Ο Μπόλονι πρέπει να ψάξει στα μανίκια του για άσους

Ο Μπόλονι πρέπει να ψάξει στα μανίκια του για άσους

Μέχρι εδώ, τον έφερε ο «φόβος». Τώρα, πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο.

Για να φτάσει ο Παναθηναϊκός από το υπόγειο της βαθμολογικής κατάταξης στα «πάνω πατώματα» και να έχει βάσιμες ελπίδες και καλές πιθανότητες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, συνέβησαν διάφορα πράγματα: άλλαξε ο προπονητής, έφυγε ο Ρόκα, κάποιοι παίκτες μπήκαν στο «ψυγείο» και κάποιοι βγήκαν από τη «βαθιά κατάψυξη». Άλλαξε η ψυχολογία και μαζί της ήρθαν νίκες, οι οποίες με τη σειρά τους έδωσαν αυτοπεποίθηση σε παίκτες που έμοιαζαν χαμένοι. Το βασικό «καύσιμο» όμως της ομάδας, ήταν ο «φόβος»...

Διότι υπήρχε «φόβος» στο ποδοσφαιρικό τμήμα μετά το κάκιστο ξεκίνημα: «φόβος» μην κατρακυλήσει κι άλλο η ομάδα, μην «μας πάρουν με τις πέτρες», μην «ξεφτιλιστούμε», μην φτάσουμε να παλεύουμε να αποφύγουμε τα play-outs, αντί να είμαστε στα play-offs. «Φόβος», μην πάει κι άλλη μια χρονιά στράφι, αυτή η ιδιαίτερη και πολύ σημαντική χρονιά που ο Παναθηναϊκός, έχοντας ξεχρεώσει την ευρωπαϊκή τιμωρία, μπορούσε να βγει στην Ευρώπη.

Αυτός ο «φόβος» συσπείρωσε την ομάδα κι όσο κι αν ο Μπόλονι μίλησε από την πρώτη μέρα για παίκτες με χαμηλή αυτοπεποίθηση και θέματα ψυχολογίας, σε αυτό το «φόβο» βασίστηκε και «έχτισε» για να έρθουν τα αποτελέσματα: νίκες με «μισό – μηδέν», παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός έβαζε γκολ και μετά κλεινόταν πίσω (ακόμα και στο ΟΑΚΑ τότε, ακόμα και με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας), καμία διάθεση για «καλό ποδόσφαιρο» ή για θέαμα – το αποτέλεσμα ήταν πάνω απ’ όλα. Και ακριβώς έτσι ξεκόλλησε το κάρο από τη λάσπη και στη συνέχεια μπαίνοντας στο 2021 και με την αύρα της «Λεωφόρου», η ομάδα έτρεξε ένα σερί 5 νικών και 7 αγώνων χωρίς να δεχτεί γκολ, σκαρφάλωσε στη βαθμολογία, έπιασε το γκρουπ των τριών (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη) και έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού.

Τα έκανε όλα όπως έπρεπε ο Μπόλονι και η ομάδα, αλλά τώρα μοιάζει η ώρα για διαφορετικά πράγματα: στο Αγρίνιο κόντρα στον ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός έχασε από μια ομάδα που έβαλε τη μπάλα κάτω και «τον έτρεξε» και πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο στη ρεβάνς για να κερδίσει. Πάλι στο Αγρίνιο, πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια κόντρα στον Παναιτωλικό και δεν κατάφερε στην επανάληψη να πάρει το παραμικρό. Και με την ΑΕΚ ο «κλεφτοπόλεμος» ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό, παρότι ο Παναθηναϊκός του Μπόλονι συνηθίζει να γυρίζει πίσω και να περιμένει τον αντίπαλο αφού προηγηθεί. Και όταν ο Λιβάι Γκαρσία ισοφάρισε, δεν υπήρχε ούτε σχέδιο, ούτε «φόρα» για να πιέσει την ΑΕΚ, να τη στριμώξει και να πετύχει το γκολ της νίκης.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και ενόψει του κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός έχει «ματς – φωτιά»: τη ρεβάνς με τον ΠΑΣ στη «Λεωφόρο» και το ματς πρωταθλήματος στα Γιάννενα και ένα ακόμα εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Παιχνίδια όπου έχει απόλυτη ανάγκη τις νίκες, για να συνεχίσει στο κύπελλο και για να μπει στα play-offs κοντά στους υπόλοιπους. Ο «φόβος» δεν πρέπει να υπάρχει πια – τώρα είναι η ώρα να παίξει ποδόσφαιρο. Διαφορετικά, ο εξαιρετικός ΠΑΣ μπορεί να του κάνει τη ζημιά στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ, που επίσης έχει μεγάλη ανάγκη τη νίκη, μπορεί να τον εκτροχιάσει και να τον στείλει δυο βήματα πίσω.

Ήρθε με άλλα λόγια η ώρα «να το δει αλλιώς» ο Μπόλονι: το στυλ παιχνιδιού που τον έφερε ως εδώ αποδείχθηκε αποτελεσματικό αλλά πλέον είναι προβλέψιμο: οι αντίπαλοι το «διάβασαν» και μπορούν πλέον να το αντιμετωπίσουν καλύτερα. Οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Μπόλονι, η ψυχολογία που ο ίδιος τους έχει δώσει και οι τρεις μεταγραφές, του δίνουν την ευχέρεια να δοκιμάσει άλλα πράγματα, να βγάλει «άσους από το μανίκι», να εμφανίσει ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, που θα φέρει περισσότερες φάσεις και θα διατηρήσει την ομάδα μέσα στους στόχους της.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Η άγνωστη ιστορία του Βέλεθ – Από το νοσοκομείο, σκόρερ με ΑΕΚ! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Η άγνωστη ιστορία του Βέλεθ – Από το νοσοκομείο, σκόρερ με ΑΕΚ! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Ο «τελικός» με ΠΑΣ Γιάννινα και το… μισό μπάτζετ εκτός! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Ο «τελικός» με ΠΑΣ Γιάννινα και το… μισό μπάτζετ εκτός! (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved