Euro 2012: Ο… οδηγός του Τσάμπερλεϊν (photos + videos)

Euro 2012: Ο… οδηγός του Τσάμπερλεϊν (photos + videos)

Ο Άλεξ Οξλέιντ – Τσάμπρλεϊν κλήθηκε από τον Ρόι Χόντγκσον για τα τελικά του Euro 2012 και καλείται να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λάουντρουπ. Μαλντίνι, Ρονάλντο και Ρούνεϊ.

Αρκετά είναι τα σχόλια που έχουν ακολουθήσει των κλήσεων του Ρόι Χόντγκσον για τα τελικά του Euro 2012 που ξεκινάει σε τρεις εβδομάδες στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Ο νέος τεχνικός των «λιονταριών» επέλεξε μεταξύ άλλων και τον επιθετικό της Άρσεναλ, Άλεξ Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος στα 18 του θα έχει την ευκαιρία να κάνει… εντύπωση για πρώτη φορά σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Στο παρελθόν, δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρέθηκαν σε ανάλογη κατάσταση και κατάφεραν να βγάλουν ασπροπρόσωπους τους τεχνικούς των ομάδων τους σε μία τέτοια διοργάνωση. Ο νεαρός επιθετικός, καλείται να ακολουθήσει το παράδειγμα των παρακάτω ποδοσφαιριστών για να μείνει αξιομνημόνευτος στους ποδοσφαιρόφιλους της Ευρώπης.

Μίκαελ Λάουντρουπ

Η πρεμιέρα του Euro 1984 έχει μείνει αξιομνημόνευτη για αρκετά γεγονότα. Πρώτα, ήταν το χτύπημα του Μανουέλ Αμορό στο κεφάλι του Γιέσπερ Όλσεν για να δει την αποβολή και στη συνέχεια ο σοβαρότατος τραυματισμός του Άλαν Σίμονσεν ο οποίος έσπασε το πόδι του, ύστερα από τάκλιν του Λε Ρου. Βέβαια, στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Γαλία στο Παρίσι, έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση ο Μίκαελ Λάουντρουπ.

Ο μεσοεπιθετικός της Δανίας, μόλις είχε γίνει 20 χρονών όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους «τρικολόρ». Στην πρεμιέρα απέτυχε να κάνει κάτι σπουδαίο, ωστόσο για τη 2η αγωνιστική των ομίλων απέναντι στη Γιουγκοσλαβία έκανε την πρώτη του καλή εμφάνιση και οδήγησε την ομάδα του μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου ηττήθηκε από την Ισπανία στα πέναλτι.

Στην επόμενη δεκαετία βέβαια, ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Ευρωπαϊκού χώρου αποδεικνύοντας την αξία του με κάθε ευκαιρία και είναι πραγματικά κρίμα το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στη μεγάλη επιτυχία της ομάδας το 1992, λόγω της κόντρας του με τον προπονητή της Δανίας, Ρίτσαρντ Μέλερ Νίλσεν.

laudrupdinamarca

Πάολο Μαλντίνι

Ο Μίκαελ Λάουντρουπ βρέθηκε και στην επόμενη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε με ήττα 3-2 από την Ισπανία, με τον Μίτσελ να κάνει μεγάλο παιχνίδι. Ο τελευταίος όμως, στο επόμενο παιχνίδι των ομίλων με την Ιταλία, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Ο λόγος; Φυσικά ο Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος στα 19 του, ήταν ήδη βασικό μέλος της Μίλαν του Αρίγκο Σάκι.

Ο νεαρός τότε ποδοσφαιριστής της Μίλαν, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του και βρέθηκε στην καλύτερη 11αδα της διοργάνωσης. Μαζί με την «σκουάντρα ατζούρα» έφτασε στα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση 2-0. Ο εμβληματικός αμυντικός, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο με την Ιταλία, έχοντας δύο χαμένους τελικούς με Βραζιλία το 1994 και τη Γαλλία το 1998.

malduin

Κριστιάνο Ρονάλντο

Το καλοκαίρι του 2004, δύο ήταν τα θαύματα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αρχικά, η Ελλάδα κατάφερνε το ακατόρθωτο κατακτώντας το Euro,επικρατώντας όχι μία, αλλά δύο φορές της διοργανώτριας Πορτογαλίας. Το άλλο, έχει να κάνει με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπορεί ο επιθετικός της Ρεαλ Μαδρίτης να αποχώρησε με δάκρια στα μάτια από τα γήπεδα της πατρίδας του, ωστόσο ο ίδιος ήταν από αυτούς που έφταιγαν λιγότερο στην αποτυχία των Ιβήρων.

Στην πρεμιέρα σκόραρε απέναντι στην Ελλάδα, στην μήττα με 2-1, ενώ είχε μεγάλη συμβολή στη νίκη της Πορτογαλίας με 1-0 επί της Ισπανίας που έδωσε την πρόκριση στους διοργανωτές. Στη συνέχεια και στα νοκ- άουτ, σκόραρε στη διαδικασία των πέναλτι με την Αγγλία, αλλά και στα ημιτελικά επί της Ολλανδίας μόλις στα 19 του για να φτάσει στον τελικό που η Ελλάδα του έδωσε και… δεύτερο μάθημα μετά την πρεμιέρα, αναγκάζοντάς τον να κλάψει.

244975


Γουέιν Ρούνεϊ

Οι Άγγλοι σίγουρα έχουν ένα θέμα με την Εθνική ομάδα της χώρας τους. Ο Γουέιν Ρουνεϊ ήταν η αποκάλυψη των «λιονταριών» στο Ευρωπαϊκό του 2004. Ο τραυματισμός του στο ξεκίνημα των προημιτελικών με την Πορτογαλία, είναι ο βασικότερος λόγος που η Αγγλία δεν κατέκτησε τη διοργάνωση, σύμφωνα με τους φιλάθλους της.

Ο 18χρονος τότε επιθετικός, κέρδισε το πέναλτι στην πρεμιέρα επί της Γαλλίας όπου σκόραρε ο Μπέκαμ, για να έρθει το… δίμπαλο από τον Ζιντάν στις καθυστερήσεις και να δώσει τη νίκη στους «τρικολόρ».Στη συνέχεια, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης , πετυχαίνοντας δύο γκολ με την Ελβετία. Τέσσερις μέρες αργότερα όμως, έχασε το ρεκόρ από τον Γιόχαν Φονλάντεν.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πέτυχε ακόμα δύο τέρματα στην αναμέτρηση με την Κροατία (4-2) για να τραυματιστεί απέναντι στους Πορτογάλους όπου η Αγγλία ηττήθηκε στα πέναλτι. Έχοντας αποβληθεί και στο Μουντιάλ του 2006 απέναντι στους Πορτογάλους, φέτος σίγουρα θα ελπίζει να αποφύγει τους Ίβηρες καθώς μόνο ευχάριστες μνήμες δεν του φέρνουν.

 42233652 rooney portinjury416ap

Euro 2012: Ο… οδηγός του Τσάμπερλεϊν (photos + videos)



Ο Ερντογάν παρακολούθησε τον Παναθηναϊκό AKTOR κι επικοινώνησε με τον Αταμάν για συγχαρητήρια
Ο Ερντογάν παρακολούθησε τον Παναθηναϊκό AKTOR κι επικοινώνησε με τον Αταμάν για συγχαρητήρια
Ρώμη: Προπονήθηκε με τον Ράφα Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vids)
Ρώμη: Προπονήθηκε με τον Ράφα Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vids)
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved