Ο leader Σένκεφελντ και ο ρόλος που πρέπει να έχει στο γήπεδο!

Ο leader Σένκεφελντ και ο ρόλος που πρέπει να έχει στο γήπεδο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ανανέωση του συμβολαίου του Σένκεφελντ, τα ραντεβού με τον Αλαφούζο και ο ρόλος, που πρέπει να έχει στην ομάδα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Σένκεφελντ ήταν το μόνο καλό νέο, που άκουσε ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό. Με μία ομάδα, που πάει από το κακό στο χειρότερο ήρθε η ανανέωση του συμβολαίου του καλύτερου αμυντικού της ομάδας, είναι κάτι που σε κάνει να χαμογελάς.

Ο Ολλανδός ήρθε το καλοκαίρι του 2019, όταν ένας μάνατζερ πρότεινε στον Γιώργο Δώνη τον παίκτη, αυτός τον είδε, τον έδωσε και στον Νταμπίζα να τον δει και εισηγήθηκε ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού την άμεση απόκτησή του. Η συμφωνία δεν έγινε άμεσα, αλλά λίγους μήνες αργότερα, αφού ο Νταμπίζας δεν ήθελε να δώσει στον παίκτη πάνω από 200.000 ευρώ σε ένα καλοκαίρι, που ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κάνει μεταγραφές, αλλά ήθελε να καλύψει πολλά κενά.

Τότε ο Δώνης έλεγε στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας ότι «αν πάρουμε τον Σένκεφελντ θα είναι ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος». Ο Ολλανδός ήρθε και έκανε την διαφορά από την πρώτη του χρονιά. Βρήκε ρόλο στην ομάδα, ο προπονητής του του είχε δώσει την ελευθερία στη άμυνα να κατεβάζει την μπάλα και δίπλα του έγινε πολύ καλύτερος και ο Πούγγουρας.

Ο Δώνης είχε εισηγηθεί την ανανέωση του συμβολαίου του Σένκεφελντ, αλλά μετά έφυγε και ανέλαβε ο Ρόκα τις συζητήσεις με τον παίκτη. Ο Ρόκα δεν καιγόταν να τον κλείσει, διότι είχε πάρει τον Βέλεθ και έβλεπε, ότι ο Σένκεφελντ κάποιες ημέρες της εβδομάδας έκανε αποφόρτιση και όχι προπόνηση και θεωρούσε, ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να βρει καλύτερο αμυντικό.

Τα ραντεβού με Αλαφούζο

Παρόλα αυτά ήταν επιθυμία του Αλαφούζου να παραμείνει ο παίκτης και αυτό ζήτησε και από τον Ρόκα. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής άρχισε τις συζητήσεις με τον μάνατζερ του παίκτη, αλλά οι συζητήσεις κόλλησαν. Ο παίκτης είχε… τρελαθεί, διότι ήθελε πολύ να μείνει στον Παναθηναϊκό και για να ξεμπλοκάρει το θέμα του πήγε στον Αλαφούζο. Τον είδε δύο φορές και εκεί είδε και την επιθυμία του αφεντικού της ΠΑΕ, να παραμείνει. Μετά από αυτά τα δύο ραντεβού, που είχε με τον Αλαφούζο ο Σένκεφελντ συμφώνησε με τον Ρόκα στο τέλος Αυγούστου.

Η συμφωνία άργησε να ολοκληρωθεί, διότι ο Ρόκα τσακώθηκε με τον μάνατζερ του παίκτη, που ζήτησε κάτι παραπάνω, για να υπογράψει. Ο Ρόκα απολύθηκε μετά από ένα χρονικό διάστημα και οι άμεσοι συνεργάτες του Αλαφούζου ήρθαν σε επαφή με τον παίκτη και ενεργοποιήθηκε η συμφωνία του Αυγούστου με μία αύξηση αποδοχών, που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον παίκτη.

Ο Σένκεφελντ, μάλιστα, στο τέλος της περασμένης περιόδου που φαινόταν να κολλάει το θέμα του έβγαζε και νεύρα στην προπόνηση και τότε του είχε μιλήσει μία, δύο φορές ο Δώνης, για να του πει να ηρεμήσει. Θα ήταν δύσκολο πολύ αυτή η συμφωνία να ολοκληρωνόταν αν έμενε στην ομάδα ο Ρόκα, διότι και ο Σένκεφελντ ήταν ενοχλημένος με τον πρώην τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Ο Ολλανδός αμυντικός ήταν από τις ελάχιστες πετυχημένες μεταγραφές της τελευταίας διετίας. Μπορεί να του λείπει το μπόι για κεντρικός αμυντικός, αλλά έχει όλα τα άλλα. Είναι γρήγορος, έχει αλτικότητα είναι ιδανικός για το build up, αφού έχει πολύ καλή τεχνική με την μπάλα και μπορεί να δημιουργεί παιχνίδι και με τις προωθήσεις του και με τις πάσες του. Είναι, όμως και πολύ δυναμικός αμυντικός, πάει πρώτος στην μπάλα και είναι αποτελεσματικός. Είναι ευτυχία για τον Παναθηναϊκό, που θα έχει τον Σένκεφελντ στην ομάδα του και τα επόμενα χρόνια.

Είναι αμυντικός υψηλών προδιαγραφών αρκεί να τον πιστέψουν στην ομάδα και να του δώσουν τον ρόλο, που πρέπει. Ο ρόλος του Σένκεφελντ θα πρέπει να είναι ηγετικός στην άμυνα. Τον βολεύει καλύτερα να παίζει δεξί στόπερ και εκεί πρέπει να αγωνίζεται. Και ο προπονητής του θα πρέπει να του δίνει τη δυνατότητα να χτίζει το παιχνίδι της ομάδας από πίσω. Σε αυτό το τελευταίο έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα από το καλοκαίρι με την παρουσία του Βέλεθ δίπλα του. Και στον Ισπανό αρέσει να κάνει παιχνίδι, να ανεβαίνει να κάνει διαγώνιες πάσες. Ισως και αυτός να είναι και ο λόγος, που μέχρι τώρα τη φετινή περίοδο ο Σένκεφελντ δεν είναι τόσο καλός, όσο ήταν πέρυσι.

Ο Πογιάτος κάποιες φορές μετά και από επιθυμία του Ρόκα έβαζε αριστερό στόπερ τον Σένκεφελντ, διότι ο Βέλεθ ήθελε να παίζει δεξιά, ενώ έδινε περισσότερες πρωτοβουλίες στον Ισπανό. Ο Σένκεφελντ θα εξελιχθεί σε έναν από τους αμυντικούς, που θα θυμόμαστε θετικά, κάποια χρόνια μετά, μόνο αν ο προπονητής του τον πιστέψει και του δώσει τη δυνατότητα να είναι ο leader της αμυντικής γραμμής. Και το αξίζει διότι τα έχει όλα, έχει και προσωπικότητα, ενώ μπορεί και σκοράρει στις στημένες φάσεις, όπως είδαμε την περασμένη περίοδο.

Είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού, λοιπόν, την επένδυση, που έκανε με την επέκταση του συμβολαίου του Σένκεφελντ, να την προστατεύσει. Και στο χέρι του προπονητή είναι να δώσει ξεκάθαρους ρόλους σε Σένκεφελντ και Βέλεθ, ώστε να ταιριάξουν και να κάνουν ένα καλό δίδυμο στην άμυνα. Διότι στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός μπορεί και να διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα των ελληνικών ομάδων, αλλά στο γήπεδο ακόμα δεν το έχουμε δει.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε ως το 2023 ο Σένκεφελντ!

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε ως το 2023 ο Σένκεφελντ!

Παναθηναϊκός: Ολλανδικός… βράχος! (Photos)

Παναθηναϊκός: Ολλανδικός… βράχος! (Photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved