Euro 2020: Ελβετία-Τουρκία 3-1

Euro 2020: Ελβετία-Τουρκία 3-1

Εκτέλεσε την Τουρκία με γκολάρες και περιμένει η Ελβετία (videos+photos)

Euro 2020: Η Ελβετία νίκησε 3-1 την Τουρκία σε ένα ματς με τρομερά γκολ. Τερμάτισε τρίτη και περιμένει την ολοκλήρωση των ομίλων για να δει αν θα περάσει ως καλύτερη τρίτη.

H Ελβετία και η Τουρκία ήταν με την πλάτη στον τοίχο σε ό,τι αφορά ένα εισιτήριο για τους «16» από τον πρώτο όμιλο του Euro 2020.

Η Ελβετία μπορούσε να φτάσει μάξιμουμ τους 4 βαθμούς και να πιάσει την Ουαλία, αλλά έπρεπε να καλύψει και διαφορά τερμάτων. Η Τουρκία με δύο ήττες μπορούσε να φτάσει μάξιμουμ τους 3 και να ελπίζει να περάσει ως καλύτερη τρίτη.

Η ομάδα του Πέτκοβιτς, όμως, είχε περισσότερη αποτελεσματικότητα. Νίκησε 3-1 στο Μπακού, σε ένα ματς με θαυμάσια γκολ την Τουρκία κι έφτασε τους 4 βαθμούς. Η Ουαλία, ωστόσο, ηττήθηκε μόνο 1-0 από την Ιταλία. Η παρέα του Μπέιλ έχει τέρματα 3-2 υπέρ, η Ελβετία 4-5 κατά κι έτσι θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση των ομίλων για να δει αν θα περάσει ως καλύτερη τρίτη.

Οι σχηματισμοί

Η Ελβετία παρατάχθηκε με 3-5-2.

Ο Ζόρμερ στο τέρμα και τριάδα στην άμυνα οι Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ. Δεξί μπακ χαφ ο Βίντμερ κι αριστερό ο Ζούμπερ. Στα χαφ οι Τσάκα, Φρόιλερ και ο Σακίρι πίσω από Εμπολό, Σεφέροβιτς.

Η Τουρκία είχε διάταξη 4-1-4-1. Ο Τσακίρ στο τέρμα, δεξί μπακ ο Τσελίκ, αριστερό ο Μούλντουρ και στόπερ οι Ντεμιράλ, Σογιούντσου. Μπροστά τους ο Αϊχάν, αριστερό χαφ ο Τσαλχάνογλου, δεξί ο Ουντέρ, στον άξονα οι Καχβετσί, Τουφάν και μπροστά ο Μπουράκ Γιλμάζ.

Αιφνιδιασμός με Σεφέροβιτς

Η Τουρκία μπήκε φουριόζα, αλλά ο Ζόμερ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, όπως έδειξε στο πρώτο μέρος. Στο 4’ απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά γωνία το δυνατό σουτ του Αϊχάν.

Η Ελβετία στην πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή, ευτύχησε να προηγηθεί. Στο 6’ ο Ζούμπερ, έδωσε στον Σεφέροβιτς κι αυτός έπιασε ένα αριστερό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κι έστειλε τη μπάλα, στην αριστερή γωνία του Τσακίρ για το 1-0!

Στο 16’ νέα μεγάλη απόκρουση του Ζόμερ, ο οποίος έδιωξε τη βολίδα του Μουλντούρ από αριστερά. Στο 17’ σουτ του Σεφέροβιτς μπλόκαρε ο Τσακίρ και στο 21’ σουτ του Ζούμπερ, έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Τσακίρ. Στο 23’ σουτ του Τούφαν έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολάρα Σακίρι και 2-0

Στο 26’ η Ελβετία σόκαρε για δεύτερη φορά την Τουρκία. Ο Ζούμπερ και πάλι, αυτή τη φορά έδωσε στον Σακίρι κι αυτός από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε με δεξί φαλτσαριστό σουτ τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Τσακίρ.

Στο 28’ η Ελβετία άγγιξε το 3-0. Ο Σακίρι, από πάσα του Σεφέροβιτς, βγήκε τετ α τετ με τον Τσακίρ, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ σε κόρνερ γλιτώνοντας το 3-0.

Στο 33’ σουτ του Μούλντουρ, έδιωξε σε κόρνερ ο Ζόμερ.

Στο 43’ σουτ του Σεφέροβιτς κόντραρε στον Σουγιούντσου και στην κόντρα ο Ζόμερ έβγαλε το πλασέ του Μούλντουρ, ο οποίος έκανε τρομερή ενέργεια!

Μανία για το 3-0

Η Ελβετία με το 2-0 κυνηγούσε αρκετά γκολ για να ξεπεράσει την Ουαλία στην ισοβαθμία κι έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Στο 49’ αδύναμο πλασέ του Ζούμπερ κατέληξε στα χέρια του Τσακίρ, ενώ στο 50’ η κεφαλιά του Γιλμάζ έφυγε άουτ.

Στο 51’ νέο πλασέ του Ζούμπερ, ξανά στα χέρια του Τσακίρ και στο 52’ βολίδα του Εμπολό με το δεξί, έδιωξε σε κόρνερ ο Τσακίρ.

Στο 57’ ο Εμπολό έδωσε στον Σακίρι κι αυτός σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 60’ σουτ του Σεφέροβιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Τσακίρ.

Γκολάρα και 2-1

Στο 62’ Ο Καχβετσί έπιασε ένα αριστερό σουτ εκτός περιοχής κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ζόμερ για το 2-1! Γκολάρα από τον Τούρκο χαφ.

Σακίρι και 3-1!

Στο 64’ ο Τσακίρ απέκρουσε το σουτ του Σακίρι και στη συνέχεια από πάσα του Φρόιλερ ο Εμπολό δεν κατάφερε να εκτελέσει από κοντά.

Στο 68’, όμως, ο Ζούμπερ πάσαρε στον Σακίρι κι αυτός με βολίδα εκτέλεσε τον Τσακίρ για το 3-1.

Στο 77’ ο Τσάκα εκτέλεσε με το αριστερό και η μπάλα πήγε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού κι έτσι το 3-1 έμεινε έως το τέλος.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ (92' Εμπαμπού), Ζούμπερ (85' Μπενίτο), Τσάκα, Φρόϊλερ, Σακίρι (75’ Βάργκας), Εμπολό (85' Μεχμέντι), Σεφέροβιτς (75’ Γκαβράνοβιτς).

Τουρκία (Σενόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιούντσου, Μούλντουρ, Αϊχάν (64’ Γιοκουσλού), Καχβετσί (80’ Γιοκτσού), Τουφάν (64’ Γιαζίτσι), Τσαλχάνογλου (85' Τοκιούζ), Ουντέρ (80’ Κάραμαν), Γιλμάζ.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved