Ο Πόποβιτς έδειξε το δρόμο...
In Time

Ο Πόποβιτς έδειξε το δρόμο...

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για τον αθλητικό πολιτισμό και το τάιμ άουτ του προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπερς, προκειμένου να τιμηθεί ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν που έφτασε τους 20.000 πόντους στο ΝΒΑ

Μια είδηση που περνάει στα... ψιλά από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης συνέβη στην αναμέτρηση του ΝΒΑ ανάμεσα στους γηπεδούχους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους φιλοξενούμενους Σικάγο Μπουλς.

Ο σπουδαίος σκόρερ των «ταύρων» ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν έκανε το 24-14 στην αρχή της αναμέτρησης και έγινε ο 50ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεπέρασε τους 20.000 πόντους.

Τι έγινε για να τιμηθεί ο σπουδαίος αυτός σκόρερ; Ο αντίπαλος προπονητής και τεράστια προσωπικότητα του αθλητισμού Γκρεγκ Πόποβιτς πήρε τάιμ άουτ για να τιμηθεί αναλόγως ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο 74χρονος τεχνικός συνεργάστηκε μαζί του για τρία χρόνια (2018-2021) και εκτιμά απεριόριστα το ταλέντο του, αλλά έχει να κάνει με τον αθλητικό πολιτισμό.

Πόσο μακριά βρισκόμαστε από αυτές τις ενέργειες στην χώρα που γέννησε τον αθλητικό πολιτισμό;

Μια γρήγορη... βόλτα να κάνει κάποιος στα ελληνικά γήπεδα θα αντιληφθεί το πόσο μακριά είμαστε από ανάλογες ενέργειες στον τόπο μας.

Αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξει πρώτα απ’ όλα για να μπορέσει ο κόσμος να χαρεί όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά όλα τα σπορ. Διότι ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία, χαρά, απόλαυση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ακόμη, τέτοια εικόνα δεν είναι έτοιμη να απολαύσει η ελληνική κοινωνία, αλλά θα πρέπει να ανοίξει τους ορίζοντες της, για να αφήσει κάτι καλύτερο στις επόμενες γενιές. Μένοντας μακριά από τον φανατισμό, το πάθος και τις ακρότητες.

Η ενέργεια του Γκρεγκ Πόποβιτς αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα πάνω στο οποίο μπορούν να γίνουν συζητήσεις για τον αθλητικό πολιτισμό, τη σημασία της νίκης και της ήττας, μέσα από το πρίσμα ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση.

Όταν μάθει λοιπόν ο Έλληνας να χάνει, τότε ίσως δούμε και στα ελληνικά γήπεδα ανάλογες εικόνες που μοιάζουν αυτήν την ώρα πολύ μακρινές...

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved