Τσέφεριν σε Ινφαντίνο - «Τρομερές οι συνέπειες αν ψηφιστεί Μουντιάλ ανά δύο χρόνια»

Τσέφεριν σε Ινφαντίνο - «Τρομερές οι συνέπειες αν ψηφιστεί Μουντιάλ ανά δύο χρόνια»

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν προειδοποίησε τον ισχυρό άνδρα της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ότι αν ψηφιστεί Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, προειδοποίησε τον ομόλογό του της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να μην προχωρήσει σε ψηφοφορία για το σχέδιο για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου, λέγοντας ότι θα υπάρξουν «τρομερές συνέπειες» σε μια τέτοια κίνηση.

Το συμβούλιο της FIFA συνεδριάζει αργότερα σήμερα και τα σχέδια για ένα νέο διεθνές ημερολόγιο αγώνων, συμπεριλαμβανομένου ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, είναι στην ατζέντα.

Η FIFA έχει προγραμματίσει να ληφθεί απόφαση σχετικά με την πρόταση τον Δεκέμβριο και πηγές ανέφεραν ότι μπορεί να διεξαγάγει ψηφοφορία σε «παγκόσμια σύνοδο κορυφής» και των 211 ενώσεων μελών στις 20 Δεκεμβρίου.

Μια απόφαση σχετικά με το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο ή σύνοδος κορυφής, με ψήφο επί των προτάσεων, θα μπορούσε να ληφθεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Τετάρτης, αλλά η UEFA είναι κάθετα αντίθετη στην ιδέα.

Χθες ο Τζιάνι Ινφαντίνο συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τις 55 εθνικές ομοσπονδίες της UEFA και οι προτάσεις δέχτηκαν εκτεταμένη κριτική και απόρριψη.

Σύμφωνα με το Reuters, που φέρεται να άκουσε μια ηχογράφηση της συνάντησης, ο Αλεξάντερ Τσεφερίν προέτρεψε τον Ινφαντίνο να μην τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία τον Δεκέμβριο.

«Ζητώ σοβαρά από εσάς και τη FIFA να μην πιέσετε για ψήφο, γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες για το ποδόσφαιρο γενικά», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν σοφό να πάμε σε ψηφοφορία για ένα τέτοιο θέμα. Όχι μόνο επειδή θα έχουμε σοβαρές συνέπειες, αλλά και επειδή οι ενδιαφερόμενοι όπως οι σύλλογοι και τα πρωταθλήματα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και αυτή η ιδέα είναι επιζήμια για την ύπαρξή τους», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι από την ιταλική, ρουμανική, γερμανική, πορτογαλική και άλλες ομοσπονδίες κατέστησαν σαφές στον Ινφαντίνο την άποψή τους ότι οι αλλαγές θα ήταν επιζήμιες για το παιχνίδι και επέκριναν επίσης τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τη διαδικασία διαβούλευσης.

Ο Ραζβάν Μπουρλεάνου, πρόεδρος της ρουμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, υπενθύμισε στον Τζιάνι Ινφαντίνο ότι η ομοσπονδία του του ήταν μία από τις ευρωπαϊκές, που τον υποστήριξαν στην εκλογή του ως προέδρου της FIFA.

«Σας εμπιστευτήκαμε για τη δημιουργία μιας οργάνωσης που υπερβαίνει τις διαιρέσεις και δημιουργεί ενότητα», είπε πριν υποστηρίξει ότι η ψηφοφορία του Δεκεμβρίου θα προκαλέσει διχασμό.

«Θα ήταν μια ψηφοφορία που θα θέσει την Ευρώπη ενάντια στην Αφρική και την ποδοσφαιρική ένωση της Καραϊβικής», είπε.

Ο Τιάγκο Κραβέιρο, διευθύνων σύμβουλος της πορτογαλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, είπε ότι μια καλύτερη ιδέα θα ήταν ένα επιπλέον Παγκόσμιο Κύπελλο να περιλαμβάνει μόνο ομάδες που δεν είχαν προκριθεί στην προηγούμενη διοργάνωση.

«Κρατάτε τον λόγο σας ότι η FIFA θα προχωρήσει σε αυτό το έργο μόνο εάν δεν βλάψει κανέναν;» ρώτησε τον Ινφαντίνο.

Ο Ινφαντίνο είπε ότι αυτή η ιδέα θα εξεταστεί.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν κοινό τόπο. Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία πρόταση εάν κάποιος ζημιωθεί. Χαιρετίζω την ιδέα του Τιάγκο αυτό είναι κάτι που θα μελετηθεί και σίγουρα κάτι που πρέπει να κάνουμε», είπε ο Ελβετός-Ιταλός.

«Ο ρόλος μου ως πρόεδρος της FIFA είναι να διευκολύνει τον διάλογο, να διευκολύνει τις προτάσεις, δεν είμαι εγώ που αποφασίζω, αυτοί που αποφασίζουν θα είστε εσείς».

Ο Ινφαντίνο πρόσθεσε «η πόρτα είναι ανοιχτή για να παρουσιαστούν και άλλες προτάσεις» σχετικά με το μέλλον του παιχνιδιού και των διοργανώσεων.Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (10/12)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (10/12)
NBA: Νίκησε τον Ντόντσιτς ο Αντετοκούνμπο σε ματς-θρίλερ (video)
NBA: Νίκησε τον Ντόντσιτς ο Αντετοκούνμπο σε ματς-θρίλερ (video)
Καιρός: Νέα κακοκαιρία από το Σάββατο - Πότε πέφτουν χιόνια
Καιρός: Νέα κακοκαιρία από το Σάββατο - Πότε πέφτουν χιόνια
Κουλουκάκου: Το μίνιμαλ σπίτι της είναι βγαλμένο από παραμύθι
Κουλουκάκου: Το μίνιμαλ σπίτι της είναι βγαλμένο από παραμύθι