Το παραμύθι έχει Γιάννη!

Το παραμύθι έχει Γιάννη!

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την παραμυθένια διαδρομή του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέχρι το πρωτάθλημα με τους Μιλγουόκι Μπακς

Κάποτε το παραμύθι είχε δράκο, τώρα το καλύτερο παραμύθι για παιδιά έχει Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ο «Greek Freak» αποτελεί το ολοζώντανο παράδειγμα του ανθρώπου που προσπαθεί, που ονειρεύεται και που εν τέλει επιτυγχάνει τον στόχο του. Με σκληρή δουλειά, αφοσίωση, ταπεινότητα, επιμονή και υπομονή όταν δεν πήγαιναν τα πράγματα όπως θα ήθελε πέτυχε να φτάσει στην κορυφή και να στεφθεί πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς. Πενήντα χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα με τον τεράστιο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ...

Κι όπως όλα τα παραμύθια το τέλος έχει happy end και την κορύφωση της προσπάθειας ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από τα Σεπόλια και κατέκτησε τον κόσμο.

Και δεν διάλεξε κανέναν εύκολο δρόμο, αλλά τον δυσκολότερο και αυτό είναι ένα ακόμη παράσημο στην μυθική διαδρομή του.
Ο Γιάννης δεν επέλεξε όταν είχε την ευκαιρία να πάει σε μια μεγάλη ομάδα με ιστορία (Λέικερς, Σέλτικς) η σε μια μεγαλούπολη (Νέα Υόρκη) να γίνει πρωταθλητής, έμεινε στο Μιλγουόκι μια επαρχιακή πόλη και τους πρόσφερε την μεγαλύτερη χαρά που μπορούσαν να έχουν οι φαν μιας ομάδας, όπως οι Μπακς.

Η ίδια η ομάδα επένδυσε πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έκανε τα πάντα για να τον έχει ευχαριστημένο και το βασικότερο δημιούργησε το καλύτερο γήπεδο στον κόσμο. Γιατί, οι εγκαταστάσεις είναι ένα από τα βασικά συστατικά για να «χτίσεις» κάτι στέρεο που θα έχει μέλλον...

Εν μέσω των τελικών μίλησε δίνοντας φιλοσοφική διάσταση στα λόγια του. Συνέδεσε το παρελθόν με τον εγωϊσμό, το παρόν με την σεμνότητα και το μέλλον με την έπαρση.

Ο ίδιος διατήρησε την σεμνότητα του μένοντας στο παρόν και επικεντρώθηκε στον στόχο που ήταν ο τίτλος. Ακόμη και όταν το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικότερο με τους Χοκς να προηγούνται με 2-0 στην σειρά το πίστευε. Και έκανε και τους συμπαίκτες του να το πιστέψουν και στο τέλος πανηγύρισαν όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραθέτετε μέσα από τα δικά του λόγια, λίγο μετά την στέψη του ως πρωταθλητή και MVP των τελικών του ΝΒΑ.

Αξίζει να τα διαβάσουν όλοι όσοι μεγαλώνουν παιδιά και θέλουν να τους προσφέρουν ένα πρότυπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι η ενσάρκωση του αδύνατου που γίνεται δυνατό, της εκπλήρωσης ενός ονείρου που όλοι έχουν αλλά ελάχιστοι ζουν.

Απολαύστε τον:

«Εκπροσωπώ και τις δύο πατρίδες μου, την Νιγηρία και την Ελλάδα. Πολλά παιδιά σε όλη την Αφρική και όλη την Ευρώπη με έχουν πρότυπο. Αυτή η επιτυχία πρέπει να κάνει τους πάντες να πιστέψουν στα όνειρά τους. Όταν δεν νιώθετε καλά, να πιστεύετε αυτό που κάνετε, να συνεχίσετε να δουλεύετε. Εμένα μου λένε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα και είμαι ο πρωταθλητής. Τις έβαλα όταν έπρεπε. Κάνω πλάκα. Ή και όχι... Πιστέψτε. Ελπίζω πως δίνω στα παιδιά ελπίδα ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πριν από 8,5 χρόνια δεν ήξερα την επόμενη κίνησή μου. Η μαμά μου πουλούσε πράγματα στους δρόμους. Τώρα είμαι στην κορυφή, είμαι ευλογημένος. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω να φτάσω ποτέ ξανά εδώ, είμαι καλά. Είμαι καλά με όσα έχω πετύχει. Ελπίζω αυτό να δώσει ελπίδα σε όλους, να τους επιτρέψει να πιστέψουν στα όνειρά τους».

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved