Η απόφαση του Μπαρτζώκα και ο Σπανούλης

Η απόφαση του Μπαρτζώκα και ο Σπανούλης

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την διάκριση των εξουσιών στον Ολυμπιακό και αναρωτιέται αν ο παραγκωνισμός του Σπανούλη είναι εν γνώσει της διοίκησης του Ολυμπιακού

Έπρεπε να περάσει η μισή σεζόν τουλάχιστον, για να βγει ευθέως και χωρίς περιστροφές ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την μεγάλη νίκη επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και να πει πως «ο Σλούκας είναι ο ηγέτης μας, παίζει και για τους συμπαίκτες του, δεν έχει εγωισμό»!

Ως τώρα φαίνονταν ότι δεν υπήρχε διάκριση… εξουσιών στο παρκέ και όλοι διέκριναν μια… διαρχία Σπανούλη-Σλούκα. Όμως, ήρθε το τελευταίο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ, όπου ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε την τρίτη στην σειρά εξαιρετική εμφάνιση και οδήγησε τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» στο να ομολογήσει πλέον χωρίς κανένα δισταγμό ότι τα «κλειδιά» της ομάδας έχουν περάσει στον διεθνή γκαρντ.

Ο Ολυμπιακός με τα σημαντικά προβλήματα (έλειπαν Χάρισον και Παπανικολάου ενώ ανέτοιμος ήταν ο Χασάν Μάρτιν) ανταποκρίθηκε επιβάλλοντας τους κανόνες του στο παιχνίδι και πήρε το θετικό αποτέλεσμα που τον φέρνει κοντά όσον αφορά την υλοποίηση του στόχου που είναι η παρουσία στην 8αδα.

Βέβαια, σε όλο αυτό το κλίμα ευφορίας που δημιούργησε και η νέα (μετά την εμφάνιση με τον Ερυθρό Αστέρα) πολύ καλή απόδοση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ήρθε η μίνιμουμ συμμετοχή του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη, να ταράξει και πάλι τα νερά.

Αγωνίστηκε μόλις 5 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα και είναι απολύτως λογικό να αισθάνεται παράξενα. Ο Σπανούλης, που καθόρισε την πορεία του Ολυμπιακού για μια δεκαετία, βάζοντας την υπογραφή του και αφήνοντας το αποτύπωμα του, λαμβάνει το μήνυμα από τον προπονητή του ότι πλέον δεν είναι ο ηγέτης!

Η συγκεκριμένη επιλογή του προπονητή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αποσαφηνιστεί εάν ελήφθη υπό την… κάλυψη η ανοχή της διοίκησης.

Η προσωπικότητα και η κλάση του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι τέτοια που επισκιάζει ακόμη οποιαδήποτε θεώρηση έχει στο μυαλό του όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Κι εκεί πλέον είναι το ζήτημα.

Μπορεί να αποδεχθεί ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» το νέο ρόλο, τον ρόλο που ανέκυψε μέσα στην σεζόν και είχε ως… βάση την αναμέτρηση με την Ρεάλ στο ΣΕΦ; Ένα μεγάλο ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί εν καιρώ… Μέσα στην σεζόν…

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο Γιώργος Μπαρτζώκας δείχνει να επιλέγει τον δικό του δρόμο για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα play offs της Ευρωλίγκα. Αν θα τα καταφέρει θα φανεί σύντομα…

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved