστόσο, Περού και Κολομβία τερμάτισαν πιο ψηλά. Το σίγουρο είναι ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο ομοσπονδιών.

Στην ανακοίνωση της Χιλής αναφέρεται: «Ενημερώνουμε ότι, στις 4 Μαΐου, μέσω της έρευνας Carlezzo Abogados, στείλαμε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κατά του παίκτη Byron David Castillo Segura και της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ισημερινού, λόγω χρήσης πλαστού πιστοποιητικού γέννησης, ψευδούς δήλωσης ηλικίας και ψευδής εθνικότητα εκ μέρους του αναφερόμενου παίκτη .

Με βάση όλες τις πληροφορίες και τα έγγραφα που συλλέχθηκαν, ότι τα γεγονότα είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά από τη FIFA .

Υπάρχουν αναρίθμητες αποδείξεις ότι ο παίκτης γεννήθηκε στην Κολομβία, στην πόλη Tumaco, στις 25 Ιουλίου 1995 και όχι στις 10 Νοεμβρίου 1998, στην πόλη του Ισημερινού General Villamil Playas.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον Ισημερινό, συμπεριλαμβανομένης μιας νομικής έκθεσης από την Εθνική Διεύθυνση Πολιτικού Μητρώου, την ανώτατη αρχή για το θέμα σε αυτή τη χώρα, δήλωσαν την ύπαρξη ασυνεπειών στο πιστοποιητικό γέννησης που παρουσίασε ο παίκτης και ανέφεραν ότι αυτό το έγγραφο δεν υπήρχαν στα εσωτερικά τους αρχεία, επισημαίνοντας άλλες αδυναμίες του εγγράφου, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν πιθανόν πλαστό.

Επιπλέον, μια ερευνητική επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ισημερινού, με στόχο τη διευκρίνιση των υφιστάμενων παρατυπιών στα αρχεία των παικτών πριν από αυτήν την ομοσπονδία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο παίκτης ήταν Κολομβιανός.

Όλα αυτά, προφανώς, τα γνώριζε πλήρως η FEF. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του σε τόσες πολλές δοκιμασίες. Δεν γίνεται αποδεκτή η πρακτική σοβαρών και συνειδητών παρατυπιών στην εγγραφή παικτών, ειδικά όταν μιλάμε για παγκόσμιο διοργάνωση. Πρέπει να υπάρχει δίκαιο παιχνίδι εντός και εκτός γηπέδου».

Δείτε στη photo gallery και έγγραφα που διαρρέουν από ΜΜΕ της Χιλής και του Εκουαδόρ Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί το εισιτήριο για το Παρίσι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί το εισιτήριο για το Παρίσι
Χάος στο Λονδίνο - «Κόλλησε» ανοιχτή η Tower Bridge
Χάος στο Λονδίνο - «Κόλλησε» ανοιχτή η Tower Bridge
Ινδία: Έτρεξε μόνος του σε τελικό 100μ. - Αποχώρησαν οι υπόλοιποι δρομείς (vid)
Ινδία: Έτρεξε μόνος του σε τελικό 100μ. - Αποχώρησαν οι υπόλοιποι δρομείς (vid)
Γλυκά Νερά: Πήρε την φιλιππινέζικη υπηκοότητα η μικρή Λυδία
Γλυκά Νερά: Πήρε την φιλιππινέζικη υπηκοότητα η μικρή Λυδία
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved