Παναθηναϊκός: Ο «τελικός» με ΠΑΣ Γιάννινα και το… μισό μπάτζετ εκτός! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Ο «τελικός» με ΠΑΣ Γιάννινα και το… μισό μπάτζετ εκτός! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Η γκρίνια επανήλθε στο «τριφύλλι» για την εικόνα της ομάδας πριν τον «τελικό» με ΠΑΣ Γιάννινα, τη στιγμή που κόντρα στην ΑΕΚ, το μισό μπάτζετ δεν ήταν στην πρώτη γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε μετά τον Ολυμπιακό να νικήσει και την ΑΕΚ.

Προηγήθηκε, έφτασε κοντά στο να το πετύχει, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι που έχει να συμβεί από τη σεζόν 2010-11! Να νικήσει εντός τους Πειραιώτες και την Ένωση. Φυσικά υπήρχαν και δύο χρόνια που η ΑΕΚ απουσίαζε από τη μεγάλη κατηγορία.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, θα μπορούσε να νικήσει, αν κρατούσε το μηδέν, θα το πετύχαινε αν και ο Αθανασιάδης στο 90’ δεν έβγαζε εκπληκτικά το γυριστό του Νιάς. Η εικόνα του, όμως, δεν ήταν καλή. Σε ένα ακόμα ματς ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε θελκτικό ποδόσφαιρο.

Ακόμα και στις νίκες που έγιναν στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, δεν υπήρχε κάποιος που να πετάει στα σύννεφα. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, άλλωστε, το παραδέχονται. Η ομάδα είχε εννέα βαθμούς στις πρώτες εννέα αγωνιστικές, οπότε αυτό που απασχολεί τον Λάζλο Μπόλονι και όλους στο «τριφύλλι» είναι οι νίκες με μισό-μηδέν. Έρχονται; Όλα καλά. Δεν έρχονται, αρχίζει η γκρίνια.

Ο Παναθηναϊκός από τις 10 τελικές στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό έπεσε και πάλι στις 4. Ενώ ο μέσος όρος τελικών στον δεύτερο γύρο κυμαίνεται μόλις στις 7. Αυτό συνέβη και στα δύο τελευταία παιχνίδια. Έπιασε τον μέσο όρο. Η διαφορά είναι ότι δέχθηκε δύο γκολ, πέτυχε ένα και πήρε μόνο έναν βαθμό.

Αυτή είναι η διαφορά με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που βλέπαμε στις νίκες και τότε οι μέτριες έως κακές εμφανίσεις κρύβονταν κάτω από το χαλί. Ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν με Αστέρα, Απόλλων, ΑΕΛ, Άρη, ΟΦΗ, Βόλο, Λαμία. Σ’ αυτά πέτυχε πέντε νίκες και είχε δύο 0-0. Απολογισμός τερμάτων 8-0.

Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια, όμως, παραβιάστηκε η εστία του. Δέχθηκε γκολ από Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό και ΑΕΚ κι ενδιάμεσα δύο από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο. Επτά σερί ματς δεν δέχθηκε, πέντε σερί ματς δέχεται. Απολογισμός 6-5 στο πρωτάθλημα και 7-7 με το Κύπελλο.

Είχε δύο ντέρμπι στην τελευταία πεντάδα, πέτυχε όσα γκολ και στα θεωρητικά πιο εύκολα ματς, απλά τώρα η άμυνα δεν έχει την ίδια αντίδραση ή ενδεχομένως και την τύχη που είχε σε ορισμένα ματς ο Παναθηναϊκός, όπως με τον Αστέρα στη Λεωφόρο και στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη.

Εκτός το μισό μπάτζετ…

Η γκρίνια εστιάζεται και στο γεγονός ότι μένουν εκτός μεγάλα συμβόλαια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το χειριστεί με λεπτότητα ο Μπόλονι και η διοίκηση, διαφορετικά αν δεν έρθει η πρόκριση με τον ΠΑΣ Γιάννινα ή αποτελέσματα στα επόμενα ματς πρωταθλήματος, η εσωστρέφεια μπορεί να ενταθεί.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν εκτός αρχικής ενδεκάδας τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ καθαρά. Ο Κουρμπέλης είναι εκτός λόγω τραυματισμού, ο Αγιούμπ είναι εκτός πλάνων, ο Καρλίτος μπήκε στο 78’, ο πιο ακριβοπληρωμένος Βιγιαφάνιες στο 85’, οι Μακέντα, Αϊτόρ δεν έπαιξαν καθόλου και ο βασικός στόπερ Σένκεφελντ ήταν τραυματίες. Ο Σάντσες αν και ήταν στην αποστολή, τελικά αποκλείστηκε…

Πολλοί ασκούν κριτική για το ότι δεν έπαιξε ο Βιγιαφάνιες, που στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μέρος. Αλλά στο ίδιο γήπεδο με τον ΠΑΣ για το Κύπελλο λίγες μέρες νωρίτερα δεν ήταν… Ο Μακέντα και η συνεργασία με τον Μπόλονι δεν είναι επίσης στην καλύτερη φάση. Η ισορροπία αναζητείται. Όλα αυτά, όμως, αρχίζουν και τελειώνουν στα αποτελέσματα.

Οι νίκες τα… εξαφανίζουν έστω και προσωρινά, οι ήττες τα φέρνουν στην επιφάνεια. Και μπροστά υπάρχει ένας «τελικός», όπου η πρόκριση θα ισχυροποιήσει το κίνητρο και θα υπάρξει μία σχετική ηρεμία. Σε διαφορετική περίπτωση, οι κραδασμοί θα είναι έντονοι και άγνωστο αν και πως θ’ απορροφηθούν.

 

  

     



Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved