Ανάσα με ψυχή, κέρδος τον Ιωαννίδη και αστείο Κουτσιαύτη!

Ανάσα με ψυχή, κέρδος τον Ιωαννίδη και αστείο Κουτσιαύτη!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο 2021 επί του Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Ανάσα πήρε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί του Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Μία νίκη, που ήταν μονόδρομος και ήρθε με κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν από το 52 η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω άδικης αποβολής του Ζαγαρίτη.

Αν κρατάμε κάτι από το παιχνίδι και τη νίκη με τον Απόλλωνα είναι η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Μπόλονι στα ελληνόπουλα, που τον δικαίωσαν. Πρώτος από όλους ο Φώτης Ιωαννίδης, που ήταν ο καλύτερος από όλους και έκρινε και το παιχνίδι με το γκολ, που πέτυχε. Σε έναν ρόλο αριστερού ακραίου, όταν η ομάδα αμυνόταν και δεύτερου επιθετικού, όταν η ομάδα αναπτυσσόταν. Αυτό φάνηκε και στο γκολ, που έβαλε , που σκόραρε από κοντά και εκμεταλλεύτηκε τον άψογο συνδυασμό Χουανκάρ, Χατζηγιοβάνη από δεξιά και την σέντρα του Ισπανού. Ο Ιωαννίδης, που εδώ και δύο μήνες δείχνει πολύ καλό πρόσωπο στις προπονήσεις δικαιώνεται και δείχνει, ότι μπορεί να δώσει λύση στο φορ, πίσω από τον Μακέντα διότι ο Καρλίτος παραμένει σε τραγική κατάσταση. Αλλά να παίζει φορ εκεί είναι η θέση του και όχι να αρχίζει από αριστερά και να συγκλίνει στην περιοχή. Διότι στην Ριζούπολη μπορεί να βγήκε, στο επόμενο ματς δεν θα βγει.

Εκτός από τον Ιωαννίδη, που εκτός από το γκολ είχε και μία ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ, που για λίγο δεν βρήκε στόχο, ο Μπόλονι χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα άλλους έξι Ελληνες , συνολικά επτά δηλαδή. Και καλά έκανε, αφού είδε και απόειδε, ότι οι ξένοι δεν κάνουν την διαφορά και η ελληνική ψυχή τον δικαίωσε.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΠΙΔΕΣ

Εκτός από τον 20χρονο Ιωαννίδη είδαμε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά τον 19χρονο Αθανασακόπουλο, που βοήθησε όσο μπορούσε και ανασταλτικά και στην δημιουργία και μπορεί να περιμένει πράγματα από αυτόν ο Παναθηναϊκός, αρκεί να βάλει και άλλο τσαγανό στο παιχνίδι του, διότι μπάλα ξέρει.

Ο Αλεξανδρόπουλος, για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ένα μηχανάκι και φάνηκε ακόμα πιο πολύ, όταν η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες από το 52 και μετά, αφού κάλυψε και την δεξιά πλευρά, που ήταν η αδύναμη του Παναθηναϊκού.

Ο Χατζηγιοβάνης δεν λογίζεται πλέον μικρός , έχει συμμετοχή στο γκολ με την πάσα στον Χουάνκαρ και βοήθησε πολύ σαν δεξί μπακ μετά την αποβολή του Ζαγαρίτη.

Ο Ζαγαρίτης δεν ήταν τόσο καλός και είναι φανερά επηρεασμένος από την όλη κουβέντα , που γίνεται για το συμβόλαιό του.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΧΟΥΑΝΚΑΡ-Ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΒΕΛΕΘ

Αντίθετα αυτή την φορά ο Χουάνκαρ έπαιξε δεξί μπακ και πήγε μία χαρά, αφού και από δική του σέντρα μπήκε το γκολ του Ιωαννίδη, αλλά και όταν πέρασε αριστερό μπακ ήταν εξαιρετικός και παραλίγο να σκοράρει στο τέλος και να κάνει και το 2-0. Αμυντικά δεν είχε προβλήματα και φαίνεται, ότι είναι ένας παίκτης, που έχει τεχνική , αλλά αμυντικά πρέπει να βελτιωθεί σε ματς , που έχει πίεση. Πάντως κόντρα στον Απόλλωνα ήταν από τους καλύτερους και δικαίωσε τον Μπόλονι, που επέμεινε σε αυτόν μετά το κακό ματς, που έκανε με τον Αστέρα.

Οσον αφορά τον Βέλεθ για άλλη μία φορά έπαιξε αμυντικό χαφ ενώ είναι στόπερ και έδωσε και την ψυχή του μέχρι και το τελευταίο λεπτά. Βοήθησε πολύ αμυντικά ειδικά, όταν η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες.

Ο… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ

Μέσα σε όλα ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και έναν τραγικό Κουτσιαύτη , που δεν πέτυχε φάση και αν δεν υπήρχε VAR, o Παναθηναϊκός θα είχε αδικηθεί και δεν θα είχε κερδίσει. Στην φάση του πέναλτι που έδωσε δεν είδε το χέρι, που έκανε ο Ιωαννίδης, πριν τον …γκρεμίσει με την έξοδο ο Διούδης(αν δεν είχε κάνει χέρι ο αντίπαλός του, θα είχε δοθεί το πέναλτι και η κίτρινη κάρτα στον Σωκράτη και θα λέγαμε τώρα για λάθος έξοδο). Στην φάση του δεύτερου πέναλτι, που πάλι έδωσε στον Απόλλωνα δεν είδε , ότι ότι έχει γίνει έχει γίνει εκτός περιοχής . Και αφού του το είπαν από το VAR και το πέναλτι, το έκανε φάουλ, έβγαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από το παιχνίδι τον Ζαγαρίτη, που από τα replay φαίνεται, ότι δεν έχει κάνει καμία κίνηση και όπως παράλληλα τρέχει με τον Τσιλούλη, ο παίκτης του Απόλλωνα βάζει το πόδι του στο πόδι του Ζαγαρίτη και πέφτει κάτω. Ούτε καν φάουλ δεν ήταν, αλλά ο Κουτσιαύτης απέβαλε τον Ζαγαρίτη.

Επίσης αν δεν υπήρχε το VAR θα είχε μετρήσει το γκολ του Μπεντινέλι , ενώ ο παίκτης του Απόλλωνα ήταν οριακά, αλλά οφ-σάιντ. Σε αυτό το γκολ, που μέτρησε δεν φταίει ο Κουτσιαύτης, αλλά ο βοηθός του, αλλά ήταν πολύ οριακή φάση και μπορεί να δικαιολογηθεί, που την έχασε.

Ακόμα ο Κουτσιαύτης στον πειθαρχικό έλεγχο χάρισε δύο φορές δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σλίβκα, που έπαιζε με τους αγκώνες , όταν μάλιστα είχε αποβάλει τον Ζαγαρίτη.

Φαίνεται έπιασαν τόπο οι φωνές όλου του πάγκου του Απόλλωνα , που από το πρώτο λεπτό φώναζαν προκλητικά σε κάθε φάση και μπράβο στον Μπόλονι, που δεν το άφησε να περάσει έτσι και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο τους ….απάντησε με τον τρόπο που τους αρμόζει.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΜΠΟΛΟΝΙ

Για την ενδεκάδα του Μπόλονι, όταν την είδαμε όλοι είπαμε «τι όνειρο είδε;», αλλά εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε και από την παρουσία του Ιωαννίδη στο αρχικό σχήμα, αλλά και την επιμονή του Χουάνκαρ και την συμμετοχή του Αθανασακόπουλου. Εκεί που ρίσκαρε ο Μπόλονι ήταν οι αλλαγές, όταν η ομάδα έμεινε με δέκα.

Άφησε πολύ ώρα την ομάδα και με Ιωαννίδη και με Μακέντα στην επίθεση, αντί να βάλει ένα χαφ, για να βοηθήσει στο κράτημα της μπάλας και άργησε να παίξει με τρεις πίσω. Το έκανε μόλις στο 86. Ο Χατζηγιοβάνης φάνηκε να παίζει καλά σαν δεξί μπακ, αλλά τον άλλαξε με τον Μολό, που δεν μπόρεσε να βοηθήσει και από την πλευρά του έγινε και η φάση του γκολ-οφ-σάιντ και άλλες δύο φάσεις.

Και δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα τι περιμένει από τον Καρλίτος και τον βάζει ο Μπόλονι αλλαγή σε ένα ματς, που θέλει τρεξίματα, αντί να μείνει ένας εκ των Μακέντα, Ιωαννίδη φορ και να μπει ένα χαφ ακόμα.

Ο Απόλλωνας είχε φάσεις, για να ισοφαρίσει και αν δεν ήταν ο Διούδης, ίσως τώρα να κάναμε άλλη κουβέντα.
*Μπάλα φυσικά και δεν έπαιξε ο Παναθηναϊκός, με δυσκολία άλλαζε δεύτερη πάσα, αλλά τώρα αυτό, που μετράει είναι το αποτέλεσμα και μην ξεχνάμε, ότι απουσιάζουν Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, που είναι όλο το κέντρο στην δημιουργία. Αν συνεχίσει, όμως, η ομάδα και δεν παίζει μπάλα στο επόμενο ματς πάλι γκέλα θα κάνει…
*Το παιχνίδι με την Λάρισα στην Λεωφόρο θα είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό με τον Απόλλωνα και για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει καλύτερα και να δημιουργήσει περισσότερο. Τον Απόλλωνα τον κέρδισε με ένα γκολ σε τρεις φάσεις. Δεν θα είναι πάντα έτσι αποτελεσματικός.
* Δόξα τω Θεό δεν έπαθε μεγάλη ζημιά ο επιθετικός του Απόλλωνα Ιωαννίδης , διότι όταν είδαμε την σύγκρουση με τον Διούδη όλοι τρομάξαμε. Περαστικά στο παλικάρι και γρήγορα στα γήπεδα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 0-1: Κέρασε τη νίκη ο Ιωαννίδης στη... χαρά του VAR! (videos+photos)

Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός 0-1: Κέρασε τη νίκη ο Ιωαννίδης στη... χαρά του VAR! (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Σε δεινή θέση το «τριφύλλι» με ΑΕΛ, επέστρεψε ο Μαουρίσιο! (photos)

Παναθηναϊκός: Σε δεινή θέση το «τριφύλλι» με ΑΕΛ, επέστρεψε ο Μαουρίσιο! (photos)

Η στιγμή που «πάγωσαν» όλοι στο Απόλλων-Παναθηναϊκός

Η στιγμή που «πάγωσαν» όλοι στο Απόλλων-Παναθηναϊκός

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved