Η Μπάγερν έλυσε την απορία του Μπαρτζώκα!

Η Μπάγερν έλυσε την απορία του Μπαρτζώκα!

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γερμανικής ομάδας και την συνύπαρξη των Σπανούλη-Σλούκα στα κρίσιμα λεπτά του παιχνιδιού

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάγερν στο ΣΕΦ, σ’ ένα παιχνίδι όπου η νίκη ήταν μονόδρομος για να παραμείνει εντός στόχων στην Euroleague.

Τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και οι παίκτες του ήξεραν ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα περιέπλεκε τα πράγματα και γι’ αυτό οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα του ματς μπήκαν πολύ αποφασισμένοι και έτοιμοι για να πετύχουν τον στόχο τους.

Όμως, το πολύ γρήγορο rotation των παικτών από την πλευρά του Έλληνα προπονητή, χάλασε την ισορροπία που είχε δημιουργηθεί σε άμυνα και επίθεση και ο Ολυμπιακός βρέθηκε να… ακολουθεί τον ρυθμό που επέβαλλε η Γερμανική ομάδα.

Σταδιακά όμως, στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κώστα Σλούκα να έχει πάρει τα «κλειδιά» στο παιχνίδι της ομάδας, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τους δικούς τους κανόνες.

Υπήρξαν οι παίκτες που έκαναν την δουλειά που δεν φάνηκε στην άμυνα (Τζένκινς και Ζαν Σαρλ), αλλά και εκείνοι που σήκωσαν το βάρος στην επίθεση (Βεζένκοφ). Όμως, όσο ο χρόνος κυλούσε ο Σλούκας αύξανε την επίδραση του στο παιχνίδι τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στο εκτελεστικό.

Στα συν όσον αφορά την αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν και η εμφάνιση του Οκτάβιους Έλις, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στην ρακέτα και σκόραρε και κιόλας όταν απαιτήθηκε. Αυτό σίγουρα είναι ένα κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Αμερικανός σέντερ ήταν υπό κρίση για μεγάλο διάστημα. Το τελευταίο διάστημα όμως και ειδικά με τις εμφανίσεις κόντρα σε Χίμκι και Μπάγερν εδραίωσε την θέση του!

Το μεγάλο θέμα όμως που ανέδειξε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν και έφερε τη νίκη στην ελληνική ομάδα ήταν η συνεργασία Σπανούλη-Σλούκα στην τελευταία περίοδο. Ο αρχηγός πάτησε παρκέ και με δυο τρίποντα ένα στο τέλος του τρίτου 10λεπρου και ένα στο 32’ (69-63) επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη.

Μαζί με τον Σλούκα (σημείωσε τους τέσσερις πιο πολύτιμους πόντους στο τελευταίο λεπτό) και τρίτο περιφερειακό τον Τζένκινς η τον Χάρισον, φάνηκε να υπάρχει μια καλή ισορροπία στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Το ίδιο το παιχνίδι έδειξε ότι μπορούν να χωρέσουν στην ίδια πεντάδα ειδικά στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα ο Σλούκας και ο Σπανούλης. Και κάπου εκεί λύθηκε η… απορία του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς προσπαθεί να διαχειριστεί αγωνιστικά τους δυο γκαρντ.

Άλλοτε το κατάφερε με επιτυχία και άλλοτε υπήρξαν τριγμοί, όμως, κόντρα στην πολύ καλή Μπάγερν αποδείχθηκε ότι οι δυο παίκτες μπορούν να χωρέσουν στην ίδια πεντάδα ειδικά όταν η «μπάλα καίει» και πρέπει να παρθούν αποφάσεις μέσα στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα βήμα εμπρός κόντρα στους Γερμανούς που «φώναξαν» πολύ για τις αποφάσεις των διαιτητών, όμως, το αν θα υπάρξει σταθερή πρόοδος θα φανεί άμεσα με την αναμέτρηση στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved