Ο ΠΑΟΚ προκάλεσε χάος στην Μπενφίκα!

Ο ΠΑΟΚ προκάλεσε χάος στην Μπενφίκα!

Στην Πορτογαλία μετά τον αποκλεισμό της Μπενφίκα από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν τα πυρά κατά του προέδρου Λουίς Φελίπε Βιέιρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει προκαλέσει εσωστρέφεια στη Μπενφίκα και με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, ξεκίνησαν τα πυρά κατά του προέδρου Λουίς Φελίπε Βιέιρα.

Ο υποψήφιος για την προεδρία Ρουί Γκόμες Ντα Σίλβα, τόνισε μάλιστα ότι ο σύλλογος με τις δαπάνες που έγιναν αυτό το καλοκαίρι ήρθε ένα βήμα κοντά στον γκρεμό. Η Μπενφίκα ξόδεψε 100 εκατ. ευρώ, έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από τον ΠΑΟΚ και ο Γκόμες Ντα Σίλβα επέρριψε ευθύνες. Χαρακτήρισε, παράλληλα, ανίκανη τη διοίκηση και απαίτησε την απομάκρυνσή της. Χαρακτηριστικά είπε:

«Ο Λουίς Φελίπε Βιέιρα είναι ανίκανος να οδηγήσει τη Μπενφίκα. Ούτε αυτός, ούτε κάποιο μέλος της διοίκησής του μπορούν να συνεχίσουν στην ομάδα. Περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν για παίκτες, πάνω από 12 εκατ. ευρώ για το τεχνικό επιτελείο… Η Μπενφίκα είναι στο κατώφλι της παραβίασης του FFP. Με την κρίση και την πανδημία, χωρίς να ξέρει πότε θα έρθουν έσοδα στην ομάδα, ο Λουίς Φελίπε Βιέιρα έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τον γκρεμό, που είναι πλέον μπροστά μας. Μετά από αυτή την ήττα, η Μπενφίκα μπαίνει στη δεύτερη γραμμή της Ευρώπης. Ο κόσμος κουράζεται. Δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός. Διακυβεύεται το μέλλον της Μπενφίκα. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου, αν δεν αποχωρήσει από μόνος του».

Ο ΠΑΟΚ έκανε τρελή «ζημιά» στην Μπενφίκα

Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ προκάλεσε πτώση 4,11% στην μετοχής της Μπενφίκα στο χρηματιστήριο. Όπως αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα Record, «οι μετοχές της Μπενφίκα πέφτουν στο εθνικό χρηματιστήριο, αντιδρώντας με δυσμενή τρόπο στην ήττα -αποκλεισμό (2-1) της ομάδας από τον ΠΑΟΚ. Καθώς η ομάδα απέτυχε να επιτύχει αυτόν τον στόχο, ο οποίος θεωρήθηκε καθοριστικός για τη σεζόν, η τιμή της μετοχής της, υποχωρεί κατά 4,11% στα 2,80 ευρώ ανά μετοχή. Πάνω από 2.300 μετοχές έχουν διαπραγματευτεί σήμερα».

Βέβαια δεν είναι η μοναδική οικονομική συνέπεια από τον αποκλεισμό, αφού σε περίπτωση συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League, θα έβαζε στα ταμεία της 37,41 εκατομμύρια ευρώ: τα 15,25 εκατομμύρια που δίνονται σε όλες τις ομάδες, συν τα 22,16 εκατομμύρια ευρώ χάρη στη θέση στην κατάταξη της UEFA (13η θέση).

Στην συνέχεια, υπάρχουν φυσικά 2,7 εκατομμύρια ευρώ για κάθε νίκη και 900.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία. Το συνολικό ποσό θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που όμως χάθηκαν.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό για τη Μπενφίκα, καθώς ο πρόεδρος Λουίς Φελίπε Βιέιρα δαπάνησε 81,5 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, με τον 21χρονο Ουρουγουανό επιθετικό, Ντάργουιν Νούνιες, να αποτελεί τη πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του συλλόγου, φτάνοντας από την Αλμερία, με 24 εκατομμύρια ευρώ.



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved