Παιχνίδια μυαλού...

Παιχνίδια μυαλού...

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι σίγουρος για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του και επιχειρεί να ρίξει όλο το βάρος στους ώμους των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ

Από την λήξη κιόλας του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη στο ΣΕΦ, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Μπαρτζώκας, ξεκίνησε την επιχείρηση αποσυμπίεσης των παικτών του εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Δευτέρας (11/4) με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ που κρίνει το πλεονέκτημα στα play offs της Basket League.

Όταν ρωτήθηκε για την «αιώνια» μονομαχία ο τεχνικός του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων είπε πως «είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι, δεν κρίνει κάποιο τίτλο αυτό το ματς, δεν είναι τόσο σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας, καθώς έχουμε κερδίσει και μέσα στο ΟΑΚΑ, θα προσπαθήσουμε όμως να πάρουμε τη νίκη».

Ουσιαστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί -και καλά κάνει- να βγάλει την πίεση από τους παίκτες του, γιατί ξέρει ότι θα είναι δύσκολο το βράδυ της Δευτέρας (11/4) στο ΟΑΚΑ από άποψη ψυχολογίας.

Και μπορεί αρκετοί από τους παίκτες του να είναι «ψημένοι» σε τέτοιου είδους πίεση, όπως ο Κώστας Σλούκας, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοφ, αλλά η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από τους καλαθοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν έχουν ιδέα, του τι σημαίνει να αντέξεις το βάρος που προσθέτει στους ώμους το «πρέπει» της νίκης σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης.

Το γεμάτο ΟΑΚΑ αποτελεί μεγάλη (όσο και δύσκολη) εμπειρία για τους περισσότερους παίκτες και γι’ αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που γνωρίζει καλά τι εστί κλειστό των ολυμπιακών εγκατατάσεων, προκειμένου να μην τους... καταπιεί ο κόσμος, επιχειρεί να τους αποφορτίσει. Να βγάλει βάρος από τους ώμους τους, θέλοντας να εξηγήσει με σαφήνεια ότι δεν χάθηκε ο κόσμος εάν ηττηθούν.

Ασφαλώς και θα πάνε στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουν, αλλά ξέρουν εκ των πραγμάτων ότι πρόκειται ίσως για το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν, το οποίο οδηγεί σ’ ένα παλιό... σύνθημα το «είτε αλλάζουμε, είτε βουλιάζουμε»! Κι εδώ παραφράζοντας το εν λόγω σύνθημα εννοούμε είτε κερδίζει ο Ολυμπιακός και έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, είτε χάνει και... χάνεται. Όχι τόσο αγωνιστικά, όσο από άποψη ψυχολογίας.

Κι εδώ είναι που μπαίνουν τα παιχνίδια του μυαλού, στα οποία επιχειρεί να βάλει τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θέλοντας να αξιοποιήσει το συγκριτικό αγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν τη δεδομένη στιγμή.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: Νίκη στον τελικό σημαίνει 15η θέση!
Ολυμπιακός: Νίκη στον τελικό σημαίνει 15η θέση!
Ολυμπιακός: Γλέντι για τον θρίαμβο, "κάηκε" ο Πειραιάς!
Ολυμπιακός: Γλέντι για τον θρίαμβο, "κάηκε" ο Πειραιάς!
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Ολυμπιακός-Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος και των ευρωπαϊκών γηπέδων - Στον τελικό γράφοντας ιστορία!
Ολυμπιακός-Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος και των ευρωπαϊκών γηπέδων - Στον τελικό γράφοντας ιστορία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved