Δούρειος Ίππος ή αφελής;

Δούρειος Ίππος ή αφελής;

Δεν είναι κακό να διαλέγεις στρατόπεδο. Κακό είναι να λειτουργείς ως Δούρειος Ίππος.

Πόσο μάλλον δε όταν το «κάστρο» που επιχειρείς να ρίξεις είναι η ΕΟΚ και κατά συνέπεια η Εθνική Ομάδα. Η είδηση ότι η εφηβική ομάδα του Προμηθέα θα αγωνιστεί στο Adidas Next Generation Tournament ή καλύτερα την… Ευρωλίγκα των πιτσιρικάδων όπως τη βαφτίζει ο Μπερτομέου, πέρασε μάλλον στα ψιλά… Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι τόσο για το παρόν, όσο για το μέλλον. Και εξηγούμαι. Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΟΚ.

Της ΕΟΚ που ανήκει στη FIBA. Της ΕΟΚ που ο Πρόεδρος της απαιτείται να είναι θεματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας. Της Εθνικής Ομάδας που βάλλεται εδώ και καιρό από την πολιτική Μπερτομέου να βάζει ματς της Ευρωλίγκας πάνω στους αγώνες των Εθνικών Ομάδων. Του Μπερτομέου που έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος του είναι στο μέλλον να «καταπιεί» τα εθνικά πρωταθλήματα…

Κάπου δεν σας κολλάει το παζλ; Προφανώς και όχι. Αν είσαι κανονικός. Αν πάλι λειτουργείς με τη λογική του Δούρειου Ίππου μια χαρά κολλάνε όλα. Και εδώ είναι που πρέπει να εξηγηθεί ο Βαγγέλης Λιόλιος. Να εξηγηθεί ή τουλάχιστον να πάψει να πατάει σε δύο βάρκες. Γιατί το πιθανότερο είναι να πέσει στη θάλασσα, όχι ο Αυγενάκης να τον στηρίζει αλλά ολόκληρη η Κυβέρνηση.

Να δοθεί δηλαδή η πρώτη από τις εξηγήσεις. Τι θα κάνει με τον αγαπημένο του Μπερτομέου και την τακτική του; Και ποιον θα στηρίξει σε αυτή τη διαμάχη; Τις Εθνικές Ομάδες και τη FIBA ή τον δεδηλωμένο πια εχθρό τους όπως κάνει μέχρι τώρα; Κι αυτή θα είναι η πρώτη εξήγηση. Γιατί θα απαιτηθούν κι άλλες… Άλλες για πολύ σοβαρές υποθέσεις κι άλλες για ακόμη σοβαρότερες. Όπως πχ. τη δήλωση του προπονητή του Μάκη Γιατρά ότι «ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει του χρόνου στην Α1». Αν είναι επιθυμία του δηλωμένου «Ολυμπιακού» κόουτς Γιατρά σεβαστό.

Αν πάλι ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε ως προπονητής του… υποψήφιου προέδρου της ΕΟΚ και «αφεντικού» του, ας βγει να το διευκρινίσει είτε ο ίδιος, είτε το «αφεντικό» του… Γιατί όποιος επιχειρήσει να βάλει τον Ολυμπιακό από την «πίσω πόρτα» στην Α1, θα ξανάβρει απέναντι του αυτούς που πρέπει. Ή αυτούς που δεν θα ήθελε να βρει ποτέ απέναντι του… Για χίλιους κι έναν λόγους.

Υγ. Το «Δούρειος Ίππος» φοριέται πολύ στην Πάτρα να ξέρετε, τελευταία… Είτε για τον Ισπανό, είτε για τον… Ολυμπιακό! Εξ ου και οι ιαχές του Φασούλα για… παράγκες! Μάχη γίνεται για το ποιος θα φανεί ολυμπιακότερος του ολυμπιακού!

Υγ2. Η Εθνική Ελλάδος παρά τον ΠΟΛΕΜΟ που δέχεται εντός και εκτός των τειχών ανέβηκε μια θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη της FIBA. Είμαστε πια 6οι στον κόσμο…
Υγ3. Το «θα χτίσω 100 κλειστά» μου θυμίζει το «λεφτά υπάρχουν».

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved