Με το… καλημέρα έκαναν τη διαφορά!

Με το… καλημέρα έκαναν τη διαφορά!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο onsports.gr για το απόλυτο θετικό ντεμπούτο των Ενγκμπακοτό, Σανκαρέ, που έδωσαν μία σημαντική νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου.

Αυτή η νίκη μετράει διπλά. Πρώτον διότι την πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 2-3 και μετά από δύσκολη εβδομάδα με όλα αυτά, που βγήκαν στην φόρα και κόντρα σε δυσκολίες πριν και στην διάρκεια του αγώνα και δεύτερον διότι τη νίκη την πήρε με πρωταγωνιστές τις μεταγραφές του. Και αυτό με το καλημέρα έχω να το δω χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Ο Ενμπαγκοτό από την πρώτη προπόνηση είχε δείξει καλά στοιχεία, όπως είχα επισημάνει και με το που μπήκε στο παιχνίδι στο 60 έδειξε, ότι ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Συνδυάζει ταχύτητα και τεχνική.

Εκανε απλά πράγματα, τα οποία έκαναν και την διαφορά. Επαιζε πολύ στον χώρο, αλλά έβλεπε και γήπεδο. Στο 79' είδε στον χώρο τον Ιωαννίδη, του έδωσε την μπάλα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Γιαννιώτης πρόλαβε. Στο 83' πήρε την πάσα του Διούδη, πέρασε με την ταχύτητα τον αντίπαλό του, σήκωσε κεφάλι είδε τους συμπαίκτες του εντός περιοχής, τη γύρισε σωστά και ο Σανκαρέ, αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα και έγινε το 2-3.

Στην πρώτη του εμφάνιση ο Κογκολέζος έδειξε ότι είναι γρήγορος, έχει πολύ καλή τεχνική και κυρίως παίζει με ψηλά το κεφάλι και αν του δώσεις τη μπάλα σωστά είναι ικανός στο ένας εναντίον ενός να δημιουργήσει πρόβλημα. Δεν βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά συγκρίνετε τις πρώτες εμφανίσεις εξτρέμ, που ήρθαν στον Παναθηναϊκό με αυτή του Ενγκμπαγκοτό, για να καταλάβετε ότι αυτός που είναι καλός ξεχωρίζει με τη μία.

Σε τέτοιο βαθμό, που εγώ πιστεύω, ότι ο Μπόλονι άργησε να τον ρίξει στο παιχνίδι και έπρεπε να μπει από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου βλέποντας, ότι από τα άκρα του δεν μπορεί να είναι επικίνδυνος και ειδικά με τον Καμπετσή, που ήταν εκτός αγώνα.

Ο Σανκαρέ πέτυχε το γκολ, που ήταν τόσο εύκολο, που αν το έχανε σήμερα θα λέγαμε διάφορα. Αλλά το έβαλε ,αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Ο Σανκαρέ φάνηκε, ότι δεν είναι γρήγορος, αλλά αργός και δεν είναι ακόμα έτοιμος. Με τη μπάλα στα πόδια είναι καλός, είναι «θηρίο» από σωματοδομή, έχει τη δυνατότητα και την τεχνική να δώσει σωστά τη μπάλα και να πατήσει περιοχή, αλλά η θέση του είναι 8 η 10 σε καμία περίπτωση 6 με το στιλ, που τον είδαμε να τρέχει σήμερα στο Περιστέρι. Εχει πολύ καλά στοιχεία και παίρνει σωστές θέσεις στο γήπεδο και όταν έχει την μπάλα στα πόδια του είναι δύσκολα να την πάρεις

Αυτοί οι δύο έκριναν το παιχνίδι αλλά και ο τρίτος νέος, που μπήκε δεν πήγε άσχημα. Ναι ο Νίας εμπλέκεται στην φάση του γκολ, αφού δεν κόβει την πορεία της μπάλας στον αέρα, αλλά ας λάβουμε υπόψη, ότι κλήθηκε να παίξει με μία προπόνηση και αντί του Σένκεφελντ, που χτύπησε στο 35'. Εγώ είδα έναν υψηλόσωμο παίκτη, που όσο πέρναγε η ώρα και προσαρμοζόταν, έκοψε πολλές μπάλες στον αέρα, αλλά και στο έδαφος και στάθηκε καλά δίπλα στον Βέλεθ, αν και η θέση του είναι αμυντικό χαφ. Φαίνεται ότι μπορεί να παίξει και στόπερ, αν χρειαστεί. Κορμί λαμπάδα, σίγουρα θα δώσει δύναμη και ύψος στο κέντρο και την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο ΜΠΟΛΟΝΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ, ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΩ Η ΜΠΑΛΑ

Ο Λάζλο Μπόλονι πήρε μία νίκη στο Περιστέρι κόντρα σε δυσκολίες πριν και στην διάρκεια του αγώνα. Πριν το παιχνίδι είχε ετοιμάσει την ενδεκάδα με τον Σανκαρέ στα χαφ , αλλά ένα πρόβλημα με την κάρτα υγείας, που λύθηκε την τελευταία στιγμή τον ανάγκασε να τον αφήσει στον πάγκο και να βάλει τον Βιγιαφάνιες στην ενδεκάδα. Στην διάρκεια του αγώνα και μόλις στο 35 είδε τον εξαιρετικό μέχρι τότε Σένκεφελντ, να αποχωρεί από το παιχνίδι μετά από χτύπημα στο κεφάλι και έριξε στο παιχνίδι τον Νιάς, με μία προπόνηση. Παρόλα αυτά ο Σενεγαλέζος στάθηκε, παρά το λάθος στο δεύτερο γκολ, που δεν είναι μόνο δικό του, αλλά και του Μαουρίσιο, που χάνει μία εύκολη μπάλα και γίνεται η επίθεση, αλλά και του Μολό, που έχασε τον σκόρερπου ήταν ο παίκτης του (Αγκάγιεφ).

Μην ξεχνάμε ότι ο Μπόλονι έπαιζε και κόντρα σε όλα αυτά, που γράφτηκαν και ακούστηκαν όλη την εβδομάδα με την ανοχή της ΠΑΕ. Για τις σχέσεις του με τους παίκτες, για τη συνάντηση που ζήτησαν οι αρχηγοί, αλλά δεν τους δέχθηκε ο Αλαφούζος, ο Παναθηναϊκός πήγε να παίξει με ένα περίεργο κλίμα. Αλλά φαίνεται, ότι ο... Θεός αγαπάει τον Μπόλονι. Στην πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-1 και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου σε μία τελειωμένη φάση, σε ένα γέμισμα προπόνησης του Βέλεθ ο Γιαννιώτης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Καρλίτος πήρε το δώρο και σκόραρε και έκανε το 1-2 στην καλύτερη στιγμή.

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ναι ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά για να κερδίσει χρειάστηκε να κάνει ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Αν εξαιρέσει κανείς την φάση του 2-2, δεν απειλήθηκε από τον Ατρόμητο και οι αλλαγές του Μπόλονι έδωσαν ώθηση στην ομάδα. Το έψαξε το γκολ η ομάδα , είχε τρεις καλές φάσεις και τελικά το γκολ ήρθε στο 83'. Με έναν ξεκάθαρο 4-3-3, εξάρι τον Αλεξανδρόπουλο, οκτάρια τους Σανκαρέ, Μαουρίσιο και τον Ενμμπαγκοτό να μπαίνει και να αναστατώνει την άμυνα του Ατρομήτου, αλλά και τον Μακέντα να μπαίνει, να πρεσάρει, να δίνει μάχες, κάτι που δεν έκανε για 75' λεπτά ο Καρλίτος, που η μόνη του -σημαντική-συνεισφορά ήταν το γκολ σε μία στιγμή, που ο Παναθηναϊκός δεν φαινόταν να απειλεί.

Αντίθετα, στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα δεν ήταν καλή, δεν κράταγε μπάλα, είχε σε κακή ημέρα τα χαφ του (Αλεξανδρόπουλο, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο) και τα δύο του μπακ. Ο Χατζηθεοδωρίδης είχε πολλά προβλήματα και τον Μολό ο Αγκάγιεφ, όποια ώρα ήθελε τον πέρναγε και αποδείχθηκε, ότι αυτή η ιστορία με τον Μολό μπακ δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Ο ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΒΕΛΕΘ

Θέλω να κάνω και μία αναφορά στον Φραν Βέλεθ. Το παλικάρι αυτό παίζει λες και είναι... γεννημένος στον Παναθηναϊκό. Δίνει την ψυχή του σε κάθε παιχνίδι, το ίδιο έκανε και σήμερα. Μέχρι να μείνει από δυνάμεις στα τελευταία λεπτά, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Αυτός σκόραρε με κεφαλιά-δυναμίτη και έκανε το 0-1 από καλοχτυπημένο φάουλ του Χατζηγιοβάνη στο 10 και ήταν ανίκητος ψηλά και χαμηλά. Ψυχάρα πραγματική, μόνο μπράβο του αξίζουν .

ΤΟ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Μετά από τόσο καιρό η ομάδα δέχθηκε γκολ, όχι ένα, αλλά δύο, αν και ο Ατρόμητος δεν είχε κλασικές ευκαιρίες, αλλά τη νίκη την πήρε από τα γκολ που έβαλε. Και αυτό μου αρέσει. Είδαμε τρία γκολ πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο περίπου και για πρώτη φορά φέτος. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα είναι, ότι είδαμε για πρώτη φορά επιτέλους τρεις μεταγραφές με δύο, τρεις, η μία προπόνηση να μπαίνουν στο γήπεδο και να κάνουν την διαφορά.

*Καιρός είναι η νίκη αυτή να σταματήσει αυτή την εσωστρέφεια. Αν συνεχίσει έτσι η ομάδα μπορεί να κάνει αυτό, που φαινόταν απίθανο πριν ένα μήνα. Κάτω η μπάλα και συνεχίζουμε.

*Δεν έπαιξε μπάλα, λέει ο Παναθηναϊκός και έβαλε τρία. Δηλαδή αν έπαιζε πόσα θα έβαζε; Εξι;

*Με τον Μπόλονι ο Παναθηναϊκός έχει 36 βαθμούς σε 17 παιχνίδια και βλέπει Ευρώπη σε μία χαμένη χρονιά. Οι αριθμοί του μιλάνε από μόνοι τους…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-3: «Τριφυλλάρα ολέ» διπλό με Σανκαρέ! (video+photos)

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-3: «Τριφυλλάρα ολέ» διπλό με Σανκαρέ! (video+photos)

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-3: Έτσι πήρε τη σπουδαία νίκη το «τριφύλλι» στο Περιστέρι (video+photos)

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-3: Έτσι πήρε τη σπουδαία νίκη το «τριφύλλι» στο Περιστέρι (video+photos)

Μπόλονι: «Καλοί παίκτες, δεν είναι μάγοι»!

Μπόλονι: «Καλοί παίκτες, δεν είναι μάγοι»!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved