Έκανε πλάκα για 45 λεπτά και ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Έκανε πλάκα για 45 λεπτά και ο Παναθηναϊκός είναι εδώ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Onsports.gr, για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, που ήρθε με άγχος στο τέλος και με πρωταγωνιστές τους Μακέντα, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλο, Ζαγαρίτη.

Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει και το 2-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι μία μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθεια να δουλέψει με ηρεμία στη συνέχεια, για να βελτιωθεί και να μπορέσει να κάνει ένα σερί νικών, που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Αυτή τη νίκη την είχε ανάγκη η ομάδα και την πήρε λόγω του πολύ καλού -τακτικά-πρώτου ημιχρόνου. Μία νίκη, που τον βάζει στην πεντάδα και έδωσε απαντήσεις σε όσους στην ΑΕΚ έλεγαν για εύκολη νίκη και τέτοια…

Ο Παναθηναϊκός νίκησε, διότι είχε σε πολύ καλή μέρα τις προσωπικότητές του.

Στην επίθεση ο Μακέντα σκόραρε το σημαντικό πρώτο γκολ, ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων ,είχε και άλλες καλές στιγμές και το πόσο σημαντικός ήταν για την ομάδα, φάνηκε, όταν βγήκε και μπήκε στην θέση του ο… Αγιούμπ. Ο Ιταλός διατήρησε την παράδοση, που έχει κόντρα στην ΑΕΚ και όπως πέρυσι στο 3-2 έτσι και φέτος στο 2-1 πέτυχε ένα σημαντικό γκολ και καλό θα είναι να καταλάβουμε, ότι είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα και όχι να τον κράζουμε, όταν χάνει τα γκολ. Απλά, για να φανεί χρειάζεται να έχει και βοήθειες και στο παιχνίδι αυτό είχε.

Ο Κουρμπέλης ήταν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σήμερα και το έδειξε από την αρχή μέχρι το τέλος. Όταν αρνήθηκε να βγει παρότι είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Ο Κουρμπέλης σκόραρε το δεύτερο γκολ με πλασέ μέσα από την περιοχή και ήταν μαζί με τον Μαουρίσιο οι παίκτες, που ακύρωσαν τον Μάνταλο και τον Σάκχοφ. Ο πανηγυρισμός του στο γκολ τα λέει όλα.

Ο Χατζηγιοβάνης μετά το πρώτο δεκάλεπτο, που δεν πήρε πάσες, έκανε πάρτι και δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ινσούα και στον Σβάρνα. Είναι αυτός, που έδωσε την πάσα στον Μακέντα στο γκολ, αφού άδειασε τον Σβάρνα, ενώ στο 37' πέρασε τον Ινσούα και απέναντι στον Τσιντώντα δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Και στο 3' από δική του σέντρα ο Μαουρίσιο έχασε γκολ, που δεν χάνεται πάνω από την γραμμή. Και στο 50' συνδυάστηκε άψογα με τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Βιγιαφάνιες έδειξε για άλλο ένα παιχνίδι, ότι είναι ηγέτης αυτής της ομάδας και η απουσία του μόλις έγινε αναγκαστική αλλαγή έδειξε, αν δεν έπαιζε πόσο διαφορετικό Παναθηναϊκό θα βλέπαμε. Σε ρόλο αριστερού μέσου και στη συνέχεια πίσω από τον Μακέντα, πέρασε πολλές πάσες, όπως στην φάση του γκολ στον Χατζηγιοβάνη, αλλά και λίγο μετά που έδωσε σωστά την πάσα στον Χατζηγιοβάνη, που έχασε την ευκαιρία. Ηταν παντού, έτρεξε, μάρκαρε και οι πάσες του ήταν μαχαιριά, για την άμυνα της ΑΕΚ.

Ο Βέλεθ επέστρεψε στην άμυνα και έχει κάνει πολλές σωτήριες επεμβάσεις, που βοήθησαν την άμυνα να αντέξει την πίεση στο δεύτερο ημίχρονο. Ηταν ηγετική η παρουσία του στην άμυνα.

Οι δύο «μικροί» της ομάδας ήταν από τους πρωταγωνιστές και δικαίωσαν τον Μπόλονι, που τους εμπιστεύτηκε. Ο Ζαγαρίτης εκτός του ότι ήταν άψογος αμυντικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, στη φάση του δεύτερου γκολ έχει κάνει μία ενέργεια, που αν την έκανε ξένο μπακ θα λέγαμε τι παικταρά πήρε ο Παναθηναϊκός. Αδειασε τον Βασιλαντωνόπουλο (τον έκανε αλλαγή) και σέρβιρε το γκολ στον Κουρμπέλη.

Ο Αλεξανδρόπουλος σε αυτό το 4-3-3 του Μπόλονι, που έγινε και 4-2-3-1, αλλά και 5-4-1, ήταν παντού, έκοψε πολλές πάσες και δεν άφησε τον Κρίστισιτς να περάσει την πρώτη πάσα. Ακύρωσε με το πρέσινγκ του την μεσαία γραμμή και ανταποκρίθηκε και σαν κεντρικός χαφ και σαν αριστερός χαφ, όταν έπαιξε για μεγάλο διάστημα. Στο 50 έδωσε ωραία πάσα στον Χατζηγιοβάνη, που δεν πρόλαβε να σκοράρει και στο 33 είχε ένα σουτ, που δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Από αυτούς, που άρχισαν το παιχνίδι δεν υπάρχει κάποιος που να υστέρησε. Και ο Σάντσες έβγαλε εκτός αγώνα τον Λιβάγια και έκανε το καλύτερό του τακτικά παιχνίδι στον Παναθηναϊκό.

Ο ΜΠΟΛΟΝΙ ΕΒΑΛΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΗ ΝΙΚΗ, ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Λάζλο Μπόλονι έχει βάλει σφραγίδα στη νίκη. Σε όλες τις επιλογές, που έκανε πριν το παιχνίδι δικαιώθηκε.
Επέλεξε το 4-3-3 (όπως μάθατε έγκαιρα από το Onsports.gr) , πρόσθεσε τον Αλεξανδρόπουλο και αφαίρεσε τον Καρλίτος. Η ομάδα κέρδισε σε τρεξίματα, ήταν πιο συμπαγής αμυντικά, ο Μακέντα είχε μεγαλύτερο χώρο να κινηθεί και με Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνιες βρήκε συνεργασίες.

Με την τριάδα στα χαφ ο Μπόλονι ακύρωσε την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και με δική του εντολή την χτύπησε εκεί, που πονάει, δηλαδή στο κέντρο της άμυνας. Το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο της ομάδας έχει την δική του σφραγίδα και επειδή αυτό το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου, που θα μπορούσε να είναι 0-3 έδωσε και τη νίκη στο τέλος στην ομάδα. Ο Μπόλονι, όποτε βρίσκει την ΑΕΚ της κάνει πλάκα και αυτό έκανε και στο ΟΑΚΑ απόψε. Για ένα ημίχρονο αιχμαλώτισε τον Καρέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε λάθος με την απόφαση να αλλάξει την διάταξη και από το 72 να παίξει με 5-4-1. Φυσικά δεν αναφέρομαι στην αναγκαστική αλλαγή του Βιγιαφάνιες στο 70' (επηρέασε όλη την ομάδα), αναφέρομαι στην απόφαση να πάει στόπερ τον Κουρμπέλη για ένα διάστημα και στη συνέχεια να βάλει τρίτο στόπερ τον Πούγγουρα. Εχασε το κέντρο η ομάδα και έβαλε την ΑΕΚ στην περιοχή της. Ούτε οι άλλες αλλαγές βοήθησαν.

Ο Καρλίτος μπήκε στο γήπεδο και δεν είχε καμία… σχέση με τον Μακέντα, αλλά και όσοι μπήκαν δεν βοήθησαν, ούτε ο Πούγγουρας, που έκανε το λάθος στο 1-2, ούτε ο Χουανκάρ, ούτε φυσικά ο Αγιούμπ.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ... ΑΣΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟΥΜΠ

Και στο θέμα Αγιούμπ θέλω να πω κάτι. Πρέπει αυτό το αστείο με τον Αγιούμπ να τελειώνει. Οποτε τον βάζει ο Μπόλονι περπατάει… προκλητικά και αν ο Διούδης δεν είχε κάνει την απόκρουση στο 89' τώρα θα μιλάγαμε… διαφορετικά. Με αυτόν άλλη υπομονή δεν υπάρχει. Πρέπει να τον φωνάξει ο Ντρεοσί να τα βρει στην αποζημίωση και να τον διώξει. Η παρουσία του μόνο ζημιά κάνει στην ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω πόσο χειρότερος θα ήταν ο Μπουζούκης αν έμπαινε στο τέλος.

Ελπίζω ο Μπόλονι, που είδε το… περπάτημα του Αγιούμπ και εκνευρίστηκε να μην ρισκάρει ξανά και να τον βάλει σε παιχνίδι. Να τελειώνουμε με αυτόν.

Μπράβο στην ομάδα, μπράβο στον Μπόλονι, αλλά για μην μας βγουν ξινά τα σημερινά χαμόγελα είναι απαραίτητη η νίκη επί του ΠΑΣ στην Λεωφόρο το ερχόμενο Σάββατο.

* Ο Βόσνιος διαιτητής τελικά τα πήγε καλά. Αν εξαιρέσω το γεγονός, ότι χάρισε τρεις κίτρινες στον Μάνταλο στο 26', στο 47' και στο 51' κατά τα άλλα τα πήγε καλά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Τα highlights της μεγάλης «πράσινης» νίκης (video)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Τα highlights της μεγάλης «πράσινης» νίκης (video)

Μπόλονι: «Νίκη που την είχαμε ανάγκη»!

Μπόλονι: «Νίκη που την είχαμε ανάγκη»!

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2: «Πράσινος» κυρίαρχος, «κιτρινόμαυρο» φάντασμα! (videos)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-2: «Πράσινος» κυρίαρχος, «κιτρινόμαυρο» φάντασμα! (videos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved