Έδωσε δικαιώματα γιατί ακόμα ψάχνεται

Έδωσε δικαιώματα γιατί ακόμα ψάχνεται

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάνει πρεμιέρα με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ο Ατρόμητος τον «κλείδωσε» και του πήρε το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», σ’ ένα ακόμα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν δικαιώματα.

Η εικόνα των Πρωταθλητών Ελλάδας σ’ ένα ακόμα επίσημο ματς από την έναρξη της φετινής σεζόν, διότι ο Ολυμπιακός είχε και ευρωπαϊκά παιχνίδια τα οποία τον έφεραν για μία ακόμα χρονιά σε όμιλο διοργάνωσης εκτός των τειχών, δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν στον Πειραιά. Όχι μόνο σε επίπεδο οπαδών, αλλά και μέσα στον οργανισμό.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «πέταξε» ακόμα ένα ημίχρονο, κάτι που έχει γίνει… συνήθεια το τελευταίο διάστημα, ενώ όταν προσπάθησε να πιέσει και να πετύχει το γκολ, έπεσε πάνω στο τείχος που είχαν φτιάξει οι 9 από τους 10 παίκτες του Ατρόμητου μπροστά από τον Πίριτς, την στιγμή που η κλεψύδρα άδειαζε και έφερνε μεγαλύτερο άγχος στους «ερυθρόλευκους» και ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους.

Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό είναι πως σ’ ένα ακόμα ματς έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει πως μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και αυτό είναι απλό, μια και χρειάστηκε χρόνος για να μπορέσει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην άμυνα του Ατρόμητου. Είτε λόγω διάθεσης, είτε λόγω συστήματος και τακτικής.

Προσωπικά θεωρώ πως δεν τίθεται, προς το παρόν, θέμα διάθεσης κάποιων παικτών. Δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς σημαντικές «μονάδες» του. Αρχικά, ο Μαντί Καμαρά ήταν εκτός πλάνων λόγω του πραξικοπήματος στην χώρα του και την ταλαιπωρία που πέρασε. Κάτι ανάλογο ίσχυσε και με τον έτερο Καμαρά, τον Αγκιμπού που έχει προσφέρει λύσεις όσες φορές χρησιμοποιήθηκε, ενώ εκτός ήταν και ο Γιώργος Μασούρας που προέρχεται από τραυματισμό. Για να μην μιλήσουμε για τον Σεμέδο που μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες ήταν ο πρώτος που έμπαινε στο πλάνο στις θέσεις της ενδεκάδας.

Όμως, θα πρέπει να σκεφτούμε πως πρόκειται για μία υποχρέωση στην αρχή της σεζόν. Έπειτα από μία προετοιμασία, μία σειρά από ευρωπαϊκά ματς, αλλά αγωνιστική απραξία από την αναβολή της Super League. Είναι φυσιολογικό κάποιοι παίκτες να χρειάζονται διαφορετικό χρόνο για να μπορέσουν να ενταχθούν μ’ όλες τους τις δυνάμεις στο πλάνο που έχει καταστρώσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ωστόσο, το σημαντικό «μερίδιο» για την εικόνα που παρουσιάζουν οι Πρωταθλητές Ελλάδας θεωρώ πως το έχει ο Πορτογάλος προπονητής. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, ο κόουτς των Πειραιωτών εμφανίζεται αγχωμένος και μπερδεμένος, αναφορικά για το σύστημα που θα ακολουθήσει, αλλά και για τους παίκτες που θα στηριχθεί. Η εικόνα που παίρνω εγώ από τις κινήσεις του Ίβηρα είναι πως ακόμα ψάχνεται. Όχι μόνο για τα παραπάνω, αλλά και για τον τρόπο που θα μπορέσει να εντάξει τους ποδοσφαιριστές του στο πλάνο του, είτε προέρχονται από τραυματισμούς, όπως ο Τικίνιο, είτε διότι ήρθαν τελευταίοι στην ομάδα.

Δεν πιστεύω πως θα ήταν τραγικό να πάρει ο Ολυμπιακός λίγη πίστωση χρόνου. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μία ομάδα που έχει τον βασικό κορμό από την περσινή σεζόν. Παρά το γεγονός πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ξεκινήσει την τέταρτη χρονιά του στην ομάδα. Παρά το γεγονός πως ήρθαν στην ομάδα παίκτες με αξία και ποιότητα. Μην ξεχνάμε πως είμαστε ακόμα στην αρχή. Και φυσικά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Το μόνο που χρειάζονται οι «ερυθρόλευκοι» αυτή την στιγμή είναι ηρεμία και πίστη στην δουλειά που αναμφισβήτητα γίνεται στο Ρέντη από τον Πορτογάλο και τους συνεργάτες του. Όπως και από τους ποδοσφαιριστές.

ΥΓ. Είναι διαφορετική η κριτική και διαφορετική η ισοπέδωση.

ΥΓ1. Επιτέλους τα γήπεδα γίνονται έδρες και όχι απλά μέρη που φιλοξενούν τους αγώνες.

ΥΓ2. Η απόφαση του Μαρτίνς για την ενδεκάδα κόντρα στην Αντβέρπ θα δείξει και το σκεπτικό του για την επίθεση. Όχι μόνο σε επίπεδο προσώπων, αλλά και σχήματος.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Και τώρα... Ευρώπη - Επιστροφές ενόψει Αντβέρπ

Ολυμπιακός: Και τώρα... Ευρώπη - Επιστροφές ενόψει Αντβέρπ

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0: «Μπλόκο» Περιστεριωτών στο Φάληρο (photos+videos)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0: «Μπλόκο» Περιστεριωτών στο Φάληρο (photos+videos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved