Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1: Κατέρρευσε και το πλήρωσε σε τρία λεπτά (photos+videos)

Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1: Κατέρρευσε και το πλήρωσε σε τρία λεπτά (photos+videos)

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μπέργκαμο, παρά το γρήγορο γκολ του Τικίνιο (16’) και οι Ιταλοί με διπλό «χτύπημα» του Τζιμσίτι (61’, 63’) έφτασαν στην ανατροπή και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Αταλάντα-Ολυμπιακός. «Μισή» έμεινε η «δουλειά» των Πρωταθλητών Ελλάδας στο στάδιο του Μπέργκαμο, μια και μετά από ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, όπου πήραν το προβάδισμα με τον Τικίνιο Σοάρες στο 16ο λεπτό, κατέρρευσαν στην «επανάληψη» και έδωσαν την ευκαιρία στο «συγκρότημα» του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι να φτάσει στην ανατροπή, μέσα σε λίγα λεπτά με πρωταγωνιστή τον Μπεράτ Τζιμσίτι.

Οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές στημένες φάσεις που κέρδισαν κοντά στην περιοχή του Τόμας Βατσλίκ, κυρίως στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αυτή των «16» του Europa League. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς της 24ης Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί, ο Ολυμπιακός χρειάζεται νίκη μ’ ένα τέρμα διαφορά για να στείλει το ματς στην παράταση, καθώς δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Τρομερή αντεπίθεση και γκολ από Τικίνιο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αταλάντα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δώσει σαφώς χώρους στους Ιταλούς, θέλοντας να διασφαλίσουν την άμυνά τους και να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 8’ αλλά ο Μούριελ δεν κατάφερε να βρει στόχο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 16’ ο Μασούρας πήρε τη μπάλα στην κόντρα, είδε τον Τικίνιο που ήταν στα αριστερά, αυτός έκοψε προς τον άξονα, έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Μούσο που έπεσε στην αριστερή του γωνία αλλά δεν κατάφερε να διώξει.

Η Αταλάντα προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και αύξησε την πίεση προς την περιοχή των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν εύκολα σε θέσεις βολής, κυρίως από τις στημένες φάσεις που κέρδισαν. Στο 24’ ο Μούριελ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα, ενώ στο 30’ ο Ντε Ρον δεν σημάδεψε σωστά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ονιεκούρου πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ήταν αδύναμο και άστοχο, με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει ο Μούσο. Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο Νιγηριανός κόντεψε να γίνει «μοιραίος», όταν έκανε «τσαφ» στην περιοχή του Ολυμπιακού και στην εξέλιξη της φάσης ο Πάσαλιτς δεν σημάδεψε σωστά με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι.

Στο 37’ οι Πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν και πάλι να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία της Αταλάντα, αλλά το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά πέρασε πολλά μέτρα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μούριελ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πάσαλιτς και πάλι στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Πεσίνα σκόραρε για τους Ιταλούς, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Μούριελ, έπειτα και την υπόδειξη του VAR, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να πηγαίνει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ασφυκτική πίεση, κατάρρευση και ανατροπή

Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Οι Μπογκά και Κουπμέινερς μπήκαν αντί των Μούριελ και Πεσίνα, αντίστοιχα, με την Αταλάντα να αναλαμβάνει πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πολλές στημένες φάσεις κοντά στην εστία του Τόμας Βατσλίκ και σε δύο από αυτές κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Μάλιστα, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι Πειραιώτες έδειξαν τα ίδια κενά στο κέντρο της άμυνάς τους. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έντονα παράπονα για τη φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ των «μπεργκαμάσκι», θεωρώντας πως δεν υπήρχε κόρνερ σε κεφαλιά του Πάσαλιτς.

Ο Μαλινόφσκι ήταν αυτός που εκτέλεσε από τα δεξιά και ο Τζιμσίτι πήδηξε σε σωστό χρόνο και με κεφαλιά νίκησε τον Βατσλίκ γράφοντας το 1-1. Μάλιστα, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες, η Αταλάντα βρήκε και δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Αλβανό κεντρικό αμυντικό. Ήταν το 63’ όταν ο Αγκιμπού Καμαρά δεν μπόρεσε να διώξει και ο άσος των Ιταλών με σουτ στην κίνηση, ανάμεσα από έναν «όμιλο» παικτών, έκανε το 2-1.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από Αγκιμπού

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε άμεσα να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με τον Μαντί Καμαρά να παίρνει τη θέση του Γιώργου Μασούρα. Μάλιστα, ο διεθνής μέσος από την Γουινέα έφτασε μία… ανάσα από μία τρομερή ασίστ στο 77’, όταν βρήκε εξαιρετικά τον Αγκιμπού Καμαρά με κάθετη, αλλά ο νεαρός συμπατριώτης του δεν έκανε σωστά το κοντρόλ και ο Μούσο βγήκε και μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους, αλλά το σουτ του Εμβιλά, έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Ρόνι Λόπες δεν μπόρεσε να βρει συμπαίκτη του σε στημένη φάση από τα δεξιά και ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Απίστευτη ανατροπή με Τζιμσίτι σε δύο λεπτά (photos+videos)

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Απίστευτη ανατροπή με Τζιμσίτι σε δύο λεπτά (photos+videos)

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Τρομερή αντεπίθεση, το κάρφωσε ο Τικίνιο (photos+video)

Αταλάντα-Ολυμπιακός: Τρομερή αντεπίθεση, το κάρφωσε ο Τικίνιο (photos+video)

Live Chat Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1 (Τελικό)

Live Chat Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1 (Τελικό)

Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved