Εχασε τα άχαστα και... Χεζονομάνια!

Εχασε τα άχαστα και... Χεζονομάνια!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο onsports.gr, για την άδικη ήττα του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, που έχασε την ευκαιρία, για πρώτη φορά φέτος να βρεθεί σε θέση, που τον βγάζει στην Ευρώπη, αλλά και για την... Χεζονομάνια.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παιχνίδια, που κάνεις μία φάση και τα κερδίζεις, υπάρχουν παιχνίδια, που κάνεις πέντε φάσεις, για γκολ με μία ανάσα και τα χάνεις. Αυτό έγινε και με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο. Εκανε ίσως το χειρότερο πρώτο ημίχρονο επί εποχής Μπόλονι με μηδέν τελικές στην εστία, αλλά μετά έκανε το καλύτερο 20λεπτο επί εποχής Μπόλονι.

Στο τέλος έχασε , για πρώτη φορά στον δεύτερο γύρο , για πρώτη φορά το 2021 στο Πρωτάθλημα και έχασε σε ένα παιχνίδι , που βάση ευκαιριών θα έπρεπε να το είχε κερδίσει άνετα. Το κακό είναι, ότι μετά το τραγικό ξεκίνημα στην περίοδο, τα λάθη πλέον απαγορεύονται. Οι αγωνιστικές λιγοστεύουν , τα play off έρχονται και θα πρέπει οι παίκτες και ο Μπόλονι να καταλάβουν, ότι αν δεν βγουν στην Ευρώπη στο τέλος της σεζόν θα είναι μία καταστροφική χρονιά.

ΤΟΣΑ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟYΜΕΝΑ ΕΝΝΕΑ

Είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Τα γκολ, που έχασε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν τα έχει χάσει και στα προηγούμενα εννέα παιχνίδια, που ήταν αήττητος στον δεύτερο γύρο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο , όπως έπρεπε να μπει από την αρχή του αγώνα. Κυριάρχησε και επιτέθηκε ορθολογικά τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα. Με πρωταγωνιστές τους Αϊτόρ(μπήκε αντί του εκτός κλίματος αγώνα Καμπετσή), Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Χαουνκάρ και Μολό φαινόταν, ότι το γκολ θα έρθει. Δεν ήρθε, όμως, ποτέ.

Στο 51 το έχασε ο Μολό, στο 55 το έχασε ο Ιωαννίδης , στο 61 το έχασαν πρώτα ο Ιωαννίδης(απίστευτο τετ-α-τετ) και στην ίδια φάση ο Αϊτόρ(πριν την γραμμή έδιωξε ο Τσότσαλιτς),, στο 62 το έχασε ο Ιωαννίδης(απέκρουσε την κεφαλιά σε κόρνερ ο Μελίσσας) και στο 67 το έχασε ο Ενγκμπαγκοτό. Του την έστρωσε με κεφαλιά ο Βιγαφάνιες, ήταν αυτός με μία εστία και τον πεσμένο Μελίσσα, έστειλε την μπάλα στην εστία, αλλά την βρήκε λίγο ο Μελίσας και πήγε στο δοκάρι. Γκολ, που λες δεν μπορεί να χαθεί και όμως χάθηκε.

Οι φάσεις δεν τελείωσαν εκεί, όμως, Στο 76 τελείωσαν. Αυτή την φορά ο Μολό έβγαλε την σέντρα, έδιωξε προσωρινά ο Βάντερσον και στην συνέχεια ο Ενγκμπαγκοτό κλώτσησε αέρα, ο Ιωαννίδης σούταρε ,αλλά ο Τσότσαλιτς έδιωξε πριν την γραμμή.

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το γεγονός, ότι η ομάδα έκανε τόσες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και δεν πήρε τίποτα από αυτό το ματς , δεν σβήνει την τραγική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου . Εκεί, που για 45 λεπτά ο Παναιτωλικός έβαλε ένα γκολ από στημένη φάση, προηγήθηκε νωρίς και στη συνέχεια έδωσε την μπάλα στον Παναθηναϊκό, που έπαιζε παράλληλα, η με γιόμες. Ηταν απαράδεκτη η νοοτροπία όλης της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο και έπρεπε να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια, διότι η χρονιά δεν τελείωσε με τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Η χρονιά τώρα κρίνεται πως θα εξελιχθεί και τέτοια ημίχρονα είναι απαράδεκτα , όταν είσαι ο Παναθηναϊκός και θες να βγεις στην Ευρώπη και να προχωρήσεις στο κύπελλο.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Λάζλο Μπόλονι μεταμόρφωσε μία ομάδα στο ημίχρονο και το είδαμε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά την ίδια στιγμή και ενώ είχε πάρει φωτιά η εστία του Παναιτωλικού , έσβησε μετά τις αλλαγές του προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο Βιγιαφάνιες, που ήταν τραγικός στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτός, που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο(με κορυφαία τον Ενγκμπαγκοτό) και κανείς δεν κατάλαβε, γιατί τον άλλαξε ο Μπόλονι στο 73 βάζοντας τον Μακέντα . Η ομάδα κόπηκε στα δύο , ο Μακέντα, πήγε δίπλα στον Ιωαννίδη, αλλά πίσω τους δεν είχαν τον Βίγια του δευτέρου ημιχρόνου και ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να δημιουργεί.

Ο κουρασμένος Μαουρίσιο με τον Αθανασακόπουλο, που μπήκε δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν, ο Μολό, που ανέβηκε στο δεύτερο μέρος , ζήτησε αλλαγή και μπήκε ο Τζαβίδας και όλα τελείωσαν. Το σωστό θα ήταν να μείνει ο Βιγια στο παιχνίδι με τους Μακέντα, Ιωαννίδη και να επιλέξει ο Μπόλονι να βγάλει τον Ενγκμπαγκοτό πιο νωρίς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Η ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Μπορεί να πει κάποιος, ότι ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό το σερί στον δεύτερο γύρο με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες και πήρε νίκες σε κάποια παιχνίδια, που δεν άξιζε, αφού ο αντίπαλος έχανε ευκαιρίες. Στο Αγρίνιο έγινε το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός τα έχανε και ο Παναιτωλικός έβαλε ένα γκολ και πήρε το ματς με δύο ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι(την δεύτερη την απέκρουσε ο Διούδης).

Οι τελικές ήταν 10(7), για τον Παναθηναϊκό και 2(2) , για τον Παναιτωλικό και η κατοχή 29-71 για τον Παναθηναϊκό. Το τελικό σκορ ήταν 1-0 και ο Παναθηναϊκός έχασε. Τόσες ημέρες, γίνεται κουβέντα, για το αν μετράνε τα αποτελέσματα, η το γεγονός, ότι δεν παίζει καλή μπάλα η ομάδα. Σήμερα νομίζω πήραμε όλοι την απάντηση.

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι , που έπρεπε να το κερδίσει με δύο, τρία γκολ διαφορά, αλλά η βαθμολογία λέει, ότι είναι στο -3 από Αρη και ΑΕΚ και τις θέσεις, που οδηγούν στην Ευρώπη. Αρα το ζητούμενο φέτος είναι να βρει τον τρόπο ο Παναθηναϊκός να πάρει τους βαθμούς, που πρέπει, για να βγει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει το κύπελλο. Διότι αν χάσει και στα επόμενα παιχνίδια τις ευκαιρίες, που έχασε στο Αγρίνιο και η ομάδα μείνει έξω από όλα , δεν νομίζω, ότι θα σταθεί κανείς στις ευκαιρίες και την απόδοση, αλλά στα αποτελέσματα και δικαίως θα μιλούν όλοι , για μία καταστροφική χρονιά.

ΧΕΖΟΝΟΜΑΝΙΑ

Η μέρα το απόγευμα φαινόταν ιδανική. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τρελάθηκε με τον Χεζόνια. Η ομάδα έκανε το μπαμ και έφερε αυτόν τον παικταρά και για όλους τους Παναθηναϊκούς μοιάζει με όνειρο και κανείς δεν το πίστευε. Μιλάμε, για έναν παίκτη -οπαδό της ομάδας, εδώ και χρόνια ,που γούσταρε να έρθει στον Παναθηναϊκό και ήρθε. Αυτό έχει ξεσηκώσει τον κόσμο και πλέον όλοι περιμένουν να τον δουν να παίζει με τα πράσινα και ….σιχτιρίζουν, που δεν μπορούν να πάνε στο γήπεδο να τον αποθεώσουν.

Ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης μαζί με τον Τριαντόπουλο έκαναν πραγματικότητα μία μεταγραφή όνειρο. Και αποδεικνύεται με αυτή την μεταγραφή, ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει αφήσει βαριά κληρονομιά στην ομάδα, που παραμένει τεράστιο μέγεθος στο παγκόσμιο μπάσκετ, προσελκύοντας παίκτες σαν τον Χεζόνια.

*Μία ημέρα να μην μας πάει καλά….Φτιαχτήκαμε με Χεζόνια το απόγευμα, προσγειωθήκαμε ανώμαλα στο Αγρίνιο με την αυτοκτονία.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Εντινγκά το έβαλε, το «τριφύλλι» έχανε τα άχαστα! (videos+photos)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Εντινγκά το έβαλε, το «τριφύλλι» έχανε τα άχαστα! (videos+photos)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0: Έτσι πήραν την τεράστια νίκη οι Αγρινιώτες (video+photos)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 1-0: Έτσι πήραν την τεράστια νίκη οι Αγρινιώτες (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved