Ολυμπιακός: Η γόνιμη κριτική, η απαξίωση και η νοοτροπία που αρμόζει στην ελίτ της Ευρώπης

Ολυμπιακός: Η γόνιμη κριτική, η απαξίωση και η νοοτροπία που αρμόζει στην ελίτ της Ευρώπης

Πόρτο - Ολυμπιακός: Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Νίκος Γαβαλάς μερικές ώρες μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» 2-0 στο «Ντραγκάο» και την στοχοποίηση προς τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Οι Πειραιώτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφεραν να φύγουν από την Πορτογαλία μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς το βράδυ της Τρίτης (27/10) γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην σεζόν (2-0), σ’ ένα ματς που το «συγκρότημα» του Λιμανιού πλήρωσε μερικά αβίαστα λάθη. Άλλωστε, οι «Δράκοι» άνοιξαν το σκορ έπειτα από άσχημο κοντρόλ του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ενώ στο φινάλε «κλείδωσαν» το «τρίποντο» σε μία φάση που η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν αντέδρασε καθόλου καλά.

Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και υποχρέωσε την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο σε μαζική άμυνα, προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε. Πάνω σ’ αυτό στάθηκε και ο Νίκος Γαβαλάς, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, ο οποίος με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε την νοοτροπία που έχουν οι Πειραιώτες και αρμόζει στις ομάδες που θέλουν να έχουν θέση στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ο Νίκος Γαβαλάς ύψωσε ασπίδα, τόσο τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, όσο και σ’ όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, υποστηρίζοντας πως οι Νταμπλούχοι Ελλάδας δέχονται την γόνιμη κριτική, αλλά η στοχοποίηση και η απαξίωση μιας προσπάθειας τους προκαλεί οργή.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Γαβαλάς έγραψε στο Facebook:

«Ισχύει αυτό που ο Πέδρο Μαρτίνς επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία από την ημέρα της κλήρωσης. Πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι, ο Ολυμπιακός, η Πόρτο και η Μαρσέιγ έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να διεκδικήσουν τη 2η θέση. Τα δεδομένα δεν άλλαξαν μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής.

Ούτε και ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Επιχειρεί να παίξει ποδόσφαιρο, να κάνει παιχνίδι κατοχής, να ψάξει το θετικό αποτέλεσμα με πολλή δουλειά. Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να «κλέψει» αποτέλεσμα.

Είναι η νοοτροπία που αρμόζει στις ομάδες οι οποίες φιλοδοξούν να έχουν θέση στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με αυτήν πορεύεται το σύνολο του οργανισμού του Ολυμπιακού, γεμίζοντας με υπερηφάνεια τα εκατομμύρια των οπαδών του.

Ακόμη και σε μία βραδιά όπου το αποτέλεσμα δεν ήταν το προσδοκώμενο, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς έμεινε πιστό στην αγωνιστική φιλοσοφία του. Εκτός από την εικόνα στο «Ντραγκάο», το αποδεικνύουν και οι αριθμοί: κατοχή 53% έναντι 47% της Πόρτο. Μάλιστα, υπήρχαν διαστήματα στον αγώνα όπου τα ποσοστά κατοχής του Ολυμπιακού ήταν ακόμη μεγαλύτερα, με τους Πορτογάλους να υποχρεώνονται σε μαζική άμυνα.

Αυτή η προσέγγιση των αγώνων στο υψηλότερο επίπεδο δεν είναι δεδομένη για μία ελληνική ομάδα. Όλα όσα κατορθώνει η ομάδα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αποδεικνύουν πως έχει ξεφύγει από τα στάνταρ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσουν να θεωρούνται δεδομένα όλα όσα σπουδαία πετυχαίνει ο Ολυμπιακός, η υπενθύμισή τους μοιάζει επιβεβλημένη. Ειδικά τη στιγμή κατά την οποία μία ήττα ανοίγει τον ασκό της στοχοποίησης.

Εμείς, στην οικογένεια του Ολυμπιακού γινόμαστε πιο δυνατοί σε τέτοιες στιγμές. Η γόνιμη κριτική είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, η απαξίωση μίας προσπάθειας ακόμη και με χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακραία στοιχεία τα οποία στοχεύουν στην απορρύθμιση της κοινωνίας, προκαλούν οργή. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας αποπροσανατολίζουν.

Εμείς, θα συνεχίσουμε τη δουλειά ενωμένοι με τη βεβαιότητα πως στο τέλος και αυτής της περιόδου, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα είναι υπερήφανοι!».



NBA: MVP για τρίτη φορά ο Γιόκιτς - Η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
NBA: MVP για τρίτη φορά ο Γιόκιτς - Η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ολυμπιακός-΄Άστον Βίλα: Από το Καλλιμάρμαρο στο γήπεδο οι Άγγλοι
Ολυμπιακός-΄Άστον Βίλα: Από το Καλλιμάρμαρο στο γήπεδο οι Άγγλοι
Super League 2: Άνοδος για την Athens Kallithes - Στα... σαλόνια μετά από 18 χρόνια
Super League 2: Άνοδος για την Athens Kallithes - Στα... σαλόνια μετά από 18 χρόνια
Euroleague: Μόλις 539 εισιτήρια σε κάθε ομάδα του Final Four!
Euroleague: Μόλις 539 εισιτήρια σε κάθε ομάδα του Final Four!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved