Και με ξένους διαιτητές...

Και με ξένους διαιτητές...

Ο Γιάννης Κουβόπουλος ξεκαθαρίζει πως η σχέση που έχει αναπτύξει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό έχει περάσει σε άλλα επίπεδα και γράφει για Μπαρτζώκα, Μποχωρίδη, Σπανούλη και τα 113 χρόνια του «τριφυλλιού»

Και τι δεν διαβάσαμε και τι δεν ακούσαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Για διασυρμούς, για «25άρες», για επανεκκίνηση και για πολλά άλλα. Και από την Τετάρτη το βράδυ που έγινε γνωστός ο τραυματισμός του Νεμάνια Νέντοβιτς τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άγρια.

Μετά την χθεσινή νίκη, όμως, του Παναθηναϊκού μέσα στο Φάληρο τα...κόζια άλλαξαν. Τα όσα ακούγαμε και διαβάσαμε σβήστηκαν, προσπάθησαν να ξεχαστούν και όσοι τα έλεγαν και τα γράφανε... εξαφανίστηκαν. Βλέπετε ο Ολυμπιακός, η ομάδα που πήγαινε φουλ για οκτάδα το να χάσει μέσα στο «σπίτι» της από τον Παναθηναϊκό που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης και χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς στη σύνθεσή της, είναι κάτι... αδιανόητο. Και αυτό σίγουρα θα πρέπει να το κοιτάξουν.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθώντας να αποποιηθεί των ευθυνών του τα έριξε στους παίκτες του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ τους έβγαλες λίγους και... ανεπαρκείς. Αλλά, η αλήθεια είναι πως η ήττα του Ολυμπιακού ξεκινάει από τον ίδιο. Ο Όντετ Κάτας του πήρε το δίπλωμα, το πορτοφόλι και ότι άλλο θέλετε. Ο Ισραηλινός παρέταξε στο παρκέ του ΣΕΦ μια ομάδα πανέτοιμοι από όλες τις απόψεις. Και αγωνιστικά και πνευματικά. Με το «όπλο» τους ύψους προσπάθησε να καλύψει το κενό του Νέντοβιτς και να κόψει την δημιουργία του Ολυμπιακού, «χτυπώντας» κυρίως πάνω στον Σλούκα. Άλλωστε είναι χρακτηριστικό πως όποτε ο Παναθηναϊκός έπαιζε με ψηλά σχήματα δεν είχε... αντίπαλο, ενώ όποτε (αναγκαστικά) ο Κάτας χαμήλωνε την πεντάδα του ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρο και τρόπο να δράσει. Η δυνατότητα και των πέντε παικτών του Κάτας να αλλάζουν τα μαρκαρίσματα σε κάθε σκριν αποδείχθηκε... χρυσός.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο η τελευταία φορά που πέρασε μπροστά ο Ολυμπιακός ήταν στο πρώτο τρίλεπτο με 7-4, λίγο πριν την ισοφάριση με τρίποντο δια χειρός Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο Μακίσικ πάλευε, ο αρχηγός κοίταζε

Με τον Μπαρτζώκα να έχει μείνει από λύσεις ο Ολυμπιακός είχε τύχη μόνο από... προσωπικές ενέργειες. Αλλά κανείς από τους "Ερυθρόλευκους" δεν ξέφυγε από την αμυντική λειτουργία των "πράσινων" πέραν του Σακίλ Μακίσικ ο οποίος πάλευε μόνος του. Όσο πάτησε παρκέ ο Σπανούλης έδειξε ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του, αλλά για ένα ακόμα ματς ήταν ξεκάθαρος πως ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει σοβαρά τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Η διαχείρισή του και χθες ήταν διεκπεραιωτική.

Το είπαν και το έκαναν

Την ίδια ώρα ο Κάτας έβλεπε τους παίκτες του να τηρούν στο ακέραιο τον λόγο τους και να παίζουν και για τον Νέντοβιτς. Ο Σαντ-Ρος έκανε το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρα τους δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε όσους τον αμφισβητούσαν και τον χλεύαζαν, ο Μπέντιλ ήταν τρομερός, ο Μήτογλου συνεχίζει να είναι καλύτερος από ποτέ, ο Παπαγιάννης φόβητρο, ο Ουάιτ παίκτης "κλειδί" και ο Παπαπέτρου μπορεί να είχε τα.... δικά του στο κεφάλι του και να ήταν άστοχος, αλλά η βοήθειά του στα ριμπάουντ και στο αμυντικό κομμάτι ήταν μοναδική.

Ριμπάουντ και βολές

Και μιας και ο λόγος για τα ριμπάουντ. Τα ριμπάουντ ήταν η ένδειξη του πόσο καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός και το πόσο περισσότερο το ήθελε από τον Ολυμπιακό. Οι "πράσινοι" πήγαιναν όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ, πλην του playmaker που ήταν ο παίκτης ασφάλειας, με τον Παναθηναϊκό να ανανεώνει 15 επιθέσεις. Τρομερός αριθμός. Ακόμα πιο τρομερός αριθμός οι 25 βολές που πέτυχε ο Παναθηναϊκός σε ισάριθμες προσπάθειες. Πνευματική συγκέντρωση στον άριστο βαθμό. Και αυτό δουλειά Κάτας.

Μποχωρίδης, ο "ερυθρόλευκος" εφιάλτης

Και αν νομίζετε ότι ξεχάσαμε κάποιον. Όχι. Δεν τον ξεχάσαμε. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Ο Έλληνας παίκτης που έχει ξαναδημιουργήσει μεγάλους εφιάλτες στον Ολυμπιακό πριν από χρόνια το έκανε και φέτος. Και το έκανε κάτω υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Όχι μόνο γιατί ήταν αναγκασμένος να βγει μπροστά, αλλά γιατί προερχόταν από μια αναμέτρηση όπου ήταν ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του. Στο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Όμως ο Λευτέρης δούλεψε πνευματικά, το άφησε πίσω του, έκανε το χρέος του και απέδειξε ότι πλέον είναι παίκτης άλλου επιπέδου.

Καλοκαίρι από τον... Απρίλιο

Και ξαφνικά όλα αλλάζουν. Η σεζόν για τον Παναθηναϊκό αρχίζει να έχει άλλο νόημα, μιας και ο Κάτας αρχίζει να "χτίζει" μια νέα ομάδα για την νέα σεζόν έχοντας στα χέρια του ένα εξαιρετικό Ελληνικό με κάτι περισσότερο από έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μένει για μία ακόμα χρονιά χωρίς τίτλος, χωρίς στόχους και από τον Απρίλιο χωρίς υποχρεώσεις. Άσχημη τροπή πραγμάτων.

ΥΓ1: Ο Διαμαντίδης, χθες, επέστρεψε στο ΣΕΦ για πρώτη φορά μετά το τέλος της καριέρας του. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.

ΥΓ2: Το μπασκετικό τέλος του Βασίλη Σπανούλη δεν θα είναι καλό. Και ανεξαρτήτως όλων δεν το αξίζει.

ΥΓ3: Ράντοβιτς, Κορτές και Βίλιους... Ρε, λες και να έχουν τίποτα Ελληνικές ρίζες;

ΥΓ4:113 χρόνια και συνεχίζουμε. Τα καλύτερα γενέθλια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-88: Του ΚΑΤΑΣτρεψε το σπίτι (photos+videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-88: Του ΚΑΤΑΣτρεψε το σπίτι (photos+videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 77-88: O «πράσινος» θρίαμβος στο ΣΕΦ (video)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 77-88: O «πράσινος» θρίαμβος στο ΣΕΦ (video)

Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (photo)

Euroleague: Η βαθμολογία μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (photo)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved