Παθαίνουν και δεν μαθαίνουν

Παθαίνουν και δεν μαθαίνουν

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για τα επαναλαμβανόμενα λάθη του Ολυμπιακού που για τρίτη συνεχόμενη σεζόν χάνει το… τρένο από τον της Euroleague από τις αρχές του Μάρτη

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν αναπαυτικά από τον καναπέ του σπιτιού τους τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στην Βιτόρια.

Ξαναείδαν την ομάδα τους να μπαίνει δυνατά και να έχει τον έλεγχο του ματς και σταδιακά να οδηγείται σε κατάρρευση με αποκορύφωμα το τελευταίο 10λεπτο, όπου στα πρώτα 9 λεπτά πέτυχε μόλις ένα καλάθι!

Προφανώς και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι στον Ολυμπιακό.

Γιατί δεν μιλάμε απλά για μια σεζόν που στέφεται από αποτυχία, αλλά για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά όπου χάνονται τα πάντα στις αρχές του Μάρτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να μην μαθαίνουν από τα λάθη τους και τα επαναλαμβάνουν διαρκώς, γεγονός που τους οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

Κι επειδή τα πράγματα είναι απλά και δεν χωρούν μισόλογα, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα.

Όταν ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μπαρτζώκας ακολουθεί παράλληλους δρόμους με τους παίκτες-σύμβολα Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, δείχνοντας ξεκάθαρα μια διάθεση «να τελειώνουμε να πάμε παρακάτω, κάνουμε απλά υπομονή» δεν μπορείς να περιμένεις τίποτε καλύτερο.

Όταν οι ξένοι σου και ειδικά οι… φευγάτοι (Έλις, Χάρισον, Ζαν Σαρλ και Τζένκινς) το ξέρουν ότι θα φύγουν, πως θα μπορέσουν να έχουν το μυαλό τους στο γήπεδο και το παιχνίδι. Θα κοιτάξουν την… επόμενη ημέρα, που δε θα τους βρει στο ΣΕΦ. Βέβαια, ένας παίκτης που έχει επηρεαστεί αρκετά σ’ αυτό το κομμάτι είναι ο Άαρον Χάρισον, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ άσχημη βραδιά κόντρα στην Μπασκόνια. Όμως, ειδικά με αυτόν δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, καθώς είναι ο μόνος που έχει κλειστό συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Ένα ακόμη τρανό παράδειγμα της έλλειψης πλάνου και της διάθεσης να οριοθετηθεί η επόμενη ημέρα είναι η χρησιμοποίηση του Κώστα Κουφού. Ο 32χρονος σέντερ αποκτήθηκε με την προοπτική να στελεχώσει την ομάδα τη νέα σεζόν, ενισχύοντας τον ελληνικό κορμό.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Πως όμως αυτός θα βρει ρυθμό μετά από τόσο μεγάλη απραξία και έχοντας χαθεί ο στόχος των play offs, όταν παίζει μόλις 11.35 λεπτά; Είναι προφανές ότι απουσιάζει το πλάνο της επόμενης ημέρας, καθώς όλα μοιάζουν να είναι ρευστά.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που επέλεξε η διοίκηση να αποκτήσει τον Κώστα Σλούκα και να του δώσει με καθυστέρηση τριών μηνών την «μπαγκέτα» της ομάδας, οφείλει να τον θωρακίσει με έναν πολύ ποιοτικό παίκτη δίπλα του. Εάν αυτό δεν το επιτύχει, τότε μπορεί και η επόμενη χρονιά να πάει στράφι.

Γιατί πολύ απλά, αν ο Έλληνας γκαρντ έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στην Φενέρμπαχτσε, αυτό συνέβη γιατί είχε δίπλα του παίκτες μεγάλης κλάσης…

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved