Έχασε την ευκαιρία, δεν έχασε τον στόχο του

Έχασε την ευκαιρία, δεν έχασε τον στόχο του

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά στη «μάχη» με την Πόρτο, πλήρωσε ένα τραγικό λάθος στην αρχή και μία ολιγωρία στο τέλος, ηττήθηκε 2-0, ωστόσο, έχει ακόμα την μπάλα στα… πόδια του.

Οι «ερυθρόλευκοι» πριν πετάξουν για την Πορτογαλία πήγαιναν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σ’ ένα παιχνίδι Champions League. Είχαν πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα του ομίλου, κόντρα στην Μαρσέιγ, η Πόρτο ηττήθηκε στην Αγγλία από την Μάντσεστερ Σίτι, με αποτέλεσμα το… βάρος να είναι στους «Δράκους». Θεωρητικά ακόμα και η ισοπαλία ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Πειραιά, καθώς θα είχαν από… κάτω τόσο τους Νταμπλούχους Πορτογαλίας, όσο και τους Μασσαλούς του Βίλας Μπόας.

Παράλληλα, τις προηγούμενες μέρες ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δουλέψει ακόμα περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές του, κάτι που του έχει λείψει από την αρχή της προετοιμασίας, μια και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκε λόγω… πίεσης χρόνου. Όμως, αυτό ίσως και να γύρισε μπούμερανγκ στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπήκε με τις… μηχανές στο φουλ στο «Ντραγκάο».

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο Champions League, ο τεχνικός της ομάδας αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τα πλάνα του, καθώς έχασε ένα ακόμα βασικό… γρανάζι, με τον Ουσεϊνού Μπα να μένει στην Αθήνα με κορονοϊό, όπως είχε γίνει και με τον Μαντί Καμαρά πριν το ματς με την Μαρσέιγ, όπου ο Αφρικανός απομονώθηκε.

OlympiacosMesaMartins

Φάνηκε η απουσία Καμαρά

Μπορεί στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης» με τους Μασσαλούς να μην φάνηκε σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη του Μαντί Καμαρά, ωστόσο, στο παιχνίδι του Ντραγκάο η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανέστατη. Ο λόγος έχει να κάνει με τις πολλές δουλειές που κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο δυναμικός μέσος. Αρχικά η παρουσία του στο κέντρο «γεμίζει» τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα είναι και ο πρώτος που πιέζει ασταμάτητα τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να αναγκάζει τους αμυντικούς να μένουν πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Μαντί Καμαρά είναι η ταχύτητα. Όχι μόνο στις κινήσεις του με την μπάλα, αλλά κυρίως χωρίς αυτή. Πατάει πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή, λειτουργώντας ως «κρυφός» κυνηγός, προκαλεί αναστάτωση στην αμυντική λειτουργία των «εχθρών» και δημιουργεί χώρους στους συμπαίκτες του για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το πλάνο της επίθεσης.

Αυτά τα στοιχεία έλειψαν σε μεγάλο βαθμό από τον Ολυμπιακό κόντρα στην Πόρτο. Όχι τόσο στην αρχή του αγώνα, όταν οι «Δράκοι» κατάφεραν να σκοράρουν από ένα τραγικό λάθος του Ανδρέα Μπουχαλάκη που ήταν απόρροια της έλλειψης συγκέντρωσης στο συγκεκριμένο σημείο, όσο στην συνέχεια. Στο σημείο που οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να βάλουν την μπάλα κάτω και να προσπαθήσουν να μεταφέρουν την πίεση προς την εστία του Μαρτσεσίν.

Πέταξε πάλι ένα ημίχρονο

Μπορεί να ακούγεται μονότονο, ωστόσο, ένα ακόμα στοιχείο… κλειδί στην παρουσία του Ολυμπιακού στο «Ντραγκάο» ήταν το πρώτο μέρος. Για έναν ακόμα αγώνα, η ομάδα του Πειραιά δεν μπόρεσε να μπει δυνατά στον αγώνα. Τουναντίον. Μπήκε με έλλειψη συγκέντρωσης και ρυθμού, πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο το πρώτο μεγάλο λάθος κοντά στην δική της περιοχή και στην συνέχεια αναγκάστηκε να τρέχει.

Όμως, σε κάθε αγώνα υπάρχει και ο αντίπαλος. Η Πόρτο είχε διαβάσει σε μεγάλο βαθμό τους τομείς που αποτελούσαν τα… όπλα των «ερυθρόλευκων». Άσκησε μεγάλη πίεση στο κέντρο, δεν άφησε πολλούς χώρους στον Βαλμπουενά να κινηθεί για να μπορέσει να κάνει το παιχνίδι, ενώ έριξε πάνω στον Ελ Αραμπί τον Εμπεμπά, κρατώντας τον Μαροκινό σε… ρηχά νερά. Κάπως έτσι πήγε… σβηστά με το προβάδισμα στο ημίχρονο.

Άλλο… αέρα ο Φορτούνης, δεν βοήθησαν οι αλλαγές

OlympiacosMesaBruma

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει το γνώριμο… πρόσωπο που έχει δείξει από την αρχή της σεζόν. Δυναμική εκκίνηση, δημιουργία ρηγμάτων στην αντίπαλη περιοχή και απειλή με την εκκίνηση, ήτοι την χαμένη ευκαιρία του Ραντζέλοβιτς και την ωραία επέμβαση του Μαρτσεσίν. Ειδικά με την είσοδο του Κώστα Φορτούνη, οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο κινητικοί από την μεσαία γραμμή και μπροστά, αλλά στο κατάλληλο σημείο… προδόθηκαν από την είσοδο των νέων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να δώσει μία… φρεσκάδα στην ομάδα του με τους Χολέμπας και Ραντζέλοβιτς να αφήνουν τις θέσεις τους εμφανώς κουρασμένοι από την προσπάθεια που έκαναν. Όμως, οι Βινάγκρε και Μπρούμα που τους αντικατέστησαν, αντίστοιχα, δεν πρόσφεραν αυτά που θα ήθελε ο Πορτογάλος κόουτς.

OlympiacosMesaGoal2

Αμφότεροι έδειξαν πως ακόμα δεν είναι στο επίπεδο που μπορούν να βοηθήσουν σ’ ένα απαιτητικό παιχνίδι, ίσως και λόγω έλλειψης ρυθμού και λίγων προπονήσεων με τους συμπαίκτες τους. Μάλιστα, ο κόουτς των Πειραιωτών ήταν άτυχος και όταν θέλησε να παίξει το τελευταίο του… χαρτί με την είσοδο του Αχμέντ Χασάν, μια και στο επόμενο λεπτό, ο Ολιβέιρα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, σε μία φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε».

Δεν έχασε τον στόχο του

Το βράδυ της Τρίτης (27/10) οι Νταμπλούχοι Ελλάδας μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως έχασαν τον στόχο τους. Η εικόνα της Πόρτο δεν ήταν τέτοια που να προκαλεί… εφιάλτες στους Πειραιώτες, αφήνοντας ελπίδες για την δεύτερη θέση. Βέβαια, πολλά θα κριθούν από τις δύο επόμενες αγωνιστικές.

Όχι τόσο από τα δύο ματς του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι, όπου ακόμα και ένας βαθμός θα είναι πολύτιμος, αλλά κυρίως από τα παιχνίδια της Πόρτο με την Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί είναι με την πλάτη στον τοίχο και θα παίξουν τα… ρέστα τους απέναντι στους «Δράκους». Αν κάποια ομάδα δεν κάνει το 2Χ2 σ’ αυτό το ζευγάρι αγώνων, τότε, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ελπίζουν για την δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16» του Champions League.

Βέβαια, όλα αυτά με την προϋπόθεση πως όταν ο Ολυμπιακός, μετά τους Άγγλους, αντιμετωπίσει Γάλλους και Πορτογάλους θα παρουσιαστεί τουλάχιστον πιο έτοιμος και αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο και δεν θα αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Ούτε κάποιο ημίχρονο. Φυσικά, κορονοϊού επιτρέποντος, πάντα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόρτο - Ολυμπιακός 2-0: Της έκανε… δώρο τη νίκη (photos+videos)

Πόρτο - Ολυμπιακός 2-0: Της έκανε… δώρο τη νίκη (photos+videos)

Champions League: Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού (photos)

Champions League: Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού (photos)

Πόρτο - Ολυμπιακός: Έτσι ήρθε η ήττα στο «Ντραγκάο» (photos+video)

Πόρτο - Ολυμπιακός: Έτσι ήρθε η ήττα στο «Ντραγκάο» (photos+video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved