Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Τελικός: Η πορεία της Γερμανίας (videos+photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Τελικός: Η πορεία της Γερμανίας (videos+photos)

Το Onsports παρουσιάζει την πορεία της Γερμανίας προς τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, από τη φάση των ομίλων ως τον τελικό στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Εξ αρχής, ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ήταν η Γερμανία. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, είχε δείξει από τα προκριματικά της διοργάνωσης, πως θα πρωταγωνιστήσει στα γήπεδα της χώρας του καφέ. Το ξεκίνημα, μόνο εύκολο δεν έμοιαζε, καθώς στη φάση των ομίλων ήταν σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους, έχοντας να αντιμετωπίσει τις Πορτογαλία, ΗΠΑ και Γκάνα.

Τα «πάντσερ» όμως, έκαναν τα δύσκολα, εύκολα με χαρακτηριστική άνεση και η πρόκριση ήρθε στο ρελαντί δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της. Στη φάση των «16» φαινομενικά, είχε ένα βατό έργο.

Η Αλγερία, μόνο φόβο δεν μπορούσε να προκαλέσει. Παρόλα αυτά, η τρεις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια, χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση των Αφρικανών και να επικρατήσει με 2-1.

2401800 big-lnd

Από εκεί και πέρα, άρχισαν τα δύσκολα τεστ για τους Γερμανούς. Στα προημιτελικά, απέναντί τους βρήκαν τη φορμαρισμένη Γαλλία. Ένα γρήγορο τέρμα όμως, αποδείχθηκε αρκετό για να φέρει και το εισιτήριο των ημιτελικών στο Μουντιάλ του 2014.

Αν η αναμέτρηση με τη Γαλλία, χαρακτηρίστηκε δύσκολη, τότε αυτή με τη Βραζιλία στο Μπέλο Οριζόντε, όπου θα είχε απέναντί της και τους φανατικούς οπαδούς των «καριόκας», έμοιαζε ως… επικίνδυνη αποστολή.

Σε αυτό το παιχνίδι όμως, όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έγινε μάρτυρας σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις ομάδας στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η Γερμανία σκόρπισε τη Βραζιλία με 7-1 σε ένα παιχνίδι που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ως η μεγαλύτερη αποκαθήλωση ενός φαβορί.

Κάπως έτσι τα «πάντσερ» έκαναν την τεράστια αυτή πορεία για να φτάσουν στον σημερινό τελικό. Εκεί, όπου θα βρουν απέναντί τους την Αργεντινή με στόχο να ράψουν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα της ομάδας.

Μηχανή των γκολ

Δεν περίμενε κανένας το παιχνίδι της Γερμανίας με τη Βραζιλία για να καταλάβει πως τα «πάντσερ» σκοράρουν με χαρακτηριστική άνεση. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ από τη φύση της παίζει επιθετικά και είναι η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στη φετινή διοργάνωση. Απλά στο παιχνίδι με τους «καριόκας» επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι σκοράρει… όποτε θέλει.

Τα στατιστικά των φιναλίστ του Μουντιάλ είναι εντυπωσιακά, καθώς σκοράρει κάθε 34 λεπτά αγώνα, ενώ πετυχαίνει γκολ μία φορά στις 5.2 τελικές προσπάθειες. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο από τα 17 αυτά τέρματα, αφορά το γεγονός πως όλα έχουν σημειωθεί με σουτ ή κεφαλιές μέσα από την περιοχή και κανένα από αυτό εκτός αυτής. Κάτι που αποδεικνύει πως η κυκλοφορία της ομάδας είναι εντυπωσιακή και δεν γίνονται βεβιασμένες προσπάθειες.

Germania statisko

Οι τελικές προσπάθειες της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ είναι 87, την ώρα που ο μέσος όρος για τις ομάδες όλες είναι 51. Επίσης, μέχρι στιγμής έχει ολοκληρώσει 3.421 πάσες με τον μέσο όρο του τουρνουά να είναι μόλις στις 1486.

Για την πρωτιά ο Μίλερ

Το βασικό στοιχείο που έφερε έως εδώ τη Γερμανία είναι η ομαδική δουλειά και το γεγονός ότι η παρουσία της δεν κρίνεται από την εμφάνιση κάποιου συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Είναι η… μηχανή των τερμάτων έχοντα σημειώσει 17 και ο πρώτος σκόρερ των «πάντσερ» είναι ο Τόμας Μίλερ. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έχει βρει δίχτυα πέντε φορές και υπολείπεται ένα του Χάμες Ροντρίγκες που είναι στην πρώτη θέση της λίστας. Έτσι, θέλει ένα τέρμα για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ ξανά σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

2401836 big-lnd

Εκτός του Μίλερ και ο Μίροσλαβ Κλόζε κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία, καθώς με το τέρμα που πέτυχε στον θρίαμβο με 7-1 επί της Βραζιλίας, έφτασε τα 16 σε όλα τα Μουντιάλ και πέρασε στην πρώτη θέση της λίστας ξεπερνώντας τον Ρονάλντο από τη Βραζιλία.

2401849 big-lnd

Από εκεί και πέρα η παρουσία του Μίλερ δεν σταματάει μόνο στα γκολ καθώς είναι και ο ποδοσφαιριστής που έχει μοιράσει τρία έτοιμα τέρματα στους συμπαίκτες του, με τη Γερμανία να έχει ως πρώτο πασέρ τον Τόνι Κρόος με τέσσερις.

Ο δρόμος προς το «Μαρακανά» μέσα από το Onsports

7ος Όμιλος 1η αγωνιστική: Γερμανία – Πορτογαλία 4-0 / 16 Ιουνίου 2014

2373584 big-lnd

Η πρεμιέρα στις μεγάλες διοργανώσεις, λένε πως δείχνει και την πορεία που θα έχει μία ομάδα σε αυτή. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτό επιβεβαιώνεται και σε άλλες όχι. Στην περίπτωση της Γερμανίας όμως, η καλή ημέρα από νωρίς φάνηκε. Τα «πάντσερ» στο δυσκολότερό τους παιχνίδι στους ομίλους, απέναντι στην Πορτογαλία, έκαναν επίδειξη δύναμης διαλύοντας την αντίπαλό τους με το εμφατικό 4-0 για να δείξουν πως φέτος δεν αστειεύονται. Ο Μίλερ στο 12’ άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσει το τέρμα του Χούμελς (32’) και μετά το δεύτερο του Μίλερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο αστέρας της Γερμανίας, ολοκλήρωσε το ονειρικό χατ-τρικ στο 78’ για να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα.

Το Γερμανία – Πορτογαλία όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Γερμανία - Πορτογαλία

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.

 7ος Όμιλος 2η αγωνιστική: Γερμανία – Γκάνα 2-2 / 21 Ιουνίου 2014

2380437 big-lnd

Μία ανάσα από την πρόκριση έφτασε η Γερμανία από τη δεύτερη μόλις αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Αυτό γιατί κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία με 2-2 από την Γκάνα σε μία αναμέτρηση που είχε μεγάλες συγκινήσεις. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Γερμανία άνοιξε το σκορ με τον Γκέτσε, ωστόσο στα επόμενα λεπτά ήρθε η ανατροπή από την Γκάνα με δύο γρήγορα τέρματα. Στο 71’ ο Κλόζε έκανε το τελικό 2-2, ισοφαρίζοντας έτσι τα γκολ του Ρονάλντο και ανεβαίνοντας μαζί του στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Το Γερμανία – Γκάνα όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Γερμανία - Γκάνα

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.

7ος Όμιλος 3η αγωνιστική: ΗΠΑ – Γερμανία 0-1 / 26 Ιουνίου 2014

2386848 big-lnd

Αδιάφορη ήταν ουσιαστικά η Γερμανία στο τελευταίο της παιχνίδι, καθώς για να μείνει εκτός θα έπρεπε να γνωρίσει τη βαριά ήττα από τις ΗΠΑ και ταυτόχρονα η Πορτογαλία να επικρατήσει με μεγάλο σκορ της Γκάνας. Μία ομάδα με τη πειθαρχία της Γερμανίας όμως, δεν θα μπορούσε να χαλαρώσει και κάνοντας το παιχνίδι της, επικράτησε 1-0 των ΗΠΑ για να πάρει πανηγυρικά την πρώτη θέση του ομίλου της. Όλα, κρίθηκαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όταν ο Μίλερ με το τέταρτό του τέρμα στη διοργάνωση, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του

Το ΗΠΑ - Γερμανία όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του ΗΠΑ - Γερμανία

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.

Φάση των 16: Γερμανία – Αλγερία 0-0 (κ.α.) 2-1 (παράταση) / 30 Ιουνίου 2014

2391152 big-lnd

Σκούρα τα βρήκε η Γερμανία στη φάση των «16» όπου απέναντί της βρήκε τη μαχητική Αλγερία και τον εκπληκτικό αντίπαλο γκολκίπερ, Μπολί για να μην καταφέρει να λύσει το γόρδιο δεσμό με τα αντίπαλα δίχτυα στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η πρόκριση να οδηγηθεί στην παράταση. Μόλις στο δεύτερο λεπτό αυτής, ο Σούρλε με εντυπωσιακό τακουνάκι άνοιξε το σκορ για τα «πάντσερ» τα οποία… καθάρισαν το παιχνίδι στο 119’ με τον Οζίλ να κάνει το 2-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζαμπού μείωσε για τους Αλγερινούς, ωστόσο ήταν ήδη αργά για να κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω.

Το Γερμανία – Αλγερία όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Γερμανία - Αλγερία

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.

Προημιτελικός: Γαλλία – Γερμανία 0-1 / 4 Ιουλίου 2014

2399015 big-lnd

Μετά τη δύσκολη πρόκριση απέναντι στην Αλγερία η Γερμανία καλούταν να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Γαλλία για μία θέση στα ημιτελικά. Τα «πάντσερ» μπήκαν αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο και ένα καλό ξεκίνημα, αποδείχθηκε αρκετό για να τους δώσει και το εισιτήριο του ημιτελικού. Μόλις στο 12’ ο Χούμελς μετά από ασίστ του Κρόος άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια, παρά την πίεση των «τρικολόρ» η Γερμανία κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους, πανηγυρίζοντας μία πολύ δύσκολη πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το Γαλλία – Γερμανία όπως το κατέγραψε το Onsports

Δείτε το φύλλο αγώνα του Γαλλία - Γερμανία

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα στο virtual γήπεδο του Onsports.

Ημιτελικός: Βραζιλία – Γερμανία 1-7 / 8 Ιουλίου 2014

2401839 big-lnd

Ό,τι και να ειπωθεί για τον ημιτελικό του «Μινεϊράο» όπου η Γερμανία διέλυσε 7-1 τη Βραζιλία, θα είναι λίγο. Δεν μπορεί να εξηγηθεί η εμφάνιση των «πάντσερ» που σκόρπισαν την αντίπαλό τους σαν να μην υπήρχε στο δρόμο τους. Η Γερμανία κάνοντας επικό πρώτο μέρος, κατάφερε με τους Μίλερ, Κλόζε, Κρόος και Κεντίρα να σημειώσει πέντε τέρματα και να καθαρίσει την πρόκριση. Από εκεί και πέρα, ήρθαν ακόμα δύο γκολ από τον Σούρλε για να μειώσει απλά η Βραζιλία στο τέλος για τη διαμόρφωση του τελικού 7-1!

Το Βραζιλία – Γερμανία όπως το κατέγραψε το Onsports.

Δείτε το φύλλο αγώνα του Βραζιλία - Γερμανία

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ Onsports

2374536 big-lnd

2380244 big-lnd

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Οnsports

Η πορεία της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014

 

Ζ' ΟΜΙΛΟΣ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

16/6

Σαλβαδόρ

Γερμανία - Πορτογαλία

4-0

 

21/6

Φορταλέζα

Γερμανία - Γκάνα

2-2

 

26/6

Ρεσίφε

ΗΠΑ - Γερμανία

0-1

 

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

 
 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 
 

30/6

Πόρτο Αλέγκρε

Γερμανία - Αλγερία (54)

2-1

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

4/7

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Γαλλία - Γερμανία (58)

0-1

 

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΟΛΗ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

 

8/7

Μπέλο Οριζόντε

Βραζιλία - Γερμανία (61)

1-7

 

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 – Τελικός: Η πορεία της Γερμανίας (videos+photos)



ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved