Πόρτο - Ολυμπιακός 2-0: Της έκανε… δώρο τη νίκη (photos+videos)

Πόρτο - Ολυμπιακός 2-0: Της έκανε… δώρο τη νίκη (photos+videos)

Πόρτο - Ολυμπιακός: Ένα τραγικό λάθος του Μπουχαλάκη και μία ολιγωρία της «ερυθρόλευκης» άμυνας στο φινάλε επέτρεψαν στους «Δράκους» να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο Champions League.

Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Ντραγκάο» απέναντι στην Πόρτο, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητές του για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς πλήρωσε τις απουσίες των Ουσεϊνού Μπα και Μαντί Καμαρά, αλλά και δύο λάθη στην άμυνα, που επέτρεψαν στην ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο να πάρει τη νίκη 2-0 και παράλληλα το πρώτο «τρίποντο» στον όμιλο.

Πλέον, οι Πειραιώτες καλούνται να στρέψουν την προσοχή τους στις αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Σίτι, αρχικά στην Αγγλία την ερχόμενη Τρίτη (3/11) και εν συνεχεία στο «Γ. Καραϊσκάκης», την στιγμή που η Πόρτο θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς την Μαρσέιγ, η οποία παραμένει χωρίς νίκη, μετά την ήττα 3-0 από τους «Πολίτες» στην Γαλλία.

Μία μόλις αλλαγή

Με μία… αναγκαστική αλλαγή παρουσίασε τον Ολυμπιακό στην αρχική ενδεκάδα ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» εμπιστεύτηκε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Μαρσέιγ, πριν από μία εβδομάδα, με εξαίρεση τον Μπα, που διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τον Ραφίνια στα δεξιά, τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο και τους Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, με τον Βαλμπουενά σε επιτελικό ρόλο. Ο Ραντζέλοβιτς ήταν στα δεξιά, ο Μασούρας στα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί.

Πλήρωσε τραγικό λάθος

Το Πόρτο - Ολυμπιακός δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους «ερυθρόλευκους». Οι «Δράκοι» ήταν αυτοί που πίεσαν θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα και απείλησαν κυρίως με στημένες μπάλες, αλλά μπόρεσαν να πετύχουν τον… στόχο τους με τη… βοήθεια από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, στο 11ο λεπτό ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ όπως θα ήθελε, έξω από την περιοχή, οι γηπεδούχοι έκλεψαν και έφτασαν στο γκολ με τον Φάμπιο Βιέιρα.

Σχεδόν… άμεσα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 20’ ο Ελ Αραμπί απείλησε τον Μαρτσεσίν με κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο της Πόρτο ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε. Οκτώ λεπτά αργότερα, οι «Δράκοι» έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα, με τον Μαρεγκά, αλλά ο Σα είχε αντιληφθεί σωστά την φάση και βγήκε και του έκλεισε το πεδίο και στο 33’ ο Εμβιλά ήταν στην σωστή θέση και έκοψε τον Μαρεγκά πριν απειλήσει.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, δεν μπορούσε να απειλήσει σημαντικά την εστία του Μαρτσεσίν. Με εξαίρεση την φάση του 40ου λεπτού, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Ραντζέλοβιτς έκανε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν έδιωξε σωστά, ο Βαλμπουενά προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά ο Εμπεμπά έδιωξε πάνω στην γραμμή. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία ακόμα επίσκεψη των Πειραιωτών στα καρέ των Πορτογάλων, με τον Σισέ να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πίεσε αλλά δεν νίκησε τον Μαρτσεσίν

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να αναζητά τους διαδρόμους προς την εστία της Πόρτο. Μάλιστα, στο 52’ έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά, ωστόσο, στο γυριστό του Ραντζέλοβιτς, ο πορτιέρο των Νταμπλούχων Πορτογαλίας απέκρουσε, ενώ στο 58’ το σουτ του Φορτούνη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν σταμάτησε να πιέζει την άμυνα της Πόρτο, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, η πίεση προκάλεσε προβλήματα στους αμυντικούς των γηπεδούχων, όπως στο 60’ όπου ο Πέπε δεν έδιωξε σωστά, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν ήταν στην κατάλληλη θέση για να απειλήσει.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν μία ακόμα τελική, αυτή την φορά με τον Ελ Αραμπί, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε στον Πέπε και κατέληξε κόρνερ. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να δώσει άλλη… φρεσκάδα στην ομάδα του, με τους Βινάγκρε και Μπρούμα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, φαίνεται πως οι αλλαγές δεν βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, έκοψε τους Πειραιώτες στην… μέση.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Πόρτο να βγει στην επίθεση και να ψάξει το γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη. Στο 74’ ο Ουρίμπε δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Ωστόσο, στο 85’ οι «Δράκοι» πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Έπειτα από μπαλιά στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Μαρεγκά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Ολιβέιρα με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 2-0.

Πάντως, η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους «ερυθρόλευκους», όταν στο 88’ ο Φορτούνης βρήκε τον Χασάν που βρέθηκε τετ α τετ με τον Μαρτσεσίν, δεν είδε τις επιλογές που είχε και ο πορτιέρο της Πόρτο απέκρουσε τον τελευταίο… κίνδυνο που παρουσιάστηκε στην εστία του.

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Οτάβιο (69' Γκρούγιτς), Κορόνα (69' Εβανίλσον), Φάμπιο Βιέιρα (61' Νακαζίμα), Μαρεγκά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Χολέμπας (70' Βινάγκρε), Σισέ, Σεμέδο, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (84’ Πέπε), Μασούρας (53' Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς (70' Μπρούμα), Βαλμπουενά (84’ Χασάν), Ελ Αραμπί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόρτο - Ολυμπιακός: Το λάθος του Μπουχαλάκη και το γκολ του Βιέιρα (photos+video)

Πόρτο - Ολυμπιακός: Το λάθος του Μπουχαλάκη και το γκολ του Βιέιρα (photos+video)

Πόρτο-Ολυμπιακός: Μεγάλη χαμένη ευκαιρία Βαλμπουενά και το διώξιμο στη γραμμή (photos+video)

Πόρτο-Ολυμπιακός: Μεγάλη χαμένη ευκαιρία Βαλμπουενά και το διώξιμο στη γραμμή (photos+video)

Πόρτο - Ολυμπιακός: Τρομερό σουτ Ραντζέλοβιτς και επέμβαση Μαρτσεσίν (photos+video)

Πόρτο - Ολυμπιακός: Τρομερό σουτ Ραντζέλοβιτς και επέμβαση Μαρτσεσίν (photos+video)

Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved