Τα οικονομικά οφέλη για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Τα οικονομικά οφέλη για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ δεν κράτησαν ζωντανές μόνο τις ελπίδες τους για τους ομίλους του Champions League αλλά εξασφάλισαν και μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στη Ρωσία και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα play off του Champions League. «Τσεκ ιν» έκανε και η ΑΕΚ που νίκησε στο ΟΑΚΑ την Σέλτικ. Οι δικέφαλοι έτσι εξασφάλισαν την παρουσία τους στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Εκτός όμως από αυτό, αλλά και την προοπτική πρόκρισης στους ομίλους, θα δουν και τα ταμεία τους να γεμίζουν. Βλέπετε σε περίπτωση αποκλεισμού, στην επόμενη φάση, από Μπενφίκα και Βίντι, αντίστοιχα θα εισπράξουν 5 εκατ. ευρώ και θα τοποθετηθούν στους ομίλους του Europa League.

Για την συμμετοχή τους εκεί προβλέπεται ποσό 2,92 εκατ. ευρώ, ενώ η νίκη πριμοδοτείται με 1 εκατ. ευρώ και η ισοπαλία με 500.000 ευρώ. Η πρόκριση στους «32» φέρνει πριμ 500.000 ευρώ.

Εάν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προκριθούν στους ομίλους του Champions League τα κέρδη θα είναι ακόμα μεγαλύτερα. Η παρουσία τους εκεί περιλαμβάνει «πακέτο» 15,25 εκατ. ευρώ. Η νίκη φέρνει 2,7 εκατ. ευρώ και η ισοπαλία 900.000 ευρώ.

Επιπλέον προβλέπεται και ποσό από το market pool, την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος δηλαδή, ενώ από την συμμετοχή τους στα playoffs του Champions League θα εισπράξουν 5 εκατ. ευρώ.Συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικό πρώην παίκτης του Ολυμπιακού
Συνελήφθη για επίθεση σε αστυνομικό πρώην παίκτης του Ολυμπιακού
Κύπρος: Η Ανόρθωση έριξε τεσσάρα στην Ομόνοια! (video)
Κύπρος: Η Ανόρθωση έριξε τεσσάρα στην Ομόνοια! (video)
Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες, ελεύθερος ο Γκρίνγουντ
Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες, ελεύθερος ο Γκρίνγουντ
Ανέλαβε τη Συρία ο Κούπερ
Ανέλαβε τη Συρία ο Κούπερ