Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Κόστα Ρίκα-Σερβία 0-1 (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Κόστα Ρίκα-Σερβία 0-1 (photos)

Με.. υπογραφή Κολάροφ! (video)

Με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ η Σερβία νίκησε με 1-0 την Κόστα Ρίκα

Σε έναν όμιλο (5ο) με ξεκάθαρο φαβορί τη Βραζιλία, οι Σέρβοι ξεκίνησαν στην πρεμιέρα με νίκη 1-0, απέναντι στην Κόστα Ρίκα, στη Σαμάρα. Σκόρερ του μοναδικού γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο αρχηγός της Σερβίας Αλεξάνταρ Κολάροφ στο 56ο λεπτό. Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έφτασε τις 104 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Σερβίας και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα συμμετοχών όλων των εποχών, αφήνοντας πίσω του στη 2η θέση τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες το πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά με μία σπουδαία φάση για κάθε ομάδα ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Έστω κι αν οι Σέρβοι ήταν αυτοί που είχαν κυρίως την κατοχή (38% - 62%) δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο 45άλεπτο. Οι Τάντιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς δημιούργησαν «πονοκέφαλο» στους Κοσταρικανούς στο κέντρο και στο δεξιό άκρο, ο Μίτροβιτς υπήρξε διαρκής κίνδυνος στην περιοχή, αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη. Στο 12ο λεπτό, πάντως ήταν η Κόστα Ρίκα που πλησίασε πρώτη το γκολ, όταν ο Γκονσάλες σηκώθηκε μόνος του μπροστά στην εστία, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Στο 27ο λεπτό οι Σέρβοι δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους με το τετ α τετ Μιλίνκοβιτς -Σάβιτς, αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Νάβας.

Η ανωτερότητα της Σερβίας συνεχίστηκε με την επανέναρξη και στο 50ο λεπτό ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή της, με τον Μίτροβιτς να βγαίνει απέναντι στο Νάβας, αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα κράτησε το 0-0. Το γκολ για την ομάδα του Μλάντεν Κρστάιτς δεν άργησε πάντως, αφού στο 56ο λεπτό, ο αρχηγός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Κολάροφ, με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ! Ο Κέιλορ Νάβας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα εκεί που πήγε η μπάλα, αυτή τη φορά. Τέσσερα λεπτά αργότερα (60΄), η αντίδραση του τεχνικού της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Ραμίρες ήταν η πρώτη αλλαγή, με τον Μπολάνιος να περνά στη θέση του Βενέγκας. Ο 34χρονος μέσος, Κριστιάν Μπολάνιος, έγινε ο πρώτος Κοσταρικανός με συμμετοχή στα 3 τελευταία Μουντιάλ.

682541556_976923756.jpg

 

Στο 67ο λεπτό, στον αγωνιστικό χώρο πέρασε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Τζόελ Κάμπελ (αντί του Ουρένια), ενώ ο Κολινδρές στη θέση του Γκουσμάν στο 73΄ ήταν η 3η αλλαγή του Ραμίρες. Ο κλοιός έσφιγγε για την Κόστα Ρίκα που προσπαθούσε να βρει τον δρόμο προς την ισοφάριση, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 82ο λεπτό, για τη Σερβία πέρασε ο Ρουκάβινα στο κέντρο αντί του πολύ καλού Τάντιτς κι ενώ ο Κόστιτς είχε αντικαταστήσει τον Λιάιτς στο 69΄. Στο 87ο λεπτί, ο Μίτροβιτς βρέθηκε απέναντι στο Νάβας, έχασε το κοντρόλ, έπεσε στην περιοχή, ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά και σωστά δεν έδωσε κάτι. Στο τέλος, υπήρξε ένταση στον πάγκο της Κόστα Ρίκα, καθώς υπήρχε εκνευρισμός για τη μη επίτευξη της ισοφάρισης, αλλά εκτονώθηκε γρήγορα.

Χωρίς τον επιθετικό του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς παρέταξε την εθνική Σερβίας ο Μλάντεν Κρστάιτς. ο Πρίγιοβιτς μπήκε αλλαγή στο 89ο λεπτό στη θέση του Μίτροβιτς με τον τελευταίο να αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων όποτε βρέθηκε σε θέση βολής. Ο Πρίγιοβιτς ήταν ο παίκτης που είχε πετύχει το γκολ που έδωσε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας στη Σερβία. Βασικοί ξεκίνησαν για τη Σερβία ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, αλλά κι ο άλλοτε τερματοφύλακας του Εργοτέλη, Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Βενέγας (60΄ Μπολάνιος), Κάλβο, Γκαμπόα, Ρουίς, Γκουσμάν (73΄ Κολινδρές), Ουρένια (67΄ Κάμπελ)

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς (89΄ Πρίγιοβιτς), Τάντιτς (82΄ Ρουκάβινα), Κολάροβ, Μιλένκοβιτς, Σεργκέι, Μάτιτς, Λιάιτς (69΄ Κόστιτς).

Δείτε το γκολ:



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved