Η μοναξιά του Σλούκα…

Η μοναξιά του Σλούκα…

Ο Γιάννης Πάλλας εξηγεί γιατί απέτυχε στην πρώτη χρονιά της επιστροφής του Έλληνα γκαρντ στον Ολυμπιακό και γράφει για τις προτεραιότητες της νέας σεζόν

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ καλείται να δράσει με ρεαλισμό και να πορευτεί στην… επόμενη ημέρα άμεσα, χωρίς να χάσει χρόνο.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι (και) η φετινή σεζόν στέφθηκε από αποτυχία, καθώς ο στόχος που είχε μπει ο ρεαλιστικός (πρόκριση στα play offs) και όχι ο φαντασιακός (Final-4) δεν επετεύχθη.

Συνεπώς, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα κληθούν να κάνουν… ταμείο και να διαγνώσουν τι δεν πήγε καλά και οι μεγάλες προσδοκίες δεν ευοδώθηκαν.

Γιατί βασική αρχή για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι να το αναγνωρίσεις και να το εντοπίσεις, προκειμένου στην συνέχεια να κάνεις τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις για να επιστρέψεις.

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής σεζόν είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε το 50% της ικανότητας του Κώστα Σλούκα, της μεγαλύτερη μεταγραφής του καλοκαιριού.

Ο Έλληνας γκαρντ μετά την θητεία του στην Φενέρμπαχτσε έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος και να ηγηθεί μιας ομάδας και εν προκειμένω του Ολυμπιακού, αλλά έχοντας δίπλα του παίκτες μεγάλης κλάσης.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνέβη στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς πλαισιώθηκε από παίκτες που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μέσα στην σεζόν) στις απαιτήσεις της ομάδας, ώστε να συνδράμουν στην αποστολή του Κώστα Σλούκα. Ούτε ο Χάρισον, ούτε ο Τζένκινς ήταν παίκτες που θα βοηθούσαν τον Έλληνα γκαρντ να αναδείξει τις αρετές του.

Εδώ είναι και το μεγάλο θέμα κατά την άποψη μας για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Θα αποκτηθεί ένας πολύ καλός γκαρντ για να συμπληρώσει τον Σλούκα, όπως επί παραδείγματι ο Τάιλερ Ντόρσει της Μακάμπι, που είναι σε συζητήσεις με τους «ερυθρόλευκους»; Και επιπλέον, μπορεί να αποκτηθεί με βάση τον προϋπολογισμό της ομάδας ένας ποιοτικός δημιουργός, εφάμιλλος του Πάνγκος της Ζενίτ για να ισχυροποιηθεί η περιφερειακή γραμμή.

Όσο για την ρακέτα του Ολυμπιακού η απόκτηση ενός σέντερ πρώτης γραμμής και όχι λύσεις χαμηλού κόστους (Οκτάβιους Έλις) είναι επιβεβλημένες, με το δεδομένο ότι και να μείνει ο Κώστας Κουφός, όπως έχει φανεί θα προορίζεται για τρίτος ψηλός και τίποτε περισσότερο.

Η παρουσία του Σάσα Βεζένκοφ στο αρχικό σχήμα της νέας περιόδου είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο με βάση την απόδοση του, εκτός κι αν προκύψει κάποια έκπληξη.

Όσο για τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ μπορεί σταθερά το τελευταίο διάστημα να είναι από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά όταν υπήρχε το «πρέπει» στα παιχνίδια ήταν πολλές φορές αόρατος. Γι’ αυτό στο θέμα της ενδεχόμενης παραμονής του θα πρέπει να προσμετρηθεί και ο… κακός (αγωνιστικά) εαυτός του…

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η θωράκιση του Κώστα Σλούκα με παίκτη πρώτης γραμμής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει το μάξιμουμ από τον Έλληνα γκαρντ. Διαφορετικά, δεν θα πρέπει να περιμένει κάτι καλύτερο…

ΥΓ: Για το κεφάλαιο Βασίλης Σπανούλης θα μιλήσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα…

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved