Και πριν τη φάση του Σλούκα τι;

Και πριν τη φάση του Σλούκα τι;

Ο Γιάννης Πάλλας εξηγεί πως έφτασε ο Ολυμπιακός να παίζει έναν «τελικό» στα… ζάρια και επισημαίνει τι πρέπει να κάνει για να μην τελειώσει η χρονιά από τον Φεβρουάριο

Ο Ολυμπιακός στην Zalgirio Arena έδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο τι σημαίνει «αυτοκτονία»! Πως ένα δικό σου παιχνίδι, το κάνεις… δώρο στον αντίπαλο. Γιατί, αυτό έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», με την αγωνιστική τους συμπεριφορά στο τελευταίο 3λεπτο, όπου πέταξαν στα σκουπίδια το +7 και πρόλαβαν να χάσουν!

Για τα πρώτα 37 λεπτά δεν έχει καμία σημασία να μιλάμε ούτε να σχολιάζουμε τι πήγε καλά και τι όχι, αν και για εκείνο το κομμάτι του αγώνα μπορεί να υπάρξει χρήσιμη κουβέντα, όμως, επειδή όλα έγιναν στο τελευταίο 3λεπτο θα μείνουμε εκεί και στο πως ανατράπηκαν όλα.

Προσοχή όμως, δεν θα πατήσουμε την… μπανανόφλουδα του φάουλ, που ζητήσανε εκ των υστέρων οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στην τελευταία επίθεση (όπου ο Ουόλκαπ έκλεψε την μπάλα από τον Κώστα Σλούκα), οι οποίοι την ώρα που εξελίσσονταν τα γεγονότα, όπως φάνηκε και στο βίντεο δεν διαμαρτυρήθηκαν καθόλου από τον πάγκο και παρέμεναν απαθείς και μοιραίοι…

Είναι φανερό από την εικόνα ότι οι λάθος επιλογές στην επίθεση οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην ήττα. Διότι, μπορεί να μην αναγράφεται στο επίσημο φύλλο στατιστικής ως turnover (λάθος), αλλά η λάθος επιλογή οδηγεί σε «κάψιμο» μιας επίθεσης, απώλεια κατοχής, άρα είναι λάθος…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του θα πρέπει να… κάψουν το βίντεο, προκειμένου να δουν κατοχή-κατοχή, επιλογή-επιλογή, όλες τις επιθέσεις που έγιναν και οδήγησαν στην μεγάλη ανατροπή και μια ήττα που μπορεί στην συνέχεια να αποδειχθεί καθοριστική, στον δρόμο για τα play offs της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δουν ΟΛΑ τα λάθη στα οποία υπέπεσαν με συνεχείς επαναλήψεις στο βίντεο, γιατί είναι ανεπίτρεπτο για παίκτες με μεγάλη αξία και εμπειρία, που έχουν πολλά χιλιόμετρα στην Ευρωλίγκα και μια ομάδα με μεγάλο brand να χάνει με τέτοιο τρόπο ένα παιχνίδι που είναι κομβικής σημασίας για την πορεία στην διοργάνωση.

Όσο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, έχει κι εκείνος ευθύνες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο βασικός υπεύθυνος της ήττας. Ο Έλληνας τεχνικός προφανώς και περιμένει από τους παίκτες του που είναι ως επί το πλείστον μεγάλης εμπειρίας και εγνωσμένης κλάσης να πράττουν τα αυτονόητα ακόμη και υπό πίεση.

Αυτό δεν συνέβη κόντρα στην Ζαλγκίρις, γι’ αυτό θα πρέπει να… καεί το βίντεο ώστε να αντιληφθούν τι έκαναν λάθος και να μην το επαναλάβουν.

Τώρα, εάν επιθυμούν να μείνουν σε μια φάση στο φινάλε και το κλέψιμο του Ουόλκαπ, τότε πολύ απλά θα δείξουν ότι δεν έχουν μάθει τίποτε από αυτή την ήττα. Η για να είμαστε ακριβείς, θα δικαιώσουν όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν να χάνουν.

ΥΓ: Η κόπωση του Κώστα Σλούκα στα τελευταία λεπτά είναι εμφανής, αφού αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος.

ΥΓ1: Ο Βασίλης Σπανούλης με την παρουσία του στα τελευταία λεπτά κόντρα στην Ζαλγκίρις, απλά απέδειξε ότι μπορεί ακόμη να βάζει μεγάλα σουτ και να καθορίζει την εξέλιξη των αγώνων στο φινάλε. Αυτό είναι ένα προσόν, που το διαθέτεις είτε είσαι 25, είτε 35, είτε και 38 χρονών…

ΥΓ2: Όσο για το τάϊμ άουτ που δεν πήρε ο Μπαρτζώκας στα 20’’ πριν το τέλος, υπάρχει αντίλογος, για να μην παρασύρεται ο κόσμος και γίνεται προπονητής στη θέση του προπονητή. Από τη στιγμή που η Ζαλγκίρις είχε να δώσει άλλο ένα φάουλ, ορθά ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν το πήρε, γιατί θα το έπαιρνε αμέσως μόλις σταματούσαν την επίθεση οι Λιθουανοί. Όμως, εκείνοι δεν έκαναν φάουλ και έχουν μείνει όλοι στο τάϊμ άουτ που πήρε τελικά στα 0,8’’.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved