Τα 3+1 νέα δεδομένα για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Τα 3+1 νέα δεδομένα για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός πάει στη «μάχη» με τον Ολυμπιακό, με ενδιάμεσες στάσεις σε Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη, με τρία έξτρα «όπλα», αλλά και ένα επιπλέον μειονέκτημα.

Την τελευταία ευρωπαϊκή του εβδομάδα τη φετινή σεζόν διανύει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο Βερολίνο, όπου την Τετάρτη (6/4, 21:00) θα αντιμετωπίσουν την Άλμπα για την Euroleague, ενώ στη συνέχεια θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη για το ματς της Παρασκευής (8/4, 20:00) με τη Φενέρμπαχτσε.

Με τους «πράσινους» να έχουν αποτύχει στο στόχο μιας καλύτερης πορείας από την περσινή στην Ευρώπη (για λόγους που θα εξηγήσουμε πιο αναλυτικά μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή η πορεία), το μυαλό βρίσκεται λογικά στο ντέρμπι που ακολουθεί τη Δευτέρα (11/4) στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. Και το οποίο θα κρίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs του Πρωταθλήματος της Basket League.

Ένα παιχνίδι-ορόσημο στο οποίο ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του καλούνται να ανατρέψουν τα αρνητικά δεδομένα, που οι ίδιοι δημιούργησαν, με τις εμφανίσεις τους στα προηγούμενα τρία ντέρμπι σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετά τη μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ. Σε αυτή τη «μάχη», ωστόσο, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί με τρία έξτρα όπλα σε σχέση με όσα είδαμε το προηγούμενο διάστημα.

Το πρώτο και καλύτερο είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απουσίασε για δύο μήνες και με το που πάτησε το παρκέ στους τελευταίους αγώνες, δείχνει πόσο έλειψε από την ομάδα του στον τελικό Κυπέλλου και την εφιαλτική ευρωπαϊκή βραδιά του ΣΕΦ. Η παρουσία του εμπλουτίζει το επιθετικό παιχνίδι του «τριφυλλιού», καθώς δίνει λύσεις στο σκοράρισμα και τη δημιουργία, ενώ ταυτόχρονα αποσυμπιέζει τους υπόλοιπους παίκτες-κλειδιά, όπως είναι ο Νέντοβιτς, ο Μέικον, ο Παπαγιάννης ή ακόμα και ο Ουάιτ. Παράλληλα, δίνει ύψος και «μυαλό» στην άμυνα και βοηθά στις αλλαγές και τα πικ ν ρολ των αντιπάλων.

Ένα δεύτερο «όπλο» είναι η αφύπνιση του Χάουαρντ Σαντ Ρος. Ο Κουβανός κόμπο-γκαρντ έχει βρει τον εαυτό του και θυμίζει τον παίκτη που έκανε την ΤΣΣΚΑ πέρυσι να τον εντάξει στη μηχανή της, αλλά και τον λόγο που ο Παναθηναϊκός επένδυσε πάνω του με τριετές συμβόλαιο. Η ενέργεια που βγάζει στην άμυνα έχει πιάσει το μάξιμουμ τις τελευταίες δύο εβδομάδες και είναι με διαφορά ο πιο σταθερός και πολύτιμος παίκτης των «πράσινων» σε σειρά αγώνων, δίνοντας λύσεις και στην επίθεση, πέρα από τη συνεχώς αυξανόμενη συνεισφορά του στη δημιουργία και στα ριμπάουντ.

Το τρίτο «όπλο» του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό το βράδυ της Δευτέρας θα είναι κι αυτό που ίσως του έλειψε περισσότερο από ποτέ την τελευταία διετία. Το γεμάτο ΟΑΚΑ. Πέρυσι ήταν ο κορονοϊός, φέτος οι περιορισμοί αρχικά, αλλά και η αρνητική πορεία που κράτησε πολλους μακριά από τον ναό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο αυτό θα αλλάξει και η έξτρα ώθηση που θα δώσει στους παίκτες του Πρίφτη, μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη νίκη που μπορεί να αλλάξει τη χρονιά για την ομάδα.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα μειονέκτημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως ήδη αναφέραμε, ο Παναθηναϊκός θα πάει στο ΟΑΚΑ με δύο ενδιάμεσες στάσεις. Θα έχει στην πλάτη του δύο ταξίδια και ουσιαστικά καμία γεμάτη προπόνηση να δουλέψει με σχεδόν όλους τους παίκτες που έχουν επιστρέψει στη δράση (με εξαίρεση τον Γιόβιτς). Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, θα έχει αγωνιστικό ρυθμό με ένα ματς «προπονητικού χαρακτήρα» κόντρα στην Άρη την Πέμπτη (7/4) και γεμάτες προπονήσεις για να προετοιμαστεί γι' αυτόν τον πρώτο «τελικό» για το πρωτάθλημα.

Τι από όλα αυτά θα μετρήσει θα το δούμε στο παρκέ του ΟΑΚΑ το βράδυ της 11ης Απριλίου. Το πιο σημαντικό, πάντως, με όσα έχουμε βιώσει φέτος, θα είναι να μην έχει άλλες αναποδιές μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός...


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η βαθμολογία της Basket League πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (pic)

Η βαθμολογία της Basket League πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (pic)

Η τριπλέτα του ΟΑΚΑ!

Η τριπλέτα του ΟΑΚΑ!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved