Δεν θα αντέξει για πολύ ο Μπόλονι!

Δεν θα αντέξει για πολύ ο Μπόλονι!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το μπάχαλο, που επικρατεί στον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα ο Μπόλονι να είναι άλλο ένα θύμα, αργά ή γρήγορα και το παιχνίδι που παίζεται, ώστε να είναι ο Ρουμάνος τεχνικός η πηγή του… κακού ένα μήνα μόλις μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, το βλέπετε όλοι, ότι είναι θλιβερή. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πορεία της ομάδας, Αυτό είναι το δέντρο. Το δάσος είναι, όλα αυτά, που συμβαίνουν για να έχει αυτή την πορεία η ομάδα. Με θύματα μόνιμα τους προπονητές, τους τεχνικούς διευθυντές, τους γιατρούς και η ζωή συνεχίζεται. Όχι πάντα άδικα, αλλά αρκετές φορές άδικα.

Ας δούμε, λοιπόν, τι συμβαίνει τώρα με τον Λάζλο Μπόλονι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέλαβε ένα χάος με την σφραγίδα του Αλαφούζου και του Ρόκα. Από την πρώτη στιγμή, που ήρθε έγραψα, ότι δεν θεωρώ, ότι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού απουσιάζει εννέα χρόνια από την Ελλάδα, έχουν αλλάξει πολλά και ουσιαστικά έρχεται για πρώτη φορά σε μία ομάδα, που δεν ξέρει από μέσα πως λειτουργεί.

Είναι λογικό, λοιπόν, ο Μπόλονι σε αυτό τον μήνα να προσπαθεί να μάθει τους παίκτες και παράλληλα να βελτιώσει την φυσική κατάσταση της ομάδας και άλλα αγωνιστικά θέματα. Με παίκτες, που ΔΕΝ επέλεξε ο ίδιος, του ζήτησαν να έρθει και να συνεφέρει μία ομάδα, που πήγαινε στην καταστροφή. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν τον έχουν δικαιώσει, αλλά αυτό είναι φυσικό. Από την πρώτη στιγμή είχα γράψει, ότι θαύματα δεν γίνονται σήμερα και μοιάζει με θαύμα να καταφέρει ο Μπόλονι να βγάλει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη στην κατάσταση, που τον παρέλαβε.

Στο Φάληρο το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ήταν το καλύτερο φετινό , η ομάδα έχασε κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και για αυτό δεν φταίει ο Μπόλονι. Για τις ευθύνες, που είχε ο ίδιος, για την ανύπαρκτη ομάδα, που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο το έγραψα αμέσως μετά το ντέρμπι σε blog μου. Από την στιγμή δε, που έχασε η ομάδα και είσαι ο Παναθηναϊκός είναι αποτυχία. Αλλά εγώ μιλάω, για την εικόνα της ομάδας, που όσο τραγική ήταν στο πρώτο ημίχρονο, τόσο καλή ήταν στο δεύτερο .

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Πάμε τώρα, για να καταλάβετε τι έχει γίνει μετά το ντέρμπι και γιατί έχει βγει προς τα έξω, ότι σχεδόν έπαιξαν μπουνιές Μπόλονι και παίκτες στα αποδυτήρια, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Μάνατζερ λίγη ώρα μετά την λήξη του ντέρμπι έπαιρναν τηλέφωνα και μετέφεραν διαλόγους στα αποδυτήρια, που δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά. Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι, ότι ο Σένκεφελντ είπε στον Μπόλονι, ότι είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και θα δοκιμάσει να παίξει στο δεύτερο και ο προπονητής, του είπε να καθίσει έξω για να μην ρισκάρει. Επίσης όλοι είδαμε την αντίδραση του Χατζηγιοβάνη όταν έγινε αλλαγή και την κίνηση του Μπόλονι που του είπε να καθίσει στον πάγκο. Οσον αφορά στον Χουάνκαρ δεν του άρεσε όταν άκουσε, ότι θα γίνει αλλαγή έκανε έναν μορφασμό και μέχρι εκεί. Τίποτα άλλο. Και ακόμα ο Μπόλονι στο ημίχρονο είπε στους παίκτες ότι «παίζουμε χάλια δεν είναι αυτό Παναθηναϊκός, ξυπνήστε, αλλάξτε εικόνα, δεν μπορείτε να αλλάξετε δεύτερη πάσα». Επίσης στο ημίχρονο ο Χατζηγιοβάνης δέχθηκε παρατηρήσεις από συμπαίκτες του, επειδή κράταγε την μπάλα.

Αυτά ήταν όλα όσα συνέβησαν. Εσείς δεν διαβάσατε μόνο αυτά, όμως, διαβάσατε και άλλα πράγματα, που δεν έγιναν, διότι όπως σας είπα, μάνατζερ έπαιρναν τηλέφωνο μετά το ντέρμπι και τα μετέφεραν, όπως τους βόλευε, για δικούς τους λόγους.

ΘΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ

Το δεύτερο και πιο σοβαρό είναι, ότι στελέχη της ΠΑΕ γίνονται… συχνά προπονητές μετά τα παιχνίδια, αν η ομάδα δεν έχει κερδίσει. Το ίδιο κάνουν και με τον Μπόλονι, τον οποίο τον περνάνε γενεές δεκατέσσερις μετά τα παιχνίδια, όταν η ομάδα δεν κερδίζει. Το τι λένε, το καταλαβαίνετε, από κάποια πράγματα, που διαβάζετε. Τόσο πολύ καρφώνονται… Αυτά τα στελέχη της ΠΑΕ το ίδιο κάνουν με όλους τους προπονητές. Τα ίδια έκαναν με τον Πογιάτος, με τον Δώνη, με τον Ουζουνίδη, όλα με ένα στόχο. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον Αλαφούζο. Και για να είμαι δίκαιος, δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι αυτό το ζητάει ο Αλαφούζος. Το πιο πιθανό είναι, ότι το κάνουν από μόνοι τους, για να είναι αρεστοί και να έχουν μόνιμα την θεσούλα τους…

Και αυτό είναι πολύ σοβαρό. Ετσι δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία ομάδα και κανένας σοβαρός προπονητής δεν μπορεί να αντέξει. Ακόμα και ο Δώνης, που έκανε τόσα στην ομάδα, απολύθηκε με μία… επιστολή. Και έτσι, όπως πάει το πράγμα την ίδια τύχη θα έχει και ο Μπόλονι. Αν δεν έρθουν νίκες στα επόμενα ματς θα φύγει και αυτός, όσες διαψεύσεις και να βγάλει η ΠΑΕ. Εξάλλου μία εβδομάδα πριν την απόλυση Πογιάτος διέψευδαν, ότι θα τον απολύσουν. Και το ίδιο και με τον Ρόκα.

Ναι δεν λέω. Είναι θέμα, όταν αντιδράει την μία ο Μακέντα και την άλλη ο Χατζηγιοβάνης στην αλλαγή. Αλλά αυτό λύνεται μόνο, αν διοίκηση, προπονητής και παίκτες είναι όλοι μία γροθιά. Και αυτό έγινε μόνο την πρώτη χρονιά του Δώνη στον Παναθηναϊκό (εννοώ όλοι να είναι ενωμένοι και να φέρουν και τον κόσμο στο γήπεδο). Ούτε γενικοί αρχηγοί χρειάζονται, ούτε τεχνικοί διευθυντές, αν ο προπονητής έχει την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα και είναι και ικανός βέβαια.
Και αν θέλετε να πω και αυτό. Και επειδή το βλέπω να λέγεται πολύ τελευταία. Αν ο προπονητής έχει προσωπικότητα είναι χρόνια στην ομάδα, δεν χρειάζεται κανέναν γενικό αρχηγό δίπλα του, για να επιβάλει την πειθαρχία. Την επιβάλει εύκολα και έχει και τον σεβασμό των παικτών, όπως το είδαμε και με τον Δώνη, ακόμα και όταν έφυγε ο Νταμπίζας και ήταν μόνος του.

Και αν θέλετε έτσι όπως λειτουργεί ο Παναθηναϊκός, όποιος και αν έρθει -όπως και αν λέγεται- για γενικός αρχηγός θα καεί και δεν θα μάθουμε ποτέ αν άξιζε η όχι.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΑΘΗ

Οσο για τον Αλαφούζο την άποψή μου την έχω πει. Εχει βάλει χρήματα, αυτό φαίνεται δεν το λέω εγώ, ότι έχει βάλει 70 εκ. ευρώ. Μετά από οκτώ χρόνια έχει αποδείξει, ότι δεν κάνει για το ποδόσφαιρο. Μπορεί στις άλλες του δουλειές να είναι απόλυτα πετυχημένος , στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί. Για αυτό και κάνει συνέχεια λάθη. Και όταν τα κάνει τα παραδέχεται, αλλά είναι αργά και μετά πάλι λάθος. Και όταν κατά τύχη είναι κάτι σωστό ρίχνει μία και χύνει την καρδάρα με το γάλα. Ετσι δουλειά δεν γίνεται. Το κυριότερο; Οι επιλογές του για τους ανθρώπους , που έχει δίπλα του αποδεικνύονται και αυτές λάθος με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Με αυτά και με αυτά καταλαβαίνετε, ότι ο Μπόλονι είτε αξίζει, είτε όχι δεν θα αντέξει για πολύ. Ηδη το κύμα αντιδράσεων σε βάρος του έχει ξεπεράσει και τον… Πογιάτος με την ανοχή της διοίκησης , που έβγαλε μία διάψευση για τα όσα γράφτηκαν, ότι έγιναν στα αποδυτήρια και… καθάρισε.

* Μέσα σε όλα και αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης κατάστασης, που επικρατεί στον Παναθηναϊκό είναι πρώην τεχνικοί διευθυντές να παίρνουν τηλέφωνα και την επόμενη να διαβάζουμε, ότι χωρίς αυτούς τα αποδυτήρια είναι μπάχαλο. Για αυτό σας λέω. Καμία τύχη…

* Για τις ευθύνες των παικτών θα γράψω αναλυτικά σε άλλο blog, αλλά σίγουρα για πράγματα, που βγαίνουν έξω χωρίς να έχουν γίνει έχουν ευθύνη. Για το ότι είναι στον Παναθηναϊκό, ενώ οι περισσότεροι δεν θα έπαιζαν σε κανονικό Παναθηναϊκό δεν έχουν ευθύνη. Δεν ήρθαν μόνοι τους, κάποιος τους έφερε.

*Για την επικοινωνία του Παναθηναϊκού δεν είναι ανάγκη να γράψω. Είναι υπό το μηδέν. Ανύπαρκτη, μέσα στην μιζέρια , όπως… αρμόζει στον σημερινό Παναθηναϊκό. Η ανακοίνωση μετά το πέσιμο στον Μπόλονι στο Φάληρο, χωρίς την αναφορά σε Μαρινάκη και Ολυμπιακό είναι καθρέπτης.

*Οσο στον Παναθηναϊκό θα λειτουργούν και διοικητικά και ποδοσφαιρικα, ο καθένας για την πάρτη του και όχι για το καλό της ομάδας, ο Γκουαρντιόλα να έρθει προκοπή δεν θα υπάρξει


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Η Nέα Σμύρνη υποψήφια με Παναιτωλικό, αλλιώς θα παίξει ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Η Nέα Σμύρνη υποψήφια με Παναιτωλικό, αλλιώς θα παίξει ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι απέδειξε την αποτυχία του! (Photos)

Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι απέδειξε την αποτυχία του! (Photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved