Θέλουμε δημοκρατικές εκλογές ή… βαφτίσια;

Θέλουμε δημοκρατικές εκλογές ή… βαφτίσια;

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για μια ακόμη... απόφαση που τινάζει στον αέρα κάθε προσπάθεια για δημοκρατικές εκλογές στις ομοσπονδίες.

Ας ξεκινήσουμε με ένα δεδομένο: Όλοι θέλαμε, θέλουμε και θα θέλουμε οι Εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες να είναι απολύτως διαφανείς και κυρίως απολύτως δημοκρατικές. Και όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, από τις πρώτες ομιλίες του έθεσε τον συγκεκριμένο στόχο, ήταν επίσης δεδομένο ότι θα τύχει της στήριξης όλων των ανθρώπων του αθλητισμού.

Δυστυχώς όμως, ο τρόπος που διαμορφώνεται η εκλογική διαδικασία αγγίζει πια τα όρια της φαιδρότητας και προκαλεί αμέτρητα ερωτήματα. Κάποια ρητορικά του τύπου «υπάρχουν… εκλεκτοί ανάμεσα στους υποψηφίους;» και κάποια απολύτως ουσιώδη όπως «θέλουμε όντως δημοκρατικές εκλογές;».

Και εξηγούμαι: Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά το γεγονός ότι είμαστε εδώ και πάρα πολύ καιρό μέσα σε συνθήκες πανδημίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τα Αθλητικά Σωματεία που υπέβαλλαν το φάκελο τους μετά την 1/1/21 για να μπουν στο «περίφημο» Μητρώο και (μεταξύ άλλων) να έχουν δικαίωμα ψήφου στις Εκλογές, πιθανότατα δεν θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν! Γιατί; Διότι όπως αναφέρουν πηγές από τη ΓΓΑ, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να ελέγξει τους φακέλους!!! Μάλιστα, ακόμη και αν για λόγους πανδημίας ή εναρμόνισης στους κανόνες της ΔΟΕ, οι εκλογές πάνε τελικά αργότερα από τις 31/3, το εκλογικό σώμα δεν πρόκειται να αλλάξει!

Το γιατί το ξέρουν μόνο όσοι… αποφασίζουν και διατάζουν οι εκλογές να γίνουν με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σωματεία και θα πρέπει να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει -πέρα φυσικά από την ανεπάρκεια του συστήματος να ακολουθήσει τις διαδικασίες που το ίδιο… εφηύρε και απαιτεί- είναι γιατί ο επιπλέον χρόνος που ενδεχομένως θα προκύψει από πιθανή μετάθεση των εκλογών να μην αξιοποιηθεί ώστε η νέα διοίκηση να είναι αποτέλεσμα της επιλογής των περισσότερων και όχι των λιγότερων ; Αυτό δεν σημαίνει Δημοκρατία; Αυτό δεν ζητάμε από τους πολίτες στις Εθνικές Εκλογές; Να πάνε όσο το δυνατόν περισσότεροι στις κάλπες;

Το δεύτερο είναι γιατί από την στιγμή που η ΓΓΑ αδυνατεί να ανταποκριθεί στην εξέταση των φακέλων δεν ακολουθείται μια διαφορετική διαδικασία ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία άρα και μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα των Σωματείων στη νέα διοίκηση; Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή; Να ψηφίσουν τα Σωματεία που έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση και ταυτόχρονη αποδεδειγμένη αθλητική δραστηριότητα, μέσω των Φύλλων Αγώνων κλπ. Είπαμε: Όσο περισσότεροι ψηφίζουν τόσο πιο δημοκρατικό το αποτέλεσμα… Πόσο μάλλον δε όταν μιλάμε για αθλητισμό.

Φυσικά θα ήταν χρήσιμο, από την στιγμή που έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη να καταγγελθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα περίφημα σωματεία-σφραγίδες ώστε να μάθει ο κόσμος ποια είναι… Αν υπάρχουν βέβαια και δεν είναι ένα ακόμη επεισόδιο της σειράς «Λάσπη στον ανεμιστήρα» που παίζεται εδώ και καιρό!

Επαναλαμβάνουμε: Θα είμαστε στο πλάι όποιου επιδιώκει τη διαφάνεια και το αποδεικνύει με πράξεις. Θα μας βρει όμως απέναντι αυτός που θεωρεί ότι μπορεί να μετατρέψει τις εκλογές σε προσωπικό σόου με εκλεκτούς και μη υποψηφίους.

Κι όταν έχεις ξεκινήσει βάζοντας άκρως αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς κανόνες τύπου όρια ηλικίας κλπ. τότε μάλλον τα επόμενα βήματα σου θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικά. Ή τουλάχιστον δημοκρατικά. Αλλιώς αυτοί που θα… βγάλεις (αν τους βγάλεις) θα είναι «καμένοι» στη συνείδηση των Σωματείων και του κόσμου πριν καν βγουν.

Άσε που ολοένα και πληθαίνουν όσοι υποστηρίζουν ότι εν τέλει θα ήταν πιο έντιμο να διορίσεις τις επιθυμητές διοικήσεις παρά να κάνεις… βαφτίσια. Να δίνεις δηλαδή το όνομα «δημοκρατικές εκλογές» σε μια άκρως θολή διαδικασία. Θολή και άλλων εποχών…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved