Η τύχη του περνά απ’ τα εκτός έδρας

Η τύχη του περνά απ’ τα εκτός έδρας

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός θα ορίσει τη θέση του στο Πρωτάθλημα μέσω των αγώνων μακριά απ’ τη Λεωφόρο.

Νέα δεδομένα στη βαθμολογία. Ο Άρης πήρε πίσω τους βαθμούς. Το -6 που του είχε επιβληθεί στην αρχή της σεζόν. Χρειάστηκε να φτάσουμε ένα ματς πριν τα Play offs για να γίνουν γνωστά τα δεδομένα, αλλά συνηθισμένα πράγματα για την Ελλάδα. Ακόμη κι αν γι’ αυτό ευθύνεται το CAS.

Το σωστό ή λάθος της απόφασης, είναι σχετικό. Κυρίως δεν έχει κανένα νόημα τώρα. Τι να κάνεις δηλαδή; Να πεις πώς αθωώνεται μια ΠΑΕ ενώ υπάρχει πλαστογραφία, ή να πεις πως δεν υπάρχει πλαστογραφία λες και ξέρεις τι ακριβώς έγινε; Πάμε παρακάτω λοιπόν. Τα δεδομένα είναι αυτά και δεν αλλάζουν.

Απλά τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό πλέον. Έχει μπροστά του μια αναμέτρηση στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ανεβασμένο ψυχολογικά και βαθμολογικά, αλλά συγχρόνως πιο χαλαρό με το +5 που έχει απ’ τη Λαμία και φυσικά πιο κουρασμένο καθώς αγωνίστηκε την Πέμπτη. Ενώ εσύ είχες μια εβδομάδα προετοιμασίας αυτού του αγώνα.

Δικαιολογίες δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν. Για να διατηρηθεί η δυναμική του 3-0 επί της ΑΕΚ, πρέπει να νικήσεις στον Ατρόμητο. Αλλιώς, απλά θα αποδείξεις πως το κρύο-ζέστη δεν το αφήνεις με τίποτα. Επειδή δεν μπορείς. Κάτι τέτοιο θα είναι καταδικαστικό ειδικά σε μια εποχή που άλλαξαν τα βαθμολογικά δεδομένα.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός σε επίπεδο Πρωταθλήματος, θα κριθεί εκτός έδρας. Για τον απλούστατο λόγο πως εκεί «πονάει» και ταυτόχρονα ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων. Άρα το αποτέλεσμα μακριά απ’ τη Λεωφόρο θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ενώ η πιθανότητα αποτυχίας εντός έδρας, θα είναι μεγαλύτερη ακριβώς λόγω του επιπέδου των αντιπάλων.

Κατά συνέπεια, αν δε νικήσεις στη Λεωφόρο ένα ματς, που είναι ιδιαίτερα πιθανό περιμένοντας Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη συν την τελευταία ομάδα που θα μπει στα play offs, τότε θα πρέπει να βρεις αυτούς τους βαθμούς εκτός. Με την εικόνα και τη νοοτροπία των μέχρι τώρα εκτός έδρας ματς, απλά δεν πας πουθενά.

Η «ζωή» του Παναθηναϊκού, θα οριστεί μακριά απ’ τη Λεωφόρο. Αρχίζοντας απ’ το ματς στο Περιστέρι. Για τους βαθμούς και τη διατήρηση της ψυχολογίας/δυναμικής της ομάδας. Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός έχει κάνει «εγκλήματα» κατά του ίδιου του εαυτού του. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά η τραγική συγκομιδή των τριών εκτός έδρας νικών. Γι’ αυτό και είναι η ΑΕΚ και ο Άρης πάνω απ’ το «τριφύλλι». Υπό νορμάλ ποδοσφαιρικές συνθήκες, ήδη έπρεπε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τα play offs και την Ευρωπαϊκή θέση των «πράσινων».

Αν απλά θυμηθεί κανείς τα εκτός έδρας ματς του Παναθηναϊκού, υπερβολικά δύσκολα θα βρει αγώνα που θα πει «εκεί έπρεπε να χάσει και σωστά έχασε». Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερη. Αλλά έχασε κι αυτό είναι που μένει.

Πλέον πρέπει να αλλάξει αυτό. Διότι όλα θα κριθούν μακριά απ’ τη Λεωφόρο. Συν το γεγονός πως δεν μπορεί κανείς να μπει στο έξτρα Πρωτάθλημα με το σκεπτικό πως θα έχει το απόλυτο στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Κανείς δεν το εγγυάται αυτό.

Περιστέρι, δύο φορές Θεσσαλονίκη, Φάληρο, ΟΑΚΑ συν το ένα ακόμη ταξίδι που θα χρειαστεί σε Γιάννινα ή Ηράκλειο ή Τρίπολη. Ειδικά στα ματς των εδρών που έρχονται στα play offs, ο Παναθηναϊκός έβγαλε το Πρωτάθλημα κερδίζοντας μόλις 1 βαθμό. Αν επαναλάβει ανάλογη επίδοση, όσο καλό ποδόσφαιρο κι αν αποδώσει, τότε θα μείνει εκτός τετράδας και θα πάει με απίστευτη πίεση στον τελικό Κυπέλλου.

Όχι μόνο για την κατάκτηση ενός τίτλου μετά από οκτώ χρόνια. Αλλά επειδή αν δε νικήσει θα μένει εκτός Ευρώπης. Ελάτε μετά εσείς να μας πείτε πως μια σεζόν εκτός Ευρώπης με συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου, είναι επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό.

Χαρακτήρας, εγωισμός, πείσμα, αποφασιστικότητα. Μακριά απ’ τη Λεωφόρο. Για να έρθουν οι βαθμοί και η ώθηση που θα δώσει ενθουσιασμό στα εντός έδρας. Κάνοντας τη δουλειά ακόμη ευκολότερη. Ας τελειώσει επιτέλους αυτός ο εφιάλτης των εκτός έδρας. Γιατί αν συνεχιστεί, θα μετατρέψει τον εφιάλτη της «καταστροφής» σε πραγματικότητα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved